Vilma
-7 °C
4 °C

Több hétig bírja a kínai szupermobil

2006.07.31. 17:39
0 hozzászólás

A kínai CEC Telecom olyan mobiltelefont dobott piacra, amely 1000 órás készenléti idővel büszkélkedik. Ez annyit tesz, hogy a készülék töltés nélkül, állandó standby üzemmódban 41 napig működőképes. Ha telefonálásra kerül sor, akkor is 10 órát bír.

Kínai sajtóbeszámolók szerint a CECT A1000 készülékkel váratlanul bestsellert készített a CEC Telecom. A céghez július elején már 62 millió dollár értékben érkeztek megrendelések erre a készülékre. Európában a telefont nem árusítják.

A mobil titka a 2000 milliamperórás akkumulátorban rejlik. A készülék tervezői az energiatakarékosság érdekében lemondtak számos funkcióról. A felhasználóknak UMTS és EDGE kapcsolat, Bluetooth és infravörös csatoló nélkül kell kijönniük. Van viszont 4 megapixeles digitális kamera, autófókusszal és 14-szeres digitális zoommal. A belső tárat viszont 32 MB-ban korlátozták, ez bővíthető Micro-SD kártyákkal.

A 100 grammos telefonnak 2,2 hüvelykes, 262144 színű kijelzője van. A 10,5x5x1,8 centiméteres méretek miatt a rendes billentyűzetet is lespórolták, ehelyett ötirányú navigációs gomb, illetve hívásfogadó és-lezáró gomb került rá. A készüléket ezen kívül az érintőképernyő pálcikás pöcögtetésével lehet működtetni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.