Olcsó androidos mobil Magyarországon

2010.07.19. 15:14
A Google Android platformja jellemzően a drágább mobilokon bukkant fel eddig, a kedvezőbb árfekvésű készülékek is ötvenezer forintba kerültek kártyás előfizetéssel. Mostantól majdnem feleennyiért lehet venni okosmobilt.

A Vodafone már júniusban bemutatta az újságírók egy szűkebb körének a Huawei 845-ös androidos okostelefont, ám akkor még nem árult el részleteket az árazással kapcsolatban. "Versenyképes lesz" – mondták, ami alapján sejteni lehetett, hogy a hasonló tudású T-Mobile Pulse Minivel lesz körülbelül egy árban, ami kártyás előfizetéssel ötvenezer forintba kerül.

A most meghirdetett tarifacsomagok azonban jóval alacsonyabb árat mutatnak. Előfizetéssel már 15 ezer forintért elvihető a készülék, komfort előfizetéssel 20 ezer forintba kerül, kártyás csomagban meg alig drágább 30 ezer forintnál. Ezzel az árképzéssel a 845-ös már nem is az okostelefonok, hanem a hagyományos készülékek piacát támadja, miközben minden alapvető szolgáltatást tud, amit fejlettebb társai.

A készülékbe 128 megabájt memória, 512 megabájt flash-alapú háttértár, 3 megapixeles kamera és 1200 mAh-ás akkumulátor került, a maximális letöltési sebesség 3,6 megabit, a 2,8 colos kijelző felbontása 320 x 240 pixel. Utóbbi a megszokott androidos kijelzőkhöz képest kissé gyenge minőségűnek tűnik, kevésbé látványosak a vizuális elemek, kevésbé meggyőző a böngészés, csakhogy a megszokott kijelzők mögött általában egy százezer forintos készülék található.

Ezen kívül a 845-ös tényleg mindent tud, amit kell: van benne bluetooth, gps és wifi, ez utóbbi akkor jöhet jól, ha valaki nem vesz adatcsomagot mellé, és inkább a városok kávézóiban egyre gyakrabban felbukkanó nyitott hálózatokon böngészne.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!