Mobil készült a twitterezőknek

2009.08.04. 13:43 Módosítva: 2009.08.04. 13:43

Amíg a nagy és ismert mobilgyártók saját közösségi hálózatot próbálnak létrehozni, addig az INQ Mobile a meglévő webes szolgáltatásokat építi bele a készülékeibe. Az első INQ1 nevű modell a Facebookra lett kihegyezve, a napokban bemutatott két új készülékbe már a Twittert is integrálták.

Az INQ Chat nevű mobilon teljes qwerty gombkészlet van, míg a kisebbik INQ Minin a szokványos gombokkal kell frissíteni a státuszt.

inq

Az INQ Mobile tervezi a hardvert és a szoftvert is, és megpróbálják úgy integrálni a szolgáltatásokat, hogy a felhasználó nagyjából ugyanazt kapja a mobilon, mint a számítógépén. Az INQ mobiljai nem a csúcskategóriába tartoznak, az INQ1 például 112 dollárba kerül, miközben olyan közösségi szolgáltatást ad, mint a 2-3-szor drágább okostelefonok.

Munkájuk eredményét jól jelzi, hogy az INQ1-júzerek 65 százaléka aktívan használja a Facebookot, és ilyen magas arányt csak az iPhone ér el. A Facebook és a Twitter mellett persze Skype, csevegőkliens és böngésző is van a készülékekben, sőt hsdpa-modemként is működnek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM