Beindult a nagyüzemi lájkvadászat az Instagramon

2016.03.29. 09:31

Értelmetlen lájkvadász képekkel telt meg az Instagram, miután a közösségi képmegosztó portál közölte, hogy algoritmusok fogja sorrendbe rendezni a hírcsatornákban megjelenő képeket. Főleg az Instragramon nyomuló márkák és más profi felhasználók aggódnak, hogy eltűnnek a nézők szemei elől, ezért kérnek meg mindenkit, hogy ugyan nyomjanak már rá a "követem" feliratú gombra.

Mindenképpen szükség van arra, hogy az Instagramot is algoritmusok szabályozzák, mert egyre többen nyitnak maguknak fiókot, egyre több a tartalom, és ezáltal követhetetlenné válik a pár percenként frissülő képfolyam. Az algoritmusok a legjobb képeket fogják a lista tetejére helyezni, ugyanakkor a kevésbé érdekeseket hátrébb sorolják.

Képernyőfotó 2016-03-29 - 9.26.05.png

Ez valóban okot adhat a pánikra a cégek esetében, amelyek rengeteg munkával gyűjtöttek maguknak követőket, hiszen ezután a követőik egy része nem is fog értesülni a közzétett képekről. Hogy a legkevésbé se legyen egyszerű a helyzet, az Instragram elemzőeszközöket sem ad a felhasználóinak, hogy kideríthessék, melyik bejegyzések működnek jól, és melyek nem. 

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!