Friss kommentek

A világon az elsők között próbálhattuk ki az év legizgalmasabb mobilját: Zenfone AR

június 3., 14:35 Módosítva: 2017-06-13 16:08:11
190

A januárban bemutatott Zenfone AR csak júliusban kerül a boltokba, de nekünk már sikerült szerezni egyet az Asustól, hogy a világon elsők közt írhassunk róla részletes saját tesztet. Maga a mobil is világelső, mégpedig abban, hogy a kiterjesztett valóságot (AR) kezelő Tango platform mellett a virtuális valóságot (VR) megjelenítő Google Daydream platformot is támogatja. Ez most a két legforróbb technológia, szóval igazán nem túlzás azt állítani, hogy

2017 egyik legizgalmasabb mobilját próbáltuk ki.
Tovább

PC-n és tableten is kicsöngenek a T-Mobile hívószámai

május 25., 22:05 Módosítva: 2017-05-26 16:18:41
88

Kezdjük a rossz hírrel, és talán már a névből kitalálta, hogy nem hazai innovációról van szó, hiszen a T-Mobile nevet itthon rég lecserélték Telekomra. Ezt a szolgáltatást az Egyesült Államokban vezette be Digits néven a T-Mobile USA, és nagyjából úgy működik, mint a Google Voice.

A telefonszám nem SIM-kártyához kötődik, hanem felhasználói fiókhoz.

Merész húzás ez egy mobilszolgáltatótól, és sokkal innovatívabb, mint bármelyik díjcsomag, amit a mobilszolgáltatók az elmúlt évtizedekben kitaláltak.

Tovább

Félre a kamu nosztalgiával, az új Nokia 3310 szar mobil

május 24., 14:49 Módosítva: 2017-05-24 20:36:10
809

Önsanyargatásra hajlamos? Szereti a körülményesen használható műszaki cikkeket? Pont van egy húszezrese, és ha nem tudja tüstént elkölteni, akkor elégeti? Ebben az esetben ne habozzon, rendelje meg nyugodtan a Nokia 3310 mobilt! Minden más esetben olvasson tovább.

Kipróbáltuk a 3310-est. 
Tovább

Szivárognak a pletykák a csúcskategóriás Nokiáról

május 22., 14:34 Módosítva: 2017-05-23 12:17:41
67

Az első androidos Nokia még nem is elérhető minden piacon, a gyártó HMD Global máris a következő két modellen dolgozik, a Nokia 8 és 9-en. Ezek közül a Nokia 8 lenne az eddigi legjobb készülékük, a HMD első igazi kísérlete arra, hogy az iPhone-nal és a legjobb androidos készülékekkel megmérkőzzön.

nokia-9-boutons-capteur-empreintes-1000x562
Fotó: FrAndroid
Tovább

Júniusban jön a Nokia 3310

május 19., 14:56 Módosítva: 2017-05-20 10:39:16
102

Júniusban kerül a magyar boltokba a felújított Nokia 3310 butatelefon, és a finn márka új androidos okostelefonjai. A mobilok gyártója, a HMD Global a középkategóriát veszi célba a készülékeivel, és azt ígéri, hogy telefonjaiban megtaláljuk a Nokia klasszikus tulajdonságait - ez majd a későbbi tesztjeinkből kiderül, hogy valóban így van-e.

A Nokia okostelefonjaiban a Google Asszisztens is megtalálható, és az Android Nougat operációs rendszer havonta kap majd biztonsági frissítéseket.

Tovább

Jackdugó nélkül, profi kamerával jöhet a OnePlus 5

május 19., 11:28 Módosítva: 2017-05-19 16:06:06
32

Kikerült pár új kép a netre az egyik legjobban várt okostelefonról, a OnePlus 5-ről. Nagy változtatásokra készül a megfizethető árú csúcsmobiljairól ismert kínai gyártó, legalábbis a képek arról árulkodnak, hogy a Moto Z, iPhone 7 és HTC U mobilok után ők is megszabadulnak a jackdugótól. 

Tovább

A legjobb profi mobilkamera mozdulatlan témákhoz

május 18., 22:26 Módosítva: 2017-05-19 12:26:58
152
Profi kamerával érkezett a Huawei P10 telefonja, és a szokásos telefonteszteket vezető Balage rögtön le is passzolta a feladatot a fotórovatnak.

Ebből is látszik, hogy a profi szótól mindenkinek fura tévképzetei támadnak, és valami olyasmit kezdenek a háttérben sejteni, ami meghaladja a halandó emberek képességeit. A P10 ráadásul rálicitál erre, és a Leica-partnerségre hivatkozva Igazán Profi végeredményt ígér a telefonnal, ami inkább hangzatos marketingduma, mint valódi igazság. De az tény, hogy a Huawei P10-nek tényleg nagyon jó kamerája van.

Tovább

Világelső a HTC U11 kamerája

május 17., 14:49 Módosítva: 2017-05-18 08:04:20
10

A világon elsőként kilencven pontot kapott a DxOMark vizsgálatán a HTC 2017-es csúcsmobilja, a tajvani vállalat huszadik születésnapján bemutatott U11 okostelefon kamerája. Ezzel egy pont különbséggel elverte az eddigi csúcstartó Google Pixelt, amit egyébként szintén a HTC gyárt. Ennek fényében várható volt, hogy az U11 is előkelő helyen végez.

Tovább

Izomerővel működik a HTC U11 csúcsmobil

május 16., 09:41 Módosítva: 2017-05-16 23:10:52
177

A május 15-én kereken húszéves korba lépő HTC egy meglepetés bejelentéssel ünnepelte meg a születésnapját. Az U11 néven bemutatkozó csúcsmobilban sok egyedi újítást találunk.

Ez a világ első készüléke, amit préseléssel vezérelhetünk.

Most ne egy korai szüreti bálozást képzeljen maga elé, hanem inkább a jó öreg rugós kézerősítőt:

hand-grip
Tovább

Akadozott a Telekom hálózata

május 15., 12:43 Módosítva: 2017-05-15 18:32:12
51

A Telekom hálózatában hétfőn volt valami rendszerhiba, többen azt tapasztalták, hogy nagyon lassú a mobilnet és nehéz telefonálni.

Ez a többi szolgáltató ügyfeleit is érintette, ha telekomos számokat próbáltak felhívni.
Tovább

Ténylegesen korlátlan mobilnettel állt elő a Telenor

május 15., 10:54 Módosítva: 2017-05-16 09:59:51
1837

Érdekes kísérletbe vágott bele hétfőn a Telenor a teljesen korlátlan adatforgalmat kínáló, hűségszerződés nélküli Hello Data csomagokkal. Ezek nagyon előre mutató tarifák, amelyek felforgathatják a hazai piacot, hiszen a távközlési cég sok kellemetlen korlátot eltörölt, amelyek a riválisoknál továbbra is megvannak. De azért ebben is bőven lesznek kihívások, mert az árak magasabbak az átlagos költésnél. 

Tovább

Minden, amit az ingyenes roamingról tudni akart

május 15., 07:08 Módosítva: 2017-06-14 16:19:08
1367
Hallom, egységes lesz a roaming az EU-ban. Akkor tényleg nem lesz egy vagyon a telefonszámlám?
Az attól függ. A június 15-től életbe lépő szabályok csak azt garantálják, hogy ugyanannyit kell fizetnie, ha egy EU-s országból telefonál, vagy internetezik, mintha otthonról tenné ezt.

Külföldön járva eddig mindig vettem egy helyi szolgáltatónál egy SIM-kártyát. Ezután is kell majd vennem?

Nem, és végre dobhatjuk a roaming jegyként kínált hazug, rabló konstrukciókat, amelyek külföldön több ezer forintért kínáltak napi 50 (!) megabájt adatforgalmat. Ha pár hetet tölt külföldön, valószínűleg jobban jár a hazai előfizetésével.
Az otthoni csomagommal korlátlanul beszélhetek, és akármennyi sms-t küldhetek. Akkor ezt most a külföldi nyaralás közben is megtehetem majd?
Igen. Mint mondtuk, mindenki azt a díjat fizeti mindenre, amit a díjcsomagja alapból tartalmaz, mint eddig itthon. Az uniós kedvezmény alól kivételt képeznek a bónuszok és a kedvezmények, tehát ha egy csoport tagjai a hazai hálózaton ingyen hívhatják egymást, az külföldön nem érvényes. A határ túloldalán a rendes hazai percdíjat kell kifizetniük.
Hurrá! Akkor a Berlinbe költözött haverokat is olcsón hívhatom külföldön tartózkodva?
Igen, még olcsóbban is, mint otthonról, mert a roaming percdíja kedvezőbb, mint hazai hálózatról indított nemzetközi hívásé. A szolgáltatók a hálózaton kívüli hívásokra vonatkozó díjat számíthatják fel az ilyen hívásokért. Ez persze csak az 1-es roaming díjzónában lévő országokra érvényes.
Ha eddig külföldön voltam, és felhívott anyukám, hogy a macska a kertben bulizik, és leverte a muskátlit, az nekem is pénzbe került. Ez marad?
Nem, ezentúl ez nem kerül plusz pénzbe, nyugodtan garázdálkodhat a cica.
Minden EU-országra vonatkozik ez az egész?
Igen, mind a 28-ra: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia mind bevezeti. És hamarosan csatakozik majd Izland, Liechtenstein, és Norvégia is.
Feltöltőkártyás csomaggal is lehet külföldön netezni?
Igen, azokra is érvényes a szabályozás. Ezeket a hozzáféréseket azonban nagyon eltérően kezelik a mobilcégek. A Telekomnál a legtöbb esetben az adat nem a Domino csomag része, hanem opció, és ezekben az esetekben nem adnak ingyen uniós roamingot, továbbra is napijegyet kell venni. Ez alól a Surf csomag kivétel. A Vodafone feltöltős adatopcióit úgy használhatjuk külföldön, mint otthon. A Telenor eltérő adatforgalmi keretet alkalmaz a hazai és a külföldi használat esetére.
Van egy céges előfizetésem is, flottában, azzal most mi lesz?
Minden előfizetőre érvényes a szabályozás, de a céges flották kezelése egy kicsit bonyolultabb. A szolgáltatók csak indokolt esetben módosíthatják egyoldalúan ezeket a szerződéseket. Ezeket nem lehet egységesen kezelni, mindet egyedileg vizsgálják meg, hogy a lehető legkedvezőbb legyen a változás.
Tovább

Érzelmeket is átvisz a 4G hangszolgáltatás

május 11., 14:05 Módosítva: 2017-05-11 16:12:46
23

- Halló, itt  Tremmel  János. Halló! Halló!
- Itt Tóth Balázs, az Indextől,  hall engem? És most?

Ennél találóbban nem is kezdődhetett volna a csütörtök reggeli beszélgetésem a Telekom mobilhálózatokért felelős igazgatójával, akit éppen a telefonhívások legújabb generációjáról faggattam. Ennek a szolgáltatásnak a neve 4G Hang, és azt oldja meg, hogy a telefonhívások kiváló minőségben, a negyedik generációs adathálózaton legyenek lebonyolítva.

A jobb minőség eredményeként a beszélgetőpartnerek jobban hallják egymás hangszínét, hanglejtését, több érzelem átadható a telefonálás során. 

„Kevesen tudják, hogy a 2G és 3G hálózatokban egymással párhuzamosan működik a kizárólag hangszolgáltatását nyújtó rendszer, valamint az adathálózat” - mondta Tremmel János. A 4G szabványosításakor ezt el akarták kerülni, ott csak adathálózatot építenek ki  szolgáltatók. Mostanáig azonban a telefonhívásokat nem tudtuk 4G-n lebonyolítani, így még ha 4G-n is interneteztünk, a telefonhívások idejére a mobilunk mindig visszakapcsolt 2G-re vagy 3G-re.

Tovább

A Vodafone pár száz ügyfelet kikapcsolt

május 11., 11:49 Módosítva: 2017-05-11 19:22:49
154

Pár száz mobilozó hiába próbálta telefonálni csütörtökön, a készüléken ugyanis egy rejtélyes hibaüzenet jelent meg:

Nincs regisztrálva a hálózaton

Olvasóink jelezték nekünk a hibát, hozzátéve, hogy hívásátirányításra sincs semmilyen lehetőségük, így valóban nem tudják fogadni a bejövő hívásokat, és telefonhívást se tudnak kezdeményezni.

Tovább

Az LG feltette a mobilos jövőjét egyetlen kijelzőre

május 5., 00:00 Módosítva: 2017-05-06 09:23:06
163

Szorult helyzetbe került az LG, mert egy elbukott kísérlet után kell sikerre vinni a G6-ot, az idei legfontosabb mobilját. Ez pedig elég nehéz feladat lesz, mert ma már nehéz bebizonyítani egy okostelefonról, hogy felfér csúcskategória dobogójára.

A Samsung Galaxy S8 lélegzetelállító dizájnnal, virtuális valósággal és pc-szerű működéssel hódít, a Sony Xperia XZ Premium egyedülálló 4K kijelzővel és szupergyors kamerával rukkolt elő. Eközben alulról - vagy ha úgy nézzük, Kína felől - is nagy a nyomás. A Huawei Mate 9 stabilitással és erős funkciókkal, a OnePlus 3T megfizethető bivalyerővel veszi célba a vevőket.

Az LG G6 meg olyan átlagos lett, hogy csak na.

Szöulban visszavettek a nagyra törő tervekből, és a G5 moduláris felépítése helyett a lehető legszokványosabb kompakt formát vették elő. Ez nem is olyan nagy baj, látva a G5 bukását, és egy unalmasan egyszerű, letisztult mobil is lehet szép. A G6 az. A Samsung Note 7 ügyéből is tanultak: az LG többször elmondta, hogy ők rendesen ellenőrzik a gyártást, nem adnak ki lángra kapó mobilt.

Tovább

Mindent tud a Telenor mobilos bankkártyája

május 3., 13:52 Módosítva: 2017-05-04 09:40:58
178

Igencsak feltuningolta a Telenor a Wallet nevű mobiltárcás alkalmazását, és ennek hála távoli és érintéses fizetésre egyaránt alkalmassá vált. A mobilra telepíthető bankkártyát az érintéssel működő több mint 83 ezer hazai (és jóval több külföldi) POS-terminálon lehet fizetésre használni, és persze továbbra is tudunk parkolni, pályamatricát venni, számlát befizetni, lottózni, belépőjegyet vagy pizzát venni a Walletben, most már akár a kártyán lévő összeg terhére is.   

Tovább

Ötödével több mobilt adott el a Huawei

május 3., 10:48 Módosítva: 2017-05-03 11:48:56
1

A Huawei az idei első negyedévben 21,6 százalékkal több mobilt adott el, mint tavaly ugyanekkor. A kínai cég összesen 34,55 millió okostelefont szállított le, világpiaci részesedése ezzel 9,8 százalékra nőtt, vagyis megerősítette pozícióját a világ harmadik legnagyobb mobilgyártójaként.

Tovább

Villámként csap le a Sony Xperia XZ Premium kamerája

május 2., 21:30 Módosítva: 2017-05-03 12:21:23
176

Régóta nem tartott a Sony Mobile nagy nemzetközi sajtóbemutatót, de a japán cég az Xperia XZ Premium okostelefon miatt most összecsődítette a világsajtót. Kicsit zavarba ejtő ez az igyekezet, mert a mobilt igazából már két hónapja bemutatták Barcelonában, csak hát még mindig sehol sem kapható.

Ráadásul több jel arra utal, hogy a Sony az orrunknál fogva vezet minket, és a szupertelefon fő célja az, hogy legyen egy demó az elképesztően menő kameramodulhoz, hogy azt sok más mobilgyártó is megvásárolja tőlük alkatrésznek.

Ez elég fontos biznisz a Sonynak, hiszen híresek arról, hogy az iPhone moduljait is ők gyártják, és ma már sok kínai mobilgyártó is tőlük vásárol. Hogy ezt miért gondoljuk így, arra még visszatérünk.

Tovább

Adók miatt drága a mobilozás

április 29., 19:11 Módosítva: 2017-04-30 13:58:59
312

Sokkal szabadabban és okosabban tudnánk használni a mobilokat, ha jobb mobilokat tudnánk venni, és nagyobb adatcsomagokra tudnánk előfizetni, de idehaza ez drága mulatság.

A kormánynak a távközlési adók bevezetésével nagy szerepe volt abban, hogy a mobiltarifák az összes uniós tagországénál magasabbak legyenek.

A hangszolgáltatáson sok az adó, nagy a verseny, ezért a mobilszolgáltatók nem tudják úgy csökkenteni az okostelefonos tarifákat, mint a többi szolgáltató más uniós országokban. Ilyen körülmények közt igencsak problémás, hogy aki az állami szférában dolgozik, esetleg valamilyen vállalat, párt vagy más szervezet flottájában tud mobilszolgáltatásra előfizetni, aligha érzékel valamit a valóságból, az átlagos vevők által elérhető tarifák abszurditásából.

Tovább

A kínaiak pörgetik a mobilpiacot

április 28., 10:45 Módosítva: 2017-04-28 12:52:55
0

A vártnál nagyobb mértékben nőttek az okostelefon-eladások a világban az első negyedévben – írja az MTI az International Data Corporation (IDC) piackutató cég friss elemzése alapján.

Az első negyedévben 347,4 millió okostelefont adtak el, ami 4,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban, és magasabb az IDC 3,6 százalékos jóslatánál is. A növekedés szinte kizárólag az öt legnagyobb gyártó közé bejutott három kínai vállalatnak volt köszönhető. Mindhárom cég, a Huawei, az OPPO és a Vivo is növelte piaci részesedését, miközben a két legnagyobb gyártó, a Samsung és az Apple részesedése csökkent.

A piacot változatlanul a Samsung vezeti az egy évvel korábbival megegyező 79,2 millió eladott telefonnal, ami viszont a piaci részesedése visszaesését jelenti, 23,8 százalékról 22,8 százalékra. A második Apple is csak szerény, 0,8 százalékos növekedést tudott produkálni, 51,2 millióról 51,6 millióra. A részesedése viszont így is 14,9 százalékra csökkent az előző negyedév 15,4 százalékáról.

A harmadik helyen álló Huawei 21,7 százalékkal 34,2 millióra növelte az eladásait az egy évvel korábbi 28,1 millióról, és eközben a részesedését is 9,8 százalékra növelte 8,4 százalékról. A legnagyobb mértékben, 29,8 százalékkal viszont az OPPO növelte az eladásait: 25,6 millió okostelefont adtak el a tavalyi 19,7 millió után, a piaci részesedésük pedig 7,4 százalékra bővült 5,9 százalékról. A rangsorban ötödik, a kínai Vivo 23,6 százalékkal több okostelefont értékesített az idén mint tavaly, 18,1 milliót a korábbi 14,6 millióhoz képest, ami az idén 5,2 százalékos piaci részesedésnek felelt meg a tavalyi 4,4 százalék után.

Az összes többi gyártó eladásai egy százalékkal, 138,7 millióra csökkentek 140,0 millióról, együttes piaci részesedésük pedig 39,9 százalékra zsugorodott 42,1 százalékról.

Kiszivárogtak az első képek a OnePlus 5-ről

április 27., 10:56 Módosítva: 2017-04-27 21:02:18
22

A OnePlus a tervek szerint még idén kiadja a legújabb csúcsmobilját, a OnePlus 5-ről azonban eddig nem sokat tudni. Most kiszivárgott néhány kép, amelyen állítólag már az új készülék látható – írja a BGR.

Begyújtotta a rakétákat a OnePlus 3

Elstartolt a OnePlus csúcsmobilja, ami külsőre egy Samsung-Apple-HTC egyveleg. De sebességben, memóriában és árban is elver mindenkit. Tovább

Az új telefon valójában még csak a kínai gyártó negyedik csúcsmodellje lesz, de Kínában a babona szerint a 4-es szám szerencsétlenséget jelent, ezért ugrottak egyet a számozásban. Mindegy is, hogy hívják, ha folytatni tudja, amit az elődei elkezdtek: mi a OnePlus 3-mal és a feltuningolt változatával, a OnePlus 3T-vel is meg voltunk elégedve.

oneplus5b
Fotó: India Today Tech

A fotókat az India Today Tech nevű indiai oldal tette közzé, és azt állítják, olyanoktól származik, akik látták a mobilt, és talán dolgoztak is rajta. Mindenesetre ha tényleg ez lesz a OnePlus 5, akkor a képek megerősítik azt a pletykát, hogy ez a telefon is dupla hátlapi kamerát fog kapni, és ugyanúgy egymás alá kerül a két lencse, mint az állítólag az iPhone 8-ról készült képek alapján az Apple új telefonján.

Az is feltűnő még, hogy nincs a hátlapon ujjlenyomat-olvasó, viszont korábbi hírek szerint a kijelző a teljes előlapot elfoglalja. Vagy ez a pletyka nem jön be, vagy a kép nem stimmel, vagy a OnePlus az Apple-höz hasonlóan valamilyen új megoldásban gondolkodik: az új iPhone-on állítólag a nyomásérzékeny kijelző mögé kerül leolvasó.

Beszédképtelen betegeken segítenek az emojik

április 25., 20:19 Módosítva: 2017-04-26 07:38:44
3

Egy olasz beszédterapeuta és a Samsung közösen kifejlesztettek egy Wemogee nevű appot, hogy a szavakból álló mondatokat tudjunk emojikból álló jelsorozatokra lefordítani. Az eleinte angol és olasz nyelven működő tolmácsprogramot az afáziában szenvedők megsegítésére hozták létre, vagyis mindazoknak, akik valamilyen idegrendszeri sérülés vagy esetleg stroke miatt elvesztették a beszédképességüket.

Tovább

Lehet, hogy ez már az új iPhone

április 24., 21:49 Módosítva: 2017-04-25 14:24:47
10

Ahogy az a nagy felhajtással érkező kütyüknél lenni szokott, az iPhone 8 körül mizériának is több fázisa van: az egymást érő – és gyakran egymást cáfoló – pletykák, majd a dizájntervek és koncepciórajzok után lassan jöhetnek a valódi mobilról készült kiszivárgó képek is.

A Benjamin Geskin‏ nevű szorgalmas szivárogtató most azt állítja, hogy a Twitterre frissen kirakott képein már egy fizikailag is létező modellről készültek – még ha nem is egy működő készülékről, hanem egy angolul dummynak hívott makett verzióról, amely belül üres, de a majdani telefon dizájnelemeit már hozza:

A képek megerősítik a főbb pletykákat: a makett széltől szélig érő üveg elő- és hátlapot kapott alumíniumkerettel, és nincs külön előlapi gomb és ujjlenyomat-olvasó, utóbbi állítólag a nyomásérzékeny képernyő aljába lesz építve. A két hátlapi kamera az iPhone 7 Plus kameráival ellentétben nem egymás mellett, hanem egymás alatt kaptak helyet. Geskin szerint a fémkeret is fekete színű lesz, akárcsak az egész mobil:

Bár a képeken nincs Apple-logó, ez nem azt jelenti, hogy a mobilon se lesz majd, elő szokott fordulni, hogy a cégek az első verziókról lehagyják a titoktartás miatt, de a végső változatra rákerül – jegyzi meg a Business Insider. Viszont mint mindig, most is fontos megjegyezni, hogy nem vehető biztosra, hogy a végül boltokba kerülő iPhone 8 valóban így fog kinézni. Már csak azért se, mert még ha a fenti képek tényleg az Apple egyik kikerült modelljéről készültek is, más pletykák szerint a cég még mindig többféle verzió között vacillál. 

Ami biztosnak tűnik, hogy az Apple legközelebb háromféle modellt fog bemutatni, ebből kettő a menetrend szerint érkező, felturbózott 7-es modellek S-es változata lesz, a harmadik viszont maga az iPhone 8, az iPhone tízéves szülinapját ünneplő cég ünnepi prémium modellje. A legutóbbi hírek szerint viszont ez utóbbi bemutatása gyártási nehézségek miatt a szokásos szeptemberi helyett októberre vagy novemberre csúszhat.

Tovább

Javítja a Samsung a vörösödő S8-at

április 24., 13:05 Módosítva: 2017-04-24 16:40:35
6

A Samsung kedden kiad egy frissítést az S8 és S8 Plus telefonokra, amely az ígéret szerint megoldja a vadi új csúcsmobilok vörösödő kijelzős problémáját – írja az AndroidHeadlines a Business Korea nevű lap nyomán.

Járatlan útra visz a Samsung Galaxy S8

Most először volt olyan mobil nálunk, amivel rendesen végig lehetett dolgozni egy napot, pont mint egy számítógépen. Fotóztunk is vele, és teszteltük a beépített intelligenciát. Mindenben jó, de még nem tökéletes a szuperdrága csúcsmobil. Tovább
Tovább

Három évig bujkált az androidos a kémprogram

április 21., 15:51 Módosítva: 2017-04-22 16:18:30
4

Androidos rendszerfrissítésnek álcázott kémprogram bújt meg a Play Áruház kínálatában, és 2014 óta 1-5 millióan tölthették le a mobiljaikra. A Zscaler nevű kiberbiztonsági vállalat kutatói fedezték fel a kártékony appot, és szerintük bűnözők követték vele nyomon a felhasználókat.

Tovább

Kiakadtak az iPhone 8-ról kiszivárgott terveken

április 21., 14:29 Módosítva: 2017-04-22 14:59:48
222

Egy nem mindig pontos kiszivárogtató, Sonny Dickson tett közzé a Twitteren egy tervrajzot az iPhone 8 hátlapjáról, és ezen jól látható az Apple logója alatt elhelyezett kivágás. Gyanítható, hogy ez lesz az ujjlenyomat-olvasó helye, magyarán a Samsung után az Apple sem tudta beépíteni ezt a szenzort a kijelzőbe.

Ezen  sokan kiakadtak, és abban reménykednek, hogy a képen csak egy korai prototípus tervrajza látható. Páran arra hívják fel a figyelmet, hogy a Huawei P10-ben és a Xiaomi M6-ban is az üveg mögé tudták tenni a szenzort, ám ez nem ugyanaz, mint amit az Apple szeretne elérni, hiszen a kaliforniai cég egyenesen a kijelzőbe akarja beépíteni az ujjlenyomat-olvasót. 

Tovább

Magyarok dolgoztak a Galaxy S8 egyik funkcióján

április 21., 11:21 Módosítva: 2017-04-21 16:23:11
161

A Samsung Galaxy S8 csúcsmobilban magyar eredetű kód is megtalálható, ami azt mutatja, hogy akár a legmenőbb csúcstechnikához is hozzá tud járulni egy hazai programozócsapat.

A Makery nevű vállalkozás fejlesztése a tárcsázóban jelenik meg, harmadik fülként az előzmények a kapcsolatok mellett. A Places nevű fülön elég beírni a keresőbe egy kulcsszót, például azt, hogy sushi vagy pizza, és máris megkapjuk a közeli helyek elérhetőségét.

Magyarországon sajnos le van tiltva ez a funkció, mert olyan adatbázisra épül, amely idehaza nem dobna találatokat, de például az USA-ban működik. Kindler András, a fejlesztőcsapat egyik vezető tagja átdobott néhány képernyőmentést róla, és azt is elmesélte, hogyan sikerült a Samsung közelébe férkőzni.

Tovább

100% újrahasznosított anyagból lesz az iPhone

április 20., 21:03 Módosítva: 2017-04-21 14:26:57
1762

Nagyon jó célt tűzött ki maga elé az Apple: kizárólag újrahasznosított alapanyagokat akar felhasználni a termékeiben. Időpontot még nem kapcsoltak ehhez a célhoz, de a lényeg az, hogy az Apple meg akar szabadulni a gyanús hátterű beszállítóktól.

Az elektronikában használt ásványokhoz gyakran tapad vér. A beszállítók egy része nem foglalkozik azzal, hogy esetleg tömeggyilkos afrikai hadurak uralják a bányákat, és/vagy gyerekek túrják a földet embertelen körülmények közt. A nyugati világ civil jogvédő szervezetei pedig általában nem a beszállítókat veszik elő, hanem az Apple kapja tőlük a pofonokat.

Tovább

Két kamera lesz a Galaxy Note 8-on

április 20., 10:21 Módosítva: 2017-04-20 18:05:14
4

A megbízható előrejelzéseiről ismert Ming-Chi Kuo már most friss információkkal állt elő a Samsung Galaxy Note 8-ról, pedig még csak most került a boltokba az S8, és ez a vártnál jobban teljesít; az előrendeléseket csak késve tudják teljesíteni.

Tovább

Gáz van a Samsung új csúcstelefonjával is?

április 18., 17:07 Módosítva: 2017-04-19 12:18:40
936

Bár csak pénteken indul be a Samsung új csúcskategóriás okostelefonjának, a Galaxy S8-nak hivatalos forgalmazása a nagyvilágban, a dél-koreai vevők egy része az előrendelésnek köszönhetően már kézbe vehette az új, számítógépnek is beillő készüléket. És a legújabb jelentések szerint valami nem stimmel a Note 7 fiaskóját feledtetni hivatott telefonnal.

Tovább