Kinek lesz a neten 400 millió követője?

2010.02.22. 16:05
Hu Csin-tao kínai elnök is mikroblogger, egy helyi közösségi oldalon ír bejegyzéseket a népnek. Az új állami kommunikációs csatornát máris 14 ezren figyelik.

Az internetezők gyakran versengenek egymással, hogy kinek a mikroblogját követik többen. Tavaly áprilisban Ashton Kutcher elsőként szerzett egymillió követőt, amivel elverte a CNN-t, de Kínában ez a célkitűzés megalázóan szerény lehet.

Hu Csin-tao kínai elnök eséllyel pályázik a világrekordra, hiszen az országában 384 millió internetező van, és a számuk rendkívül gyorsan nő. A nép közösségi oldalán blogol, amit a hatóságok indítottak. Már hivatalosan is megerősítették, hogy az elnök írja a bejegyzéseket.

A vezetőnek 24 óra alatt 11 ezer követője akadt, hétfőn már 14 ezer online barátja volt. A Zsenmin vejpo nevű szolgáltatás nemrég indult el, és szakértők szerint a kínai kormány újabb fontos gesztusaként értékelhető, hogy közelebb hozzák egymáshoz az állampolgárokat.

Kínában a hatóságok szigorú ellenőrzés alatt tartják a világhálót, több ezer oldalt szüntetnek meg azok nem megfelelő tartalma miatt. Más honlapok - például a Facebook és a Twitter közösségi portálok vagy éppen a YouTube - korlátozottan működhetnek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM