Brutális telókkal újított az LG, a Samsung és a Sony

Élő
Huawei  sajtótájékoztató

A legfontosabbak

Tóth Balázs
2016.02.21. 17:58
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Hétkor kezdődik a Galaxy S7 bemutatója, ezrek várnak rá. Egy kis videót is készítettünk róla:

  • Hogyan lehet egy olyan egyszerű tevékenységből, mint a fogmosás, hatalmas üzletet csinálni? Az Oral-B-nek ebben hatvan évnyi tapasztalata van, és úgy tűnik az emberek vevők az újításaikra. A 2014-ben bemutatott bluetoothos fogkefék, amelyekkel a fogmosás idejét tudtuk ez appban elmenteni, ma már sokkal fejlettebbek. Nemcsak a kefe által a fogakra gyakorolt nyomás erejét mérik, hanem az is, hogy milyen irányban tartjuk. 

    Az adatok alapján kapunk egy összegzést, hogy a fogfelületünk hány százalékát sikerült megmosni, és mennyire figyeltünk oda.

  • Amióta sikerült körömnyi méretbe bezsúfolni a projektorok elektronikáját, minden évben akad néhány szerencsevadász, aki ebben látja a jövőt. Mintha a kijelzők önmagukban nem merítenék le őrült gyorsan az akkut. Az Akyuman Hawk Prime mobilban nyolcmagos processzor, 4  GB RAM, 300 GB tárhely és 45+ lumenes, 2K felbontású projektor lesz. Elsősorban az oktatási piacon tervezik bevezetni. Ezt még a Showstoppersen lőttük, azóta átszaladtunk a Samsungra.

  • Barcelonában nem pogácsáznak, érlelt sonkával, citromtortával, sörrel és borral fogadják az újságírókat. Az itt kiállító cégek pedig jó sokat fizetnek, hogy extra figyelmet kapjanak.

    ...

  • Sikerült pár percig megnyomkodni a Huawei tabletjét, amikor elvonult a tömeg. A billentyűzet picit ugrál az ujjaink alatt, de kényelmesen nagyok a gombok. Nagyon könnyű, egy ilyen kis teherrel nem olyan nehéz végigtolni a munkanapot,

    Összecsukva szuperelegáns, ilyenkor jön ki igazán a 6,9 milliméteres vékonysága.

    Már csak az a kérdés, kinek fog eszébe jutni, hogy pont a Huaweitől vegyen tabletet, és ne a jól megszokott Dellt vagy Acert vagy más hasonlót válasszon?

  • Ehhez külön kell megvenni a billentyűzetet, 150 euróért, és a dokkoló is 100 euró. 

  • Nem fogják kitalálni, hogy milyen gondokkal küzd kollégánk a MOBIL VILÁGKONGRESSZUSON: 

    NINCS RENDES INTERNET!!!!!!!!!

    Botrány. Próbálkozik keményen, de kisebb fennakadások és belassulások előfordulhatnak.

  • A Huawei Matebook tablet váratlan eszköz a kínai mobilgyártótól, mert eddig minden tevékenysége az Android körül forgott. Annak ellenére, hogy új  a pc-k iparában, nagyon jól sikerült összeszednie mindazt, amire egy ilyen eszközben szükségünk lehet.

    A Matebook kijelzője 12 colos, 2160x1440 pixel felbontású, és 2048 szintű nyomásérzékeny tollal lehet rajzolni rá. A tollban lézerpointer is van, és léptetni tudjuk a prezentációban a diákat.

    Többféle modell készült, A Core m3-tól egészen a Core m7-ig, 4-8 GB RAM-mal, és usb-c dokkolóval, amiben ethernet és vga csatlakozó is van.

    A tablet csupán 640 grammos, ami egy ilyen teljeseményű számítógéptől egészen jó, és 6,9 milliméter vékony.

    Az ára a felszereltségtől függően 800-1800 euróig terjed.

  • Windows 10 tabletet mutatott be a Huawei. Szombaton az Alcatel is egy windowsos tablettel állt elő, ami meglepő fordulatot jelez. Eddig mindent az Android uralt.

    10 colosnak tűnik a kijelző, pedig valójában 12-es. A hatalmas felbontása miatt kiválóan helyettesítheti a laptopot is.

    Csak 6,9 milliméter vastag, és a kávája is keskeny, a gép nagy részét a kijelző foglalja el

  • Pontosan tíz évvel ezelőtt, 2006 februárjában voltam először Barcelonában a mobilkongresszuson, amit akkor még 3GSM-nek hívtak, nem Mobile World Congress-nek. Hamarosan átnevezték, amikor rájöttek, hogy a GSM technológia már nem igazán aktuális. Akkor még a Nokia bemutatója volt a legmenőbb az egészben.

    Mai szemmel egészen nevetséges, hogy akkoriban mennyire hittek a mobiltévézésben, mármint abban, hogy tévécsatornákat fogunk nézni, és nem on-demand videókat a Netflixen és a Youtube-on. Ilyen elképesztően furcsa mobilokat akartak ránk sózni, és a 4G még csak a távközlési szakértők álmaiban létezett.

    Ha igazán jót akar röhögni, nézze meg az akkori képgalériánkat is (ebből a cikkből vettem ki). Vigyázat, hatalmas felbontású képek!

    Persze Önök jajongtak volna a legjobban, ha az akkori sávszélességen ennél nagyobb fotókat kellett volna betölteni, nekünk meg valószínűleg lehalt volna a szerverünk a terhelés alatt.


    Nézzen képeket a kütyükről!

    Remélem jól szórakoztak a múlton, de ebből legyen elég ennyi, mostantól a jövőre koncentrálunk.

  • Hoztunk magunkkal összesen 26000 mAh-t pótakkuban, a telefonról Slacken toljuk át a képeket a Flórián téren dolgozó képszerkesztőknek. Mi már csak telefonnal fotózunk és videózunk, és most állítottuk át a képméretet maximum 8 megapixelre, mert a folyamatosan túlterhelt konferenciás wifin nem fogunk 10+ MB-os képek feltöltésére várakozni.

    Amikor le tudunk ülni, akkor laptopozunk, amikor nem tudunk leülni, akkor tabletezünk. Windowsos a tablet, mert tavaly az iPad nagyon nem vált be. A rendkívül profi, és legalább annyira összetett szerkesztőségi rendszerünk nem szeret az iOS böngészőjében működni.

    A Cacaolat adja az energiát és az életörömöt, és itt bizony szükség van a napszemüvegre is, mert elképesztően gyönyörű, napsütéses az idő.

    Mindjárt indulunk is a Huaweire!

  • A hivatalosan csak hétfőn elkezdődő mobilkongresszusnak két helyszíne van: a Fira Europánál van az új kiállítási terület, itt van az események zöme. A másik része - példásul a 4YFN nevű startupshow - a Fira Monjuïc expóterületén található.

    A vasárnapi rendezvények pedig szerte a városban, a Samsung bemutatója az északkeleti csücsökben, a Huawei középen, az LG a hegyen, a MobileGlobal a délnyugati csücsökben.  

    Képernyőfotó 2016-02-21 - 12.29.22.png