Az ott egymillió app a zsebében?

2015.04.18. 07:57

A Google Play alkalmazásboltjában jelenleg kb 1,7 millió letölthető app van, az Apple App Store-jában 1,4 millió, a Windows Phone Store-ban még kb. 500 ezer. Na de minek, ha az egyszeri felhasználó használ belőle úgy... ööö... hm, mennyit is? Ön például hány alkalmazást töltött le az okostelefonjára, és ebből mennyit használ is rendszeresen? Felmértük az Index szerkesztőségében, miket szoktunk mi használni a telefonjainkon, és most elmondhatják önök is.

Meghökkentő módon nem fulladt viccesanimgif-posztolgatásba az a körkérdés, amit a szerkesztőséghez intéztem milyen-appokat-használsz ügyben, az indexesek nagyjából fele válaszolt is rá. Az hamar kiderült, hogy két élesen elkülönülő iskolára oszlunk: az egyik letölt és kipróbál minden szirszart, a másik ragaszkodik a bevált dolgokhoz, és azonnal letöröl minden nem használt appot, hátha attól gyorsabb lesz a telefonja. De nem lesz.



Viszont itt jegyeznénk meg, hogy ha egyáltalán nem érdekli, milyen appokat használnak az indexesek, viszont szívesen elárulja, hogy ön milyeneket, bátran görgessen lejjebb, és előre is köszönjük, hogy részt vesz a felmérésben.


Mint kiderült, az átlagindexes telefonján 24 app van letöltve, ebből 17 és felet használ is aktívan. A legnépszerűbbek pedig...


  1. Facebook (jelentkezzen, aki meglepődött!)

  2. Messenger (mármint a Facebook Messengere, úgy tűnik, bejött Zuckerbergék húzása, hogy különválasztották az alap alkalmazástól a csetet)

  3. Index (esküszöm mindenre, ami szent, hogy nem felsőbb utasításra írtam ezt be a toplistára, hanem tényleg használják a kollégák)

  4. Instagram (a négy legnépszerűbb appból három a Facebooké, ez sokat elmond a közösségi oldal mobilos sikereiről)

  5. Skype (viszont ez volt az az app, ami a legtöbbünknél csak porosodik, és nem használjuk)

  6. Evernote (hoppá, egy alkalmazás, ami elsősorban munkára használható!)

  7. Tumblr (és egy, ami leginkább munka helyett)

  8. Viber (még egy netes telefon, lehet hogy miattunk akarták az internetadót bevezetni?)

  9. Spotify (szegény Deezer nagyon lemaradt)

  10. Twitter (legtöbbünk csak olvas, de nem ír rajta)


A top10-ből éppen kimaradt a Dropbox, a Pocket, a Feedly, a Swarm, illetve a magyar appok közül a Bpmenetrend és az Időkép. Az Index kedvenc mobilos játéka a Candy Crush Saga lett, és nem sikerült győztest hirdetni se fitness trackerek, se ébresztőóra-appok között, a Runkeeper és a MyFitnessPal pont ugyanannyi szerkesztőségi telefonon fut, ahogy a Sleep Cycle és a Sleep as Android is. Az aktívan nem használt, de azért nem letörölt appok között nálunk a Skype és a Viber vezet, mögöttük a Twitter, a QR Code Reader, és szégyelljük bevallani, de az Index saját appja.

És most önök következnek!

?

Kérjük, árulja el, milyen appok vannak a telefonján, amiket több-kevesebb rendszerességgel használ is. Csak az olyan appokra vagyunk kíváncsiak, amelyeket ön töltött le, a telefonra előre telepítettektől (mint a beépített levelező, a Youtube, a Safari IOS-en vagy a Google Maps Androidon) most tekintsünk el. Ha szeretné kicsit megkönnyíteni a dolgunkat az eredmények kiértékelésénél, vesszővel elválasztva írja be az appok neveit. Ha direkt szivatni akar, akkor ne.

? Most pedig azokat az alkalmazásokat sorolja fel, amelyek csak úgy vannak a telefonján, foglalják a helyet, már ezer éve nem használta, vagy csak letöltötte és ott maradt.
? Szokott pénzt adni okostelefonos alkalmazásért? (több választ is megjelölhet)
? Milyen operációs rendszer van a telefonján?