Natália
-3 °C
7 °C

Az AMD is csalódást okozott

2006.07.21. 12:41
0 hozzászólás
Egyik nap az Intel jelenti be, hogy még a gyászosra tervezett eredmények sem teljesülnek, pénteken meg az AMD tudatja a világgal, hogy kisebb a haszon, mint várták.

A cég bevétele elérte az 1,22 milliárd dollárt, ebből 89 millió lett a profit, részvényenként 18 cent a remélt 22 cent helyett. A  gyászos eredmény a szakértők szerint az Intel árstratégiájának köszönhető: a nagyobbik gyártó folyamatosan csökkentette az árakat, hogy előkészítse a terepet a Pentium utódjának.

Ezek alapján további gyászos évek következnek: az AMD sok esetben 50 százalékkal kénytelen csökkenteni a processzorok árát, csak hogy versenyben maradhasson, ilyen soványka profit mellett azonban nehezen bírja majd az árharcot a cég. Ráadásul az AMD technológiai értelemben is komoly lemaradásban van: még 90 nanométeres gyártástechnológiával dolgozik, míg az Intel már tavaly átállt a 65 nanométerre, így egy szilíciumostyából sokkal több csipet tud legyártani; nagyon haszonnal számolhat.

Azért van jó hír is, mert bár a várakozásokat nem sikerült kielégíteni, a cég így is 53 százalékkal tudta növelni árbevételét egy év alatt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!