Okoskonnektorral újít a Telekom

2016.02.02. 14:11

Amikor a Telekom pár éve elindította az Otthonőrző nevű távfelügyeleti szolgáltatást, még nagyon kezdetlegesek volt a lakásban felhasználható kütyük. Most viszont teljes sebességgel dübörög a Dolgok Internete, százféle online biztonsági kamera, bébimonitor, mozgásérzékelő, fogyasztásmérő és más szenzor közül válogathatunk.

Nagyjából egy éve kaptunk egy tippet arról, hogy a Telekom újra tesz egy kísérletet, de a nagy bejelentés elmaradt. Most is csak egy régi kedves kollégánk gyanútlan Google-keresése dobta elő a Telekom webshopjában megtalálható fél tucat eszközt, amivel okosabbá tehetjük az otthonainkat. Ezek a webshop főoldaláról nem is érhetők el.

Itt egy képernyőmentés, ha esetleg törölnék az oldalt:

Képernyőfotó 2016-02-01 - 14.50.46.png

A lakása okosítására rápörgött kollégánk (Arduinoból hekkel magának vízóraleolvasót, és több tucat ilyen cuccot kipróbált már) azt állítja, hogy ezeket a Fibaro termékeket elég jó áron forgalmazza a Telekom.

Képernyőfotó 2016-02-01 - 14.51.03.png

Megkérdeztük a távközlési céget, hogy mi a terve, már csak azért is, mert a kínálatból hiányzik egy központi vezérlő. Gyanús, hogy vagy a tévés set top boxba, vagy az adsl/kábelnet modemébe akarják beépíteni ezt a funkciót. A cég csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy foglalkoznak a szolgáltatással, jelenleg egy zártkörű tesztelés folyik.  Amint lesz több információ, mondani fogják. 

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.