A Google letiltja a legidegesítőbb, reklámokat toló appokat

2017.12.01. 11:43

Eltávolitja a Google az androidos app-boltból (Google Play) azokat az alkalmazásokat, amelyek a lezárt telefon kijelzőjén (lockscreen) jelenítenek meg reklámokat, derül ki az Android Police cikkéből. Az magától értetődő, hogy a legtöbb ingyenesen letölthető app abból él, hogy bizonyos időközönként (azaz szinte állandóan) reklámokat jelenít meg a felületén. Ennek a műfajnak a legirritálóbb megjelenési formája az utóbbi időben kezdett elharapódzni, egy rakás app amikor értesítést (push notification) küld, reklámot is csatol hozzá, emiatt egy idő után úgy nézhet ki a telefon kijelzője, mint a Times Square este.

A reklámipar pokoli csábításának több olyan app sem tudott ellenállni, amelyek korábban nem űzték ezt a piszkos játékot a felhasználók telefonjával, és friss verziójuk már reklámokkal dugítja el a jobb sorsra érdemes okostelefon-képernyőt. A Google a beérkezett kritikákat mérlegelve most úgy döntött, hogy ebből elég, ezután úgy ahogy van tilos lesz a lockscreenre célzott reklám – egyetlen egy kivétellel.

Csupán azok az alkalmazások menekülhetnek meg a tisztogató akciótól, amik kifejezetten lockscreen-appok. Tehát ha például játékról, vagy képszerkesztő appról van szó, akkor tilos, ha képernyővédő, vagy óra alkalmazás, vagy kifejezetten reklámcélú akkor oké.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM