Tévé nélkül is nézhetők az Eb-meccsek

2016.06.10. 12:46

Franciaországban elkezdődött a nyár egyik legizgalmasabb sporteseménye, és a futballrajongók biztosan nem akarnak lemaradni az Európa-bajnokság egyetlen meccséről sem. Összegyűjtöttünk néhány appot, hogy akkor is követni tudja az eseményeket, ha nem tud a tévé előtt ülni.

Az UEFA hivatalos alkalmazása (Android, iOS) az egyik legfontosabb eszköz a focirajongók kezében. Az app első indításakor ki kell választani a kedvenc csapatunkat és játékosunkat, hogy róluk mindenképpen megkapjunk minden létező hírt, és értesítést. Ennek érdekében a kiválasztott csapat külön fület kap a menüben. Persze a többi csapat eredményeit is látjuk, nemcsak azt, akinek drukkolunk.

Ebben appban képeket és videókat, hivatalos statisztikákat találunk. A meccsekre jegyet is vehetünk elvileg, bár elég merész azt feltételezni, hogy lesznek szabad helyek.

A második legfontosabb eszköz a naptár, amit beköthetünk a teendőink közé, hogy mindig lássuk, hogy mikor kell a tévé elé ülni (itt találtuk). Ehhez csak annyit kell tenni, hogy

  1. megnyitjuk a Google Naptárakat
  2. bal oldalon a "Más naptárak" menüpontban rányomunk a kis nyílra
  3. kiválasztjuk a "Hozzáadás URL-cím alapján" pontot
  4. beillesztjük ezt a linket: https://www.google.com/calendar/ical/mesnerlyons.com_1cekr7hg3lln0494sq5n6c4fe4%40group.calendar.google.com/public/basic.ics
  5. Ezután a naptárunkban megjelenik egy Euro 2016 nevű gyűjtemény, az összes mérközés időpontjával

A meccsre látogatóknak az UEFA kiadott még egy appot (Android, iOS), hogy megkönnyítse az utazást. Ebben közlik majd a biztonsággal utazással kapcsolatos rendkívüli híreket, ami most nagyon jól jöhet Franciaországban, hiszen rendszeresek a sztrájkok, nem mindig lehet tankolni a benzinkutaknál, és terrorveszély van.

Az odautazóknak azt ajánljuk, hogy a biztonság kedvéért töltsék le a Here Térképet (Android, iOS), és abban még itthon töltsék le a francia térképadatbázist, mert így roamingköltség nélkül lehet navigálni. 

A kocsmai viták eldöntésében fontos szerepet kap a Four four two magazin alkalmazása, a Stats zone.

Ebben részletes statisztikákat kapunk a játékosok egyéni teljesítményéről is. (iOS, Android). A magyar fejlesztéső Tiple segítségével pedig baráti társaságok indíthatnak tippversenyt arról, hogy melyik mérkőzést, illetve magát a bajnokságot ki nyeri.

Ha csak a tévét akarjuk pótolni valamivel, ami a lakáson kívül is működik, a mobilszolgáltatók által kiadott appokat érdemes kipróbálni. A Telenor MyTv (Android, iOS) és a Telekom TV GO (Android, iOS) főleg azoknak előnyös, akik mobilneten akarnak tévézni, de aki wifin lógna a mobiljával, annak az ingyenes MindigTV app (Android, iOS) is bőven elég lesz, hiszen a meccseket közvetítő M4 és Duna csatornák ezen ingyen foghatók. Természetesen a MindigTV is fogható mobilneten, de ehhez nem járnak különféle adatforgalmi kedvezmények a nagy mobilszolgáltatóktól. 

Az Indexen is összegyűjtöttünk mindent, amit a csapatokról és a játékosokról tudni kell. Az Európa-bajnokság főoldalán minden kapcsolódó cikk megtalálható, de van külön aloldal a menetrenddel, a csapatokkal, megtalálható a csoportok ponttáblázata, külön oldalon követhetők az egyenes kiesés meccseinek eredményei, és hogy mit kell tudni a bajnokság helyszíneiről.

Ismer jobb appokat? Segítsen a rajongótársainak megtalálni ezeket, és tegye közzé hozzászólásban!

Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM