Piacvezető az Apple, távirányítókra települ az Android

2009.07.24. 09:18

Egészen biztosan nem a péntekre megmaradt hírektől pörögnek fel az idegsejtjeink, de azért a külföldi portálokon találtunk néhány érdekes sztorit.

  • Érdekes szituációt teremt, hogy az USA-ban az 1000 dollárnál drágább számítógépek piacán az Apple piaci részesedése 91 százalékra nőtt, miközben a teljes amerikai pc-piacon továbbra is csak 8,7 százalékot uralnak. Kihívás lesz a Windows 7-et megtámadni a prémium gépek piacát.
  • Az amerikai Touch Revolution nevű cég otthoni telefonokba és távirányítókba építi bele az Android operációs rendszert. Lámpákat, ajtókat és légkondikat lehet majd irányítani - reméljük az ehhez szükséges szoftverek az androidos telefonokban is elérhetőek lesznek majd.
  • A Microsoft a június 30-án véget ért negyedik üzleti negyedévében 13,10 milliárd dolláros bevételt jelentett, ami 17 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.
  • Jövő héten megváltozik a Twitter nyitóoldala, hogy aki először téved oda, többet megtudjon a szolgáltatás működéséről, a legfrissebb trendekről, írja az All Things Digital.
  • Új O3D plugint készít a Google a Chrome böngészőhöz, ami hardveresen gyorsítja majd a grafikát. A webes játékok profitálnak majd a fejlesztésből. Ennek biztosan fontos szerepe lesz a Chrome OS operációs rendszerben is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM