Még több a mobilos játékokról

2006.10.24. 17:51
Hatalmas cikket közölt az AllAboutSymbian a mobilos Nokiás játékok jövőjéről, az N-Gage utódjáról. Korábban is elhangzott már, hogy nem lesz új N-Gage készülék, a következő generációs játékplatform (Next Gen) ugyanis egy rakás Nokia S60 3rd Edition okostelefonból áll majd, mindegyiken futnak majd a játékok. Ezek a mobilok 3-4-szer gyorsabbak leszek, mint az N-Gage, több ram lesz bennük, meg valószínűleg 3D gyorsítócsip és tévékimenet is. Az N-Gage szoftver segítségével lehet majd játékot venni közvetlenül az internetről (3G vagy wifi kapcsolaton), vagy pécéről.

Az AAS cikke szerint a Nokia igyekszik megkerülni a mobilszolgáltatókat, és nemcsak a mobilszámlára lehet majd terhelni a játék árát, hanem bankkártyával, sőt, akár készpénzzel is lehet majd vásárolni. (Állítólag utalványokat lehet majd venni a játékboltokban, amiket játékra lehet majd váltani az N-Gage weboldalán.)

A cikknél is érdekesebb felvetések vannak az olvasói megjegyzések között, például hogy a Nokia totálisan elszúrta az egyik első Next Gen mobilját, az N93-at. A készülék ugyanis egyszerre csak egy gomb lenyomását észleli, azaz nem lehet egyszerre ütni/szúrni/lőni meg kúszni/futni/hiperűrugrani. Elég ciki úgy kiadni egy csúcsgépet, hogy a billentyűzet hibája miatt használhtatlan játékra. Ha valaki kiadna egy ilyen pécét vagy laptopot, azonnal világbotrány lenne.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!