Okostelefonra optimalizáltuk az Indexet

2011.12.13. 14:34 Módosítva: 2011-12-13 19:40:17

Elkészült az Index Android- és iPhone-alkalmazása. A célja a lehető legkényelmesebb olvasgatásélmény, hogy a mobilos Indexet ugyanolyan egyszerű és kellemes legyen lapozgatni, mint egy hagyományos újságot. Az Android Marketen és az Apple App Store-ban ingyen elérhető programok az Indexet és a társkiadványokat (Sport Géza, Totalcar, Dívány, Velvet) jelenítik meg a mobilon.

Több funkcióval segítjük a hírek fogyasztását. Állítható a betűméret, és egyetlen gombnyomással éjszakai módba válthatunk, amikor fekete a háttér és fehérek betűk. Sötétben kellemesebb, ha nem az egész kijelző világít a szemünkbe. Lassú mobilhálózaton érdemes kikapcsolni a képek megjelenítését, hogy hamarabb betöltődjenek a cikkek.

A programban néhány gombnyomással letölthető a címlap tartalma, így a mentés pillanatában címlapon lévő cikkek később, internetelérés nélkül is elolvashatók. A menüben megtalálható, “Első!” feliratú gombbal pedig képet, videót, információt küldhet be a szerkesztőségünknek.

A cikkeket illusztráló képsorozatokat kétféleképpen nézhetjük végig. A képre kattintva a galéria új ablakban nyílik meg, teljes kijelzőn jelennek meg a fotók. Ha nincs időnk a vizuális orgiára, akkor a cikkben is gyorsan végignézhetjük a galériát, laza oldalirányú ujjmozdulatokkal lapozva a soron következő képekre. Egy bökés a cikkre vagy egy képre a galériában minden gombot és feliratot eltüntet, hogy csak a tartalomra koncentrálhasson.

Máshol is alkalmazható az oldalirányú lapozás. Az Index címlapjáról ugyanezzel az oldalirányú mozdulattal ugrunk át a Totalcar, a Velvet, a Dívány vagy Sport Géza címlapjára. Akinek fontosabb egy Barca-gól a hollywoodi sztárok pucérkodásánál, az a menüben átállíthatja a kiadványok sorrendjét, hogy a Sport Géza legyen az Index.hu mellett, ne a Velvet.

Továbbá ugyanez az ujjmozdulat alkalmazható a cikkekben is. Ilyenkor a következő cikk jelenik meg, tehát egy lendülettel végigolvashatjuk az egész újságot, nem kell folyton visszalépni a címlapra.

A rohanós munkanapokon előfordul, hogy nem tudunk végigolvasni egy cikket, ezért elhelyeztünk a menüben egy mentés funkciót. Így akkor is megtaláljuk a korábban félbehagyott cikket, ha az már lekerült a címlapról. A legizgalmasabb írások Facebookon, iwiw-en és bármilyen más közösségi portálon közzétehetők a szoftver megosztás funkciójával. Az Index.hu alkalmazása azokra a közösségi hálózatokra tud bejegyzést írni, amiket már regisztráltunk a készüléken.

Ha androidos készüléke vagy iPhone-ja van, tegyen egy próbát, és töltse le, aztán mondja el nekünk a véleményét!

Az androidos júzerek ide kattintsanak, akinek iPhone-ja van, az ide lőjön.

Symbian^3-as és MeeGo-s olvasóink az Ovi Store-ban megtalálják a Nokia segítségével nyáron készült korábbi alkalmazásunkat is.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!