Friss kommentek

 • tabajdi: Na végre itt is lesz DIGI, nagyon régóta vagyok digis de még egyszer sem csalódtam bennük (TV-INTERNET-TELEFON) remélem a digi mobil is örömet okoz majd... 2014-09-30 13:37
  Magyar mobilszolgáltató lehet a Digi
 • driopios: Aki sajnálkozik az 5 eurós ajánlatok magyarországi hiányán, az először keresse országgyűlési képviselőjét és kérdezze az ágazati különadókról!!! 2014-09-30 11:48
  Magyar mobilszolgáltató lehet a Digi
 • andrés: DR. Smit Pal, imádom az ilyen embereket. Mielőtt le mocskos románozod a határon túlaiakt, nézz utánna ki is cégvezető a Digi-nél. Meglepődsz: Teszári Zoltán, a legazdagabb erdélyi ... 2014-09-29 22:51
  Magyar mobilszolgáltató lehet a Digi

InfoRádió - Hírek

LMP lehet az új Android neve

augusztus 25., 15:24

Az Android 4.4-es verziójára, a KitKatre először Key Lime Pie-ként (ami egy amerikai sütemény), rövidítve KLP-ként hivatkoztak a fejlesztők. Az Android Police szerint a Google tartja magát a szokáshoz, és a korábban bemutatott Android L verzió a Lemon Meringue Pie (citromos pite) nevet kapja, ami rövidítve LMP.

2 hozzászólás Tovább

Megismertük a magyar mobilnet titkait

augusztus 18., 11:28

Látszólag minden rendben van a magyar mobilnettel, és ezt nem a hasunkra ütve mondjuk, hanem miután végigvezettünk kétezer kilométert és az ország negyven helyszínén, az összes megyében megmértük a Telenor, a Telekom és a Vodafone hálózatát. Mindegyik szolgáltatónál a legjobb internetes csomagra fizettünk elő és három Samsung Galaxy S5 mobilt használtunk, mert ezek 150 megabit per másodperces letöltési sebességet bírnak. Elvileg semmi sem korlátozott minket, hogy elérjük a lehető legnagyobb sebességeket.

A méréseket a Speedtest.net alkalmazással végeztük el, és az appot fejlesztő Ookla is összeállított egy országos toplistát a szolgáltatókról. Ez azonban torz eredmény, mert nem derül ki, hogy a felhasználók mire fizettek elő és milyen eszközöket használnak. Nemcsak a díjcsomagok korlátozott sebessége, de még egy ócska otthoni wifi router is befolyásolja az adatátvitelt. Mi ezért jártuk végig az országot a leggyorsabb hozzáférést biztosító előfizetésekkel és a legmodernebb eszközökkel. 

Versenyünk győztese:

A Telenor. És a Telekom. De az is lehet, hogy mégis inkább a Vodafone. Ez nagyon bonyolult, úgyhogy máris elmagyarázzuk, hogy mi a helyzet.

61 hozzászólás Tovább

Felcsút: nagyvárosi szinten a mobilnet

augusztus 14., 15:43

Egy átlagos kétezer fős faluban úgy ahogy eldöcög a mobilnet, de ahol a helyi stadionban kétszer elfér a teljes lakosság, ott a szélessávot és muszáj túlméretezni. Nem meglepő módon a stadion és az erdő közötti parkolóban is elég jó a hálózat átviteli sebessége. 

Szólj hozzá! Tovább

Székesfehérvár: hasítanak a pingek

augusztus 14., 14:25

Székesfehérvár az utolsó nagyváros a túrán, amit meglátogatunk, de nem az utolsó település, úgyhogy nem itt fogjuk megkoronázni a tesztsorozat győztesét. 

Szólj hozzá! Tovább

Veszprém: mindent beleadott a Telekom

augusztus 14., 11:46

Egy hajszálon múlott, hogy minden tekintetben a Telekom legyen a legjobb Veszprémben. Az viszont egyértelmű, hogy itt nem a Telenor nyert; válaszidőben és feltöltésben is rosszabb.

Szólj hozzá! Tovább

Pápa: megnyikkant a Telenor

augusztus 14., 11:30

A szakadó eső nem kedvez a mobilozásnak, de a Telekom működésén ez egyáltalán nem látszik. A Vodafon és a Telenor csak köhög.

1 hozzászólás Tovább

Közel a győzelemhez a Telenor

augusztus 14., 10:19

Több mint harminc települést bejártunk, az ország háromnegyede mögöttünk van, és már most látszik, hogy ki fog a leggyorsabb mobilnetes szolgáltatóként a dobogó tetejére állni.

Most már tényleg csak azt várjuk a Telenortól, hogy mutasson nekünk egy kereken száz megabites letöltési sebességet, mert szinte biztos, hogy tud ilyent. A mérések tizede 90 megabit fölötti volt, ami pontosan háromszor gyorsabb, mint az otthoni vezetékes netünk. Külső kerület, kertváros, ott nem húznak ki a lakásokig gigabites optikát. Persze azt is látjuk, hogy a Telenor volt a legrosszabb vidéken, a puszta közepén.  

A Telenornál

 • leggyorsabb letöltés: 96,56 Mbps
 • leglassabb letöltés: 0,26 Mbps
 • leggyorsabb feltöltés: 40,30 Mbps
 • leglassabb feltöltés: 0,03 Mbps
 • Legnagyobb válaszidő: 258 ms
 • Legkisebb válaszidő: 29 ms
9 hozzászólás Tovább

Győr: felfelé Telekom, lefelé Telenor

augusztus 14., 09:07

Kiránduláshoz és hétköznapokra különböző cipőt húzunk, de hogy más mobilnetet használjuk fel- és letöltésre? Őrültség lenne. 

Győr Telekom Telenor Vodafone
Letöltés 34,69 Mbps 73,45 Mbps 7,06 Mbps
Feltöltés 20,08 Mbps 8,29 Mbps 1,68 Mbps
Ping 41,66 ms 56 ms 46,66 ms
Szólj hozzá!

Sopron

augusztus 14., 06:40
Sopron Telekom Telenor Vodafone
Letöltés 12,95 Mbps 18,39 Mbps 7,8 Mbps
Feltöltés 2,01 Mbps 3,44 Mbps 0,45 Mbps
Ping 42,33 ms 77 ms 212,33 ms
1 hozzászólás

Körmend

augusztus 13., 22:56
Körmend Telekom Telenor Vodafone
Letöltés 18,9 Mbps 23,05Mbps 15,91 Mbps
Feltöltés 3,52 Mbps 2,76 Mbps 1,78 Mbps
Ping 44,33 ms 57,66 ms 81,66 ms
Szólj hozzá! Tovább

Szombathely

augusztus 13., 22:53
Szombathely Telekom Telenor Vodafone
Letöltés 38,87 Mbps 41,98 Mbps 15,36 Mbps
Feltöltés 15,81 Mbps 4,27 Mbps 3,70 Mbps
Ping 44 ms 48 ms 50 ms
Szólj hozzá! Tovább

Mobilneten nem bajnok Zalaegerszeg

augusztus 13., 17:02

Gól! A Vodafone normális válaszidővel! Gól! A Telekom megverte a Telenort! 

A ZTE stadionjánál volt a zalaegerszegi mérkőzés, mert ahol akár 15 ezer mobilozó is megjelenhet, ott biztosan nem fukarkodnak a lefedettséggel. Az eddigiekhez viszonyítva nem vagyunk elájulva a szolgáltatók teljesítményétől, de még így nemzetközileg erősnek számít ez az eredmény, szemben azzal, amit a stadionokon belül tudnak felmutatni a futballistáink.   

Szólj hozzá! Tovább

Nagykanizsa: közel az 1000-es csúcs

augusztus 13., 15:23

A Vodafone most alkotta a legnagyobbat, de ennek egyáltalán nem kell örülni: az egyik mérésnél a válaszidő 861 ezredmásodperc volt, vagyis majdnem egy teljes másodpercet várt az okostelefon, hogy végre visszajöjjön valami adat a Speedtest.net szerveréről. Sokkal jobb lenne egy ezres rekord megabitekben, de ilyen letöltési sebesség csak a jövőbeni 5G hálózatokon lesz. 

1 hozzászólás Tovább

Balatonputypuruttyon 1/100 megabitek suhannak

augusztus 13., 14:03

Tulajdonképpen tök mindegy, hogy pontosan hol járunk: bármely kevésbé ismert és nem túl nagy faluban a normális letöltési sebesség századát kapjuk, és ezeken a településeken már annak is örülni kell, ha egyáltalán tudunk telefonálni. Az előszoba sarkából, ha megfelelő magasságban és szögben tartjuk a készüléket.

A lassú a net miatt sok online szolgáltatás nem működik, és ennek igen jó oka van: a szerverek nem tudnak kiszolgálni korlátlan számú felhasználót. Amíg egy lassú netkapcsolatról bejelentkező júzer elvégezé a feladatait, ugyanannyi idő alatt több gyors kapcsolatú júzer kéréseit (Facebook-fal frissítése, becsekkolás, emailek és hírek letöltése) tudja teljesíteni a szerver. A cégek pedig abban érdekeltek, hogy sok boldog felhasználójuk legyen. Két szolgáltató egyáltalán nem tudott kapcsolódni a Speedtestre, a Telenor is csak nagyon lomhán.

 

4 hozzászólás Tovább

200 megabit a Balatonnál

augusztus 13., 12:29

Bocsánat, erről most hazudtunk minden hullámhosszon, de mit tegyen az ember, amikor éppen Balatonőszödön jár? A Speedtest alkalmazás azonban nem csal: a Telenor és a Vodafone netszolgáltatása úgy szétesett, mint a baloldali összefogás, csak a telekomadókkal leginkább megsanyargatott Telekom ad minimális 4G-t.

A feltöltési sebesség mindegyik társaságnál különösen rossz, ami nagyon gyanús. Talán ezért, hogy nehezebben szivárogjon ki innen bármilyen videó- vagy  hangfájl.

2 hozzászólás Tovább

Kaposvár: látunk valaha 100 megabitet?

augusztus 13., 11:01

Messze vagyunk ettől a rekordtól, de 90 megabit fölötti értékeket már többször is mértünk. A túra eddigi rekordja 96,56 megabit, így a 100 sem tűnik lehetetlennek. Bár a Telenornál a szerződésünk csak 60 megabitre szól, az ennél másfélszer magasabb eredményekre az lehet a magyarázat, hogy a társaság weboldala szerint a Hipernet Pro a 150 megabitet is tudja. 

Szólj hozzá! Tovább

Szigetvár

augusztus 13., 09:58

Néha egészen furcsa dolgok vannak a városok központjában, pontosabban azon a helyen, ahol a navigációs szoftver szerint a város központja van. Persze jó kérdés, hogy mit nevezünk városközpontnak? Azt a helyet, ahová a legtöbb ember jár? Mert akkor a teszkó-spár-lidl aranyháromszöge simán belefér. Ezzel a külföldi turista is jól jár: olcsón vehet parizert és még ingyen parkolóhelyet is talál.  

Szólj hozzá! Tovább

Pécs: arat a Telenor

augusztus 13., 08:40

Négy év után is vannak nyomai annak, hogy Pécs az EU kulturális fővárosa volt:  a hostelben megszervezett nemzetközi koncert után az utcai Youtube-diszkóhoz stabil megabiteket adnak a szolgáltatók, de gyanús, hogy a Vodafone nagy válaszideje némiképp lassította a keresést.

Szólj hozzá! Tovább

Szekszárd: pincehűvös megabitek

augusztus 12., 19:31
Szekszárd Telekom Telenor Vodafone
Letöltés 19,49 Mbps 18,71 Mbps 15,53 Mbps
Feltöltés 3,43 Mbps 1,61 Mbps 3,36 Mbps
Ping 54,33 ms 63,66 ms 52,66 ms
Szólj hozzá! Tovább

Megpingeltük Paksot - láncreakció

augusztus 12., 19:30

Pakson a hálózatok tulajdonságai mellett az derült ki, hogy mi a leglényegesebb különbség egy Google vagy Bing Térkép, illetve egy komolyabb autós navigációs szoftver között. Amíg az okostelefonokon futó térképek csak A-ból B-be tudnak útvonalakat ajánlani, egy jó autós navi köztes pontot is fel tud venni. Ha például Dunaföldvár felől megyünk - esetünkben - Szekszárd felé, és közben beiktatunk egy útvonalkérést egy benzinkúthoz - például Pakson -, akkor nem a cég módosul, csak az útvonal. A legjobb az egészben, hogy az általunk kipróbált beépített navigációt a budapesti NNG készítette.

2 hozzászólás Tovább

Dunaföldvár felé, félúton

augusztus 12., 19:02

Mentem hűtlen nehéz fejjel, mint a ballagó katona, izé, szóval áttörtünk a Dunántúlra, és megtettük az út felét, több mint ezer kilométert. Ennyi idő alatt aludtunk összesen 8-9 órát, a maradékot pedig - vasárnap délután 5 óta - nagyjából végig az autóban töltöttük.

1 hozzászólás Tovább

Pusztába kiáltott Youtube

augusztus 12., 15:35

Az 52-es út három dologra jó: menni, meghalni, kurvázni. Mi pedig csak menni akartunk, Dunaföldvár felé, de a Kunsági Nemzeti Park táblájánál meggondoltuk magunkat, mégiscsak félrehúzódtunk. Nem a védett pillangók miatt, hanem hogy egy komolyabb próbát tegyünk a mobilhálózatokkal.

Kaptunk ugyanis kritikákat. Tök jó, hogy végigmérjük az egész országot, de mi a francot csináljon az ember az elméleti maximumokkal meg az általunk néhány helyen megmért sebességgel, ha az a rohadt Youtube nem képes menet közben betöltődni, vagy ha el is kezd lejátszani egy klipet, akkor megakad a közepénél.

Úgyhogy fogtuk a három mobilt, beállítottuk ugyanarra a félórás videoklipre, amit garantáltan soha nem játszottunk le egyik mobilon sem. Pillanatok alatt megnyomtuk mindegyiken a play gombot, láttuk ahogy a kijelző tartalma átvált a videók listájáról a lejátszóra, majd tövig nyomtuk a gázpedált és sikító kerekekkel elindultunk. Mint írtam, nemcsak kurvázni, meghalni sem akartunk az 52-esen, és gázfröccs nélkül nem lehet besorolni a száguldó kamionok közé. A saját egykettes Opel Corscámmal valószínűleg ott aludtam volna, de ebben a kölcsön Mazdában bőven van erő, kettesben kihúzza kilencvenig, hármasban már büntet a rendőr.

5 hozzászólás Tovább

Szolnok tényleg a Telekomé?

augusztus 12., 11:58

Már öt éve itt fut a Telekom nagyszabású kísérleti projektje, a T-City és a Home Lab, amelyben máshol még nem bevezetett újdonságokat tesztelnek. Például van elektronikus tömegközlekedési bérlet, diákkártya, IP-videó a sportcsarnokban, virtuális idegenvezető. A MobilTárca okostelefonba épített pénztárcájába is először itt kerülhet be a virtuális bérlet. Magyarán a Telekom nagyon sok olyan szolgáltatást, tartalmat bevezetett, amellyel az okostelefon hasznosabbá válik. Letöltési sebességben is első.

Meglepetés: a Vodafone kivételesen egyszer sem produkált három számjegyű pinget!

3 hozzászólás Tovább

Tószeg: a Vodafone titkos fegyvere?

augusztus 12., 11:15

Soha nem fogunk eljutni Szolnokra. Pont ezt az utat javítják több szakaszon is, és persze a fedélzeti navigáció erről semmit nem tud, az építőmunkás szavaiból meg csak azt a szót értettük meg, hogy balra. Aztán a navigációs szoftver is lefagyott, az autót meg nem úgy indítja újra az ember, mint a pc-t, hogy nyom egy resetet és jól megrugdossa. Nyom egy satuféket, vészvillogót, motor ki, motor be, és akkor megint rendesen fut. Mentségére, már majdnem ezer kilométert levezettünk, ez az első hibája, és olyan extrák vannak hozzá, mint a headup display (HUD), ami nemcsak azt írja ki, hogy milyen baromi gyorsan megyünk, hanem még a következő csomópont vagy javasolt sávváltás grafikáját is elénk vetíti. Így nem kell levenni a szemünket az útról, és biztonságosabban vezethetünk.

1 hozzászólás Tovább

Kecskemét: innen töltik az internetet

augusztus 12., 09:35

Vagy mindenki letölt Kecskeméten, és elfogyott a letöltési kapacitás, vagy szándékosan arra készítették fel a helyi hálózatot, hogy gyorsan lehessen feltölteni dolgokat az internetre. Ha a Telenor nem hozott volna össze egy 78 megabites eredményt, akkor nála is gyorsabb lenne a felfelé irányuló kapcsolat. Még a Vodafone is kimaxolta a 3G-ben lévő lehetőségeket, talán mert fontos partnere a Mercedesnek, akinek itt vagy gyára. 

7 hozzászólás Tovább

Szegeden a cella határán is van net

augusztus 12., 07:15

Már kezdtünk aggódni, hogy mi lehet a Vodafone-nal, mert egyre többször mértünk a hálózatán rövid válaszidőket. De nem kell aggódni, most kétszer egymás után is 500 ezredmásodperc fölötti értéket mértünk. Ez egy 160 ezres város kellős közepén nem túl biztató.

Közben muszáj volt még egy kört futni, hogy a cellahatáron is megmérjük a sebességet. Úgy látszik a híres Csillag Börtön közelében szabadabban lehet netezni, mint a városközpont tágas terein.

Szeged Csillag Börtön Telekom Telenor Vodafone
Letöltés 37,07 Mbps 58,18 Mbps 21,56 Mbps
Feltöltés 21,72 Mbps 16,99 Mbps 3,53 Mbps
Ping 47,66 ms 44,66 ms 227,33 ms
Szólj hozzá! Tovább

Hódmezővásárhely: saját magát alázza a Telekom

augusztus 12., 06:17

Miről híres manapság Hódmezővásárhely?

Az autóból nem estünk ki a meglepetéstől, de azért érdekes, hogy a Telekom hálózata nemcsak a többiekénél gyorsabb, de még saját magát is sikerült elvernie: feltöltésben jobb, mint letöltésben.

Nyilvánvalóan azért, hogy gyorsan a helyükre kerüljenek a törvénytervezetek, közbeszerzési kiírások és feljelentések.

Egyébként Hódmezővásárhelynek viszonylag kevés lakosa ellenére hatalmas a területe, elég nyugis helynek tűnik, és tele van szép templomokkal.

2 hozzászólás Tovább

Orosházát körbevették a nyulak

augusztus 12., 00:26

Éjfélre értünk Orosházára, amikor már az utolsó kocsma is bezárt. Mi viszont addig nem nyugszunk, amíg el nem jutunk Beaverfieldmarketplace-re. Az úton kipróbáltuk a Concorde.hu menetrögzítő kameráját, és ha jól állítottuk be, akkor lesznek nyuszis videóink. Legalább egy tucat nyulat láttunk, úgyhogy az orosháziak jobban teszik, ha vigyáznak!

Szólj hozzá! Tovább

Gyula: nem kér megabitet, nem kér fotót

augusztus 11., 22:52

Gyula a jogaira hivatkozva nem egyezett bele, hogy lefotózzuk, pedig elég nagy itt az éjszakai élet. Kénytelenek voltunk a főtér szökőkútjáról készült fotót elhomályosítani, amit sajnálunk, mert egyébként nagyon jól sikerült. Íme:

A mobilnet sem túl penge errefelé, de mi már annak is örülünk, hogy nem a román hálózatra jelentkeztek fel a készülékek.

1 hozzászólás Tovább

Békéscsaba: nagyobb díjcsomagra lehet szükség

augusztus 11., 21:08

Békéscsabán megint rekord közeli sebességet produkált a Telenor, és erről jutott eszembe egy eset, amikor majdnem lemondtam az előfizetésemet, hogy átmenjek egy riválishoz. 

Pedig csak annyi történt, hogy tavaly előfizettem egy komolyabb mobilnetes csomagra, amiben van LTE és több mint 40 megabites hozzáférés. Ki is használtam, például rendszeresen hallgatok online zenét, nézek videókat, feltöltök képeket. Hozzászoktam a jóhoz. Januárban viszont azt vettem észre, hogy alig látok LTE-jelet a mobilon, és ha már háromnál több app fut, akkor ki kell kapcsolnom néhányat, mert különben iszonyúan belassul a telefon. Egy top Xperia Z1, aminek nem kéne belassulnia.

Szerencsére a szolgáltatóváltás előtt megkérdeztem, hogy változott-e az előfizetésem, erre kiderült, hogy a céges flottatender után mindenki visszakerült egy 10 Mpbs-re. Próbaként megint előfizettem egy komolyabb több tíz megabites előfizetésre, és meglepődtem: nemhogy három futó appnál, de általában tíznél sem kell kilőni egyet sem.

Szinte mindegyik app kommunikál a neten (ha másért nem, akkor a reklámokat tölti le), és minél gyorsabban végeznek a kommunikációval, annál hamarabb lesznek megint szabad kapacitásai, egyéb feladatok elvégzésére. Érdemes belegondolni, hogy nemcsak a futó appok használják a netet, nagyon sok alkalmazás - messenger, facebook, skype, viber, hangouts, email - a háttérben is tartja a kapcsolatot a szerverekkel.

Persze a méréseink azt bizonyítják, hogy nemcsak a készülékünkkel és a díjcsomagokkal lehetnek gondok, hanem a hálózatokkal is.

4 hozzászólás Tovább