Rudolf
4 °C
14 °C

Okostelefonra optimalizáltuk az Indexet

2011. 12. 13. 14:34

Elkészült az Index Android- és iPhone-alkalmazása. A célja a lehető legkényelmesebb olvasgatásélmény, hogy a mobilos Indexet ugyanolyan egyszerű és kellemes legyen lapozgatni, mint egy hagyományos újságot. Az Android Marketen és az Apple App Store-ban ingyen elérhető programok az Indexet és a társkiadványokat (Sport Géza, Totalcar, Dívány, Velvet) jelenítik meg a mobilon.

Több funkcióval segítjük a hírek fogyasztását. Állítható a betűméret, és egyetlen gombnyomással éjszakai módba válthatunk, amikor fekete a háttér és fehérek betűk. Sötétben kellemesebb, ha nem az egész kijelző világít a szemünkbe. Lassú mobilhálózaton érdemes kikapcsolni a képek megjelenítését, hogy hamarabb betöltődjenek a cikkek.

A programban néhány gombnyomással letölthető a címlap tartalma, így a mentés pillanatában címlapon lévő cikkek később, internetelérés nélkül is elolvashatók. A menüben megtalálható, “Első!” feliratú gombbal pedig képet, videót, információt küldhet be a szerkesztőségünknek.

A cikkeket illusztráló képsorozatokat kétféleképpen nézhetjük végig. A képre kattintva a galéria új ablakban nyílik meg, teljes kijelzőn jelennek meg a fotók. Ha nincs időnk a vizuális orgiára, akkor a cikkben is gyorsan végignézhetjük a galériát, laza oldalirányú ujjmozdulatokkal lapozva a soron következő képekre. Egy bökés a cikkre vagy egy képre a galériában minden gombot és feliratot eltüntet, hogy csak a tartalomra koncentrálhasson.

Máshol is alkalmazható az oldalirányú lapozás. Az Index címlapjáról ugyanezzel az oldalirányú mozdulattal ugrunk át a Totalcar, a Velvet, a Dívány vagy Sport Géza címlapjára. Akinek fontosabb egy Barca-gól a hollywoodi sztárok pucérkodásánál, az a menüben átállíthatja a kiadványok sorrendjét, hogy a Sport Géza legyen az Index.hu mellett, ne a Velvet.

Továbbá ugyanez az ujjmozdulat alkalmazható a cikkekben is. Ilyenkor a következő cikk jelenik meg, tehát egy lendülettel végigolvashatjuk az egész újságot, nem kell folyton visszalépni a címlapra.

A rohanós munkanapokon előfordul, hogy nem tudunk végigolvasni egy cikket, ezért elhelyeztünk a menüben egy mentés funkciót. Így akkor is megtaláljuk a korábban félbehagyott cikket, ha az már lekerült a címlapról. A legizgalmasabb írások Facebookon, iwiw-en és bármilyen más közösségi portálon közzétehetők a szoftver megosztás funkciójával. Az Index.hu alkalmazása azokra a közösségi hálózatokra tud bejegyzést írni, amiket már regisztráltunk a készüléken.

Ha androidos készüléke vagy iPhone-ja van, tegyen egy próbát, és töltse le, aztán mondja el nekünk a véleményét!

Az androidos júzerek ide kattintsanak, akinek iPhone-ja van, az ide lőjön.

Symbian^3-as és MeeGo-s olvasóink az Ovi Store-ban megtalálják a Nokia segítségével nyáron készült korábbi alkalmazásunkat is.

Hozzászólások (8)

 • Noinfo2011.12.13 14:43:08

  Hát, mondjuk nem kéne alkalmazás, csak értelmesen (=ahogy pl. az [origo] is csinálja) okostelefonítani.
  A minimalista mobil verzió és 2 megát tölt le címlapként, ki tudja miért (gondlom ugyanaz a tartalom, csak más css van ráhúzva). Érdekes módon mások pár 10 kiloval megússzák.

 • DirtyHarry2011.12.13 14:44:48

  innováció az indexnél, ezt is megéltük... már csak az indavideo-val kéne kezdenetek valamit mert szörnyen szarrr

 • TacticalCommander2011.12.13 14:50:39

  Szuper, de a seggem is kitorolhetem vele, ha nincsen WP7, illetve Blackberry verzio (ez a ket keszulekem van). A mobilos verziot kellene talan rendbetenni, mert durva, ahogy tobb, mint 1 mega a cimlap maga.

  Persze biztos konnyebb volt 2 kulon dedikalt appot fejleszteni, mint egy kis HTML5-ot heggeszteni...

 • kantorlaszlo2011.12.13 14:54:15

  Az okostelefon mitől okos?
  Mert van rajta faszbúk meg érintőképernyő?

  Én ha netezni akarok, felcsapom a laptopot ahol van wifi, és nem fizetek havi 16ezer + 100 ezer per gigabájt telefonszámlát. Parasztvakítás az egész.

  És nem használok vindózt!

 • spontan2011.12.13 15:02:11

  A laptop nem biztos, hogy mindig nálad van, a telefon viszont igen. Abban viszont egyetértek, hogy túl drága, ezért nem is fizetek rá elő, amíg értelmes ára nem lesz.

  Pl. havi 2000-ért korlátlan.

 • AaronSince19902011.12.13 15:02:57

  Na nem kell így lázongani emberek. Örüljetek annak, hogy fejlődnek a dolgok.
  Megértem amúgy, hogy iOS és Android az első a fejlesztések sorában (még??), de azért tényleg csak kérni tudom, hogy WP7-et se veszítsétek teljesen szem elől, én személy szerint nagyon várom a WP7 Index alkalmazást. Legalább annyi reménysugarat adjatok, hogy azt mondjátok: "készül" :D

 • __Tom__2011.12.13 15:11:36

  Fasza, de miért nem inkább azt a fos m.index.hu-t rakjátok rendbe? Nem is kéne nagyon, csak például, hogy lehessen nagyítani (mert most explicite meg van tiltva), mert a default hangyafasznyi betüktöl kifolyik a szemem...

 • Kuglicz Ákos2011.12.13 15:12:08

  a mobil címlapjainkon folyamatosan reszelünk, de meglehetősen sok kép és tartalom van rajta, így nem könnyű egy mega alatt tartani. mindenesetre az igyekezet megvan.
  a WP7 terjedését pedig roppant izgatottan figyeljük, nekünk is elég potensnek tűnik, ha beváltja a hozzá fűzött reményeket készítünk arra is appot.

Törökország

Tengerparti pihenés, feltöltődés várja. 49 900 Ft / fő / 7 éjtől

Rémálom vagy nyaralás?

A nyaralás könnyen rémálommá változhat, ha nincs utasbiztosítása. Kösse meg online!