Négyszázmillióan osztanak meg négyzet alakú képeket

2015.09.23. 11:28

Öt év kellett az Instagramnak ahhoz, hogy a különcök képmegosztójából a legnagyobb sztárok és rajongóik legfőbb kapcsolattartó eszközévé váljon. A Facebook tulajdonába került képmegosztó appnak ma már 400 millió regisztrált felhasználója van.

#nofilter #olloclipmacro #fblove

A photo posted by Tóth Balázs (@bthtzsl) on

Tavaly decemberben még csak 300 milliónál járt az Instagram, és az azóta összeszedett 100 millió júzer nagy része Európában és Ázsiában él, tehát a növekedés motorja már az Egyesült Államokon kívül található. A gyors fejlődést az Index is megtapasztalta, hiszen a nyáron elindított Instagram-fiókunkat pár hónap alatt több mint 11 ezren kezdték el követni.

A sztárok körül óriási a felhajtás. Nemrég még Beyonce volt a legtöbb ember által követett júzer, de augusztusban Kim Kardashian átvette a vezetést, most azonban már Taylor Swift áll a dobogó tetején 47,6 millió követővel. 

A Facebook nagyon ügyesen vásárolt be, hiszen már az Instagram is nagyobb, mint az ősrivális Twitter. A szintén felvásárolt WhatsAppnak 900 millió felhasználója van világszerte, míg a Messengeren 700 millióan csevegnek. A Facebookon most már 1,49 milliárd regisztrált fiók van, és augusztusban volt először olyan nap, hogy 24 óra alatt egymilliárdan jelentkeztek be a közösségi portálra.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM