Közepes mobilok egy kiemelkedő tulajdonsággal

2016. március 23., 07:10 Módosítva: 2016.03.23 14:14
12

Szeretne jó kamerát a mobiljába, de nem érdekli a kijelző minősége? Vagy pont fordítva, a legújabb kijelzőt szeretné, de soha nem fényképez, így nem is érdekli a kamera? Az LG olyan telefonokat dob most piacra, amelyek középkategóriásak, de van egy prémium minőségű alkatrészük.

LG X series
Tovább

Rozsdás vasra épül az oktatás

2016. március 22., 15:18 Módosítva: 2018.07.27 11:10
128
Az iskolákban elavultak a számítógépek, lassú az internet, és így nem lehet modern eszközökre építeni az oktatást. A netkapcsolatokat kormányzat elkezdte feltuningolni, de az eszközpark frissítése még várat magára. Az így keletkezett űrt többen is megpróbálják betölteni, talán abban bízva, hogy sikerül majd elcsípni egy kövérebb állami megrendelést. Egyelőre annyi biztos, hogy az okostelefonok, tabletek és számítógépek iskolai bevezetését nagyon alaposan elő kell készíteni.

Nagy mértékben rontja a diákok későbbi munkavállalási esélyeit az iskolák elöregedett digitális eszközparkja, a számítógépek túlnyomó többsége 3-6 éves, de ennél jóval régebbi hardverrel is találkozhatunk, amelyek múzeumba valók, nem iskolákba. Az oktatási intézmények finanszírozási gondjai itt is megjelennek, nem megoldott a gépek rendszeres karbantartása, frissítése.

Vannak gondok az interneteléréssel is, de ezt megoldják, az intézmények 100 megabites hozzáférést kapnak. Az eszközpark frissítéséről ennyi jót sem mondhatunk, ezt a témát óvatosabban kezeli a kormány. Ha nem változik semmi,

az eszközök hamarosan használhatatlanná válnak.
Tovább

Az Apple ott csökkentett méretet, ahol kell

2016. március 21., 20:57 Módosítva: 2016.03.23 10:05
997
Tim Cook hétfőn színpadra állt, hogy bemutassa a világnak az új iPhone SE okostelefont és az iPad Pro tablet 9,7 colos változatát. A kijelzők mérete csökkent, csúcstechnikából több lett, de az ár igazából egy centit sem mozdult lefelé. A kaliforniai cég ezekkel a kütyükkel fog idén pofátlanul pénzt keresni.

Nagyon csalódottak lehetnek, akik egy igazán olcsó iPhone megjelenésére számítottak az Apple március 21-i bemutatóján, mert az árak nem igazán változtak. (Percről percre tudósításunkat itt olvashatja vissza.)

A frissen piacra dobott iPhone SE ára itthon 160 ezer forintról indul, de tapasztalatból mondjuk, hogy nem igazán éri meg a 16 GB-os változatra hajtani, amikor a Facebook és a Messenger appok közösen akár 1 GB-ot is elfoglalhatnak a tárterületből, és akkor még egyetlen kiváló fotót sem készítettünk. A 64 GB-os változat ára pedig már csak egy hajszállal marad el a 200 ezer forinttól. 

Tovább

Kisebb iPhone és iPad érkezik

Tóth Balázs
Kolbert András
2016. március 21., 17:44 Módosítva: 2016.03.21 21:00
128

Rengetegen várják az Apple márciusi nagy bejelentését, mert végre megjelenhet egy kezelhető méretű iPhone, és a tollal használható iPad Pro kisebb változata. Kövesse a tudósításunkat!

Rossz ötlet kilőni a futó appokat egy merülő telefonon

2016. március 16., 09:21 Módosítva: 2016.03.16 20:04
226

Merül a telefonja, néhány százalék van már csak, de létfontosságú lenne, hogy a készülék bekapcsolva maradjon? A legtöbben ilyenkor gyorsan nekilátnak kilőni minden feleslegesnek gondolt programot, hogy azok se fogyasszák a maradék energiát. A baj csak az, hogy sajnos a dolog nem működik, sőt, a hozzáértők szerint még ronthatunk is a helyzeten.

A múlt héten az Apple és a Google is megerősítette, hogy az alkalmazások bezárása semmit sem javít az akkumulátor üzemidején. Sőt, Hiroshi Lockheimer, az Android vezető fejlesztőmérnöke szerint a sokak által tisztítókúra-szerűen alkalmazott alkalmazás-kilövés még ronthat is a helyzeten.

Röviden a lényeg: hagyjon fel az alkalmazások kikapcsolgatásával, mert nem segít, sőt, ha olyan appot lő ki, amelyre a gép szerint szükség van, akkor a folyamatos, automatikus újraindítás miatt még ronthat is a helyzeten.

A Wired összefoglalója szerint ahhoz, hogy ezt megértsük, kicsit bele kell menni abba, hogy is működnek a mobil operációs rendszerek.

Tovább

Szépen búcsúzunk a Lumiáktól

2016. március 16., 07:04 Módosítva: 2016.03.17 07:18
86

Egyszerű, szép, vékony és olcsó – ez az új, 650-es számú Lumia, amire a Microsoft a legolcsóbb műanyagok helyett stílusosabb burkolatot rakott, így a mobil nagyobb eséllyel kelti fel a céges vevők érdeklődését. Ez a középkategóriás készülék bennünk a Samsung Galaxy A3-at idézte fel, az is hasonló céllal jött létre. Kicsit zavarba is jöttünk ettől a dizájntól, mert a hazai kínálatban 74 ezer forintért kapható Lumia 650 sokkal szebb, mint a kétszer drágább Lumia 950, a Microsoft csúcskategóriás mobilja.

Tovább

Elkészítettük a forradalmi Bem appot

2016. március 15., 16:59 Módosítva: 2016.03.16 11:54
29
Megpróbáltunk egy hülye viccre építve fél nap alatt appot írni az Androidra, és az eredmény annyira jó lett, hogy a szoftvertervező grafikusok biztosan sírva fakadnak a látványtól. Bemutatjuk a programozáshoz vezető útat.

Most igazán forradalmi a hangulat a programozás körül, és ha nemzethalált nem is vizionálnak a kódolásügyi megmondóemberek, mi is megírtuk, hogy súlyos gazdasági lemaradás lehet abból, hogy a sehonnai bitang honfitársaink nem a billentyűzet fölött domborulnak. Ennél jobb alkalmat nehezen találtunk volna, hogy megvalósítsuk évek óta dédelgetett szóviccünket álmunkat, a Bem appot.

Tovább

Programhiba miatt gyorsulhat az Iphone

2016. március 11., 13:19 Módosítva: 2016.03.11 23:38
91

Érdekes trükkel lehet gyorsítani, vagy legalábbis érzésre gyorsabbá tenni az iOS újabb változatait futtató eszközöket: ki kell kapcsolni a programok megnyitását kísérő áttűnési effektet.

Az áttűnési effekt tulajdonképpen egy animáció: az iOS tervezői szerint jobban néz ki, ha minden megnyitáskor úgy nézne ki, mintha a program ráhajtódna a képernyőre, mint egy lap, vagy épp az indítási ikonból nőne ki ahelyett, hogy egyszerűen megjelenne. Az effekt azonban megnöveli az alkalmazások indulási idejét, hiszen nem azonnal, az ikon megérintése után indul el, amit szeretnénk, hanem előtte még feltűnősködik egyet.

Az effekt bizonyos fokig visszavethető a beállítások között, de ez nem megszünteti, csak minimalizálja a képi hatást. A 9to5Mac pár napja videón mutatta be, hogy lehet mégis szinte teljesen kikapcsolni az áttűnést: egy programhiba segítségével.

Az AssistiveTouch nevű funkció bekapcsolása, és az ennek működését jelző ikon jobb alsó sarokba húzása után kell párszor, jó ritmusban belépni a Spotlight keresőbe, majd kilépni onnan. Értelme nem sok van, de a beszámolók szerint ez valamiért azt eredményezi, hogy az áttűnési effekt eltűnik, és hirtelen sokkal gyorsabbnak tűnik a telefon.

Megvan, mikor jöhet a ráncfelvarrt iPhone

2016. március 10., 19:55 Módosítva: 2016.03.17 13:24
16

Az Apple kiküldte a sajtómeghívókat a következő eseményére, ahol bejelent valamit, amit még titkol, de ahogy az lenni szokott, már rengeteg információ kiszivárgott arról, hogy mit is dobhatnak most piacra. A meghívókból mindenesetre azt már tudjuk, hogy március 21-én mutathatják be az új termékeiket. Jöhet az iPhone 5 felújított SE nevű változata, egy új iPad és egy új Apple Watch. 

Tovább

Nem szobadísz, igásló

2016. március 4., 21:43 Módosítva: 2016.03.07 15:20
291
A Thinkpad X1 Yoga jelenleg a Lenovo egyik legjobb gépe. Az elsősorban üzleti felhasználókat célzó laptop-tablet hibridet még januárban mutatták be a La Vegas-i CES-en, de a február végi barcelonai Mobil Világkongresszuson is az egyik legsűrűbben körbeállt eszköz volt a Lenovo standjánál. Stílszerűen a barcelonai úton teszteltem, hogy ha már munkára szánják, tényleg élesben nyúzhassam. Van ennél szebb gép, az biztos, olcsóbb meg pláne – de dolgozni, azt tényleg nagyon lehet vele. Persze félmilliós ár felett ez a minimum.

A gépei elnevezésével a Lenovo nem kifejezetten könnyíti meg a felhasználó dolgát. A tesztelt hibridet Thinkpad X1 Yogának hívják, ehhez képest a cég laptopjai között találni olyat, ami Thinkpad, de nem Yoga; van olyan, ami Yoga, de nem Thinkpad; de van Thinkpad Yoga-vonal is, ami nem X1. És ezek még csak a laptopok, a tabletek között is akad külön Yoga, és külön Thinkpad is. Érdemesebb az X1 mentén elindulni, ehhez az üzleti szériához tartozik most többféle eszköz is:

  • Az alap az X1 Carbon, ennek a negyedik generációja fut éppen, és egy sima laptopról van szó.
  • A másik véglet az X1 Tablet, ez egy különálló táblagép, amely felcsatolható billentyűzettel laptoppá alakítható.
  • A számunkra most érdekes X1 Yoga a kettő közötti hibrid, gyakorlatilag a Carbon laptop Yogával megbolondított, összevissza hajtogatható változata.
Tovább

Ébred az Erő a Samsungban

2016. március 3., 15:52 Módosítva: 2016.05.26 09:22
471

Néha egészen apró dolgokon múlik, hogy mitől lesz az egyik okostelefon sokkal jobb a többinél. A Samsung Galaxy S7 Edge esetében ez a kijelző, és nem a hajlított szélei miatt, és nem is mert úgy néz ki az egész készülék, mintha egy űrbéli civilizáció termékét tartanánk a kezünkben.

A szerves fénykibocsátó dióda, vagyis az OLED tehet az egészről. A Samsung által alkalmazott OLED-panel elképesztően vékony, élénkebbek a színei, jobb a betekintési szöge, fényesebb és kontrasztosabb az LCD-nél. Röviden összefoglalva:

jó ránézni.

Az akkuhasználatot is befolyásolja, hogy az OLED-nek akkor is alacsony a fogyasztása, ha csak egy pillanatra rá akarunk nézni az órára. Normális esetben ehhez be kell kapcsolni a kijelzőt, a Samsungé azonban folyamatosan be van kapcsolva. Ehhez az OLED-en csak az óra pixeleit kell bekapcsolni, csak azok világítanak, ez eredményezi az energiatakarékos működést. LCD kijelzővel, amilyen az iPhone-okban és sok más mobilban van, ezt nem lehet ilyen jól megoldani.

Tovább

Hanggal fizethetünk a kasszánál

2016. március 3., 09:26 Módosítva: 2016.03.03 11:49
6

Újfajta fizetési és hitelesítési megoldást tesztel a Google, hogy érintős bankkártya nélkül, néhány betű kimondásával tudjunk vásárolni a boltokban. A Hands Free néven futó pilot projektben a  San Francisco környékén élők vehetnek részt, és iOS-t vagy Androidot futtató készülék szükséges hozzá.

A vásárlások során előre meg kell mondani a projektben részt vevő boltok kasszásának, hogy mobillal történik a fizetés, de innentől már elég bemondani a nevünk kezdőbetűit.

Tovább

Napi Apple-pletyka: jön az iPhone Pro

2016. március 1., 09:31 Módosítva: 2016.03.01 18:21
24

Bár az új iPhone-ok bejelentése csak ősszel várható, szokás szerint már most számos pletyka kering róla. Arról már korábban keringtek hírek, hogy az Apple egyszerre két iPhone 7 Plus verzión is dolgozik, most pedig egy kínai oldal szerint a dupla kamerás változat az iPhone Pro nevet kaphatja.

Tovább

Vízórával és villanykapcsolóval is gyógyíthatunk

2016. február 27., 14:07 Módosítva: 2016.02.28 01:15
26

Egy ékszer is tud életet menteni, ha az elegánsan csillogó felszín alá okos elektronikát rejtenek. A ZTE nem egy közismert név az ékszeriparban, de a kínai mobilgyártónak van egy gyűrűje, amire érdemes felfigyelni.

ZTE-Icharming-smart-ring-6-unique-function-silver-and-zircon-int

Az iCharming Ring beépített mozgásérzékelője a napi lépéseinket is számolja, és az ezüst foglalatba helyezett színes cirkonkristály megvilágításával értesít minket a bejövő üzenetekről, de a legérdekesebb funkciója a vészriasztás, amikor egy speciális mozdulatsort érzékelve azonnal elküldi a koordinátáinkat az általunk előre megadott címre.

A láthatatlan elektronika, az észrevehetetlen monitorozás egyre felkapottabb fejlesztesi irány a fitnesziparban és a gyógyászatban

- mondta Christopher James egészségügyi mérnök professzor a Warwick Egyetemről, akivel a barcelonai mobilkongresszuson beszélgettünk. Szerinte az elmúlt 10-15 évben furcsa otthoni orvosi műszerek jelentek meg, és mire a piacra kerültek, elavultak. Az okostelefonban és a hozzá kapcsolódó eszközökben viszont rengeteg kiaknázatlan lehetőség van. A legnagyobb előny talán az, hogy úgy lehet odafigyelni a segítséget igénylő emberekre, hogy nagyrészt önálló életet tudnak élni, nem kell folyamatosan másra támaszkodniuk.

Tovább

Ezek a legjobb mobilok idén

2016. február 26., 13:36 Módosítva: 2016.02.27 14:10
573

Véget ért a Mobil Világkongresszus, és ahogy a szervező GSMA szövetség megszavazta a show és az elmúlt év legjobbjait, úgy mi is összeállítottuk a toplistánkat a Barcelonában látottak alapján.

Tovább

Júniusban jön a OnePlus 3

2016. február 26., 06:50 Módosítva: 2016.02.26 18:05
8

Várhatóan a második negyedév végén érkezik a OnePlus 3. Ezt Carl Pei, a hirtelen nagyon népszerűvé vált kínai mobilgyártó társalapítója jelentette be egy CNET-nek adott interjúban. Ez lesz a cég negyedik modellje, egyben az új csúcskészülékük. Sokat még nem róla tudni, de Pei annyit már elárult, hogy új dizájnt kap.

Tovább

Minek második kijelző egy mobilra?

2016. február 25., 16:30 Módosítva: 2016.02.26 15:57
131
Hány kijelző és hány kamera kell egy mobilnak? Nem, nem egy vicc kezdődik ezzel, az LG V10-nek ugyanis két kijelzője és három kamerája van. Teszteltük az LG egyik legújabb mobilját.

Amikor bemutatnak egy új csúcskategóriás okostelefont, a legnagyobb újdonság a teljesítményben szokott lenni, a csúcstelefonok esetleg kapnak egy nagyobb kijelzőt vagy jobb kamerát. Igazi újdonságokat ritkán fejlesztenek.

Tovább

Bemutatták a Xiaomi új csúcsmobilját is

2016. február 25., 15:24 Módosítva: 2016.05.26 09:15
102

A kínai Xiaomi bemutatta a legújabb zászlóshajóját, az Mi 5-öt szerdán, a barcelonai Mobil Világkongressszuson.

Az 5,15 hüvelykes telefon a  Qualcomm  legújabb és eddigi legerősebb  Snapdragon  820-as processzorát kapta, akárcsak a Samsung és az LG napokban bejelentett csúcsmodelljei. Emellett akár 4GB RAM-mal és 128GB belső tárhellyel is választható, illetve 3000 milliamperórás akkut és 16 megapixeles hátsó kamerát kapott.

Tovább

Hatalmas mobil eszközt csomagoltak ki Barcelonában

2016. február 24., 17:36 Módosítva: 2016.02.25 12:39
149

Könnyen használható menü, négy kamera, hét colos kijelző, térképek és közösségi appok - ez a felsorolás akár egy okostelefonra is illene, de a barcelonai mobilkongresszuson bemutatott kicsomagolós reklámvideón nem egy új mobil látható, hanem a Nissan Leaf.

Hiába, a mobilitásnak ez a két eszköze, az autó és az okostelefon ma már szoros kapcsolatban él. Bár a Nissan csak a reklámlehetőséget használta ki a mobilipari szakkiállításon, sok más cég a műszaki fejlesztéseit is részletesen bemutatta.

Egyre közelebb vagyunk az önvezető autók megjelenéséhez, de az csak a jéghegy csúcsa, hogy az autó kormányozni tudják magukat

– mondta Derek Aberle, a Qualcomm vezérigazgatója, az MWC-n tartott nyitóbeszédében. Ezt a céget a mobilokba épített processzorairól ismerjük, de jó rálátásuk van az járműiparra is, hiszen már több mint 340 millió csipet szállítottak le az autógyártóknak.

A legmenőbb eszközeiket Lewis Hamilton F1-es autójába építik be, de a csúcsmobilokban idén debütált Snapdragon 820 processzor speciális változatát hamarosan a családi autókban is megtaláljuk, mert brutális erő kell ahhoz, hogy a fedélzeti rendszer értelmezni tudja a szóban kiadott utasításainkat. 

Tovább

Tarthatatlan, hogy az első iPad óta minden tablet egyforma

2016. február 24., 12:18 Módosítva: 2016.02.25 10:47
3

A tabletpiac jelenéről és jövőjéről beszéltek a Lenovo vezetői Barcelonában, a Mobil Világkongresszuson. Jeff Meredith, a cég tabletrészleget vezető alelnöke szerint a tabletek terén még az utóbbi években is masszív növekedés volt látható, de tavaly először ez a szegmens is lassulni kezdett.

Tovább

Megszűnik a Tesco Mobile

2016. február 24., 09:02 Módosítva: 2016.02.24 17:30
165

A Magyar Idők információi szerint a Tesco és a Vodafone közös, saját, 31-es előhívóval is rendelkező Tesco Mobile nevű mobiltelefon-szolgáltatás megszűnik, az előfizetők és az ügyfelek áprilistól a Vodafone-hoz kerülnek át.

Április elsejétől már új előfizetést sem lehet kötni, április 5-től a szolgáltatás átadásáig nem lehet majd egyenleget feltölteni a már élő feltöltőkártyás számokhoz sem. Az átadás elméletileg április 16-ig tart majd. A telefonszámok változatlanok maradnak, a Vodafone az átállást követően SMS-ben tájékoztatja az előfizetőket

A tarifák tekintetében is lesz változás, bár egyes tarifák elérhetők maradnak, más lehetőségek megszűnnek. A Clubcard és az Ingyenpercek opció megszűnik, de a roaming kedvezmények mellett a Dupla és a Kedvenc tarifa is megmarad.

A Tesco Mobile 2012. március elsején indult, az akkori nyilatkozatok szerint jó másfél milliós előfizetői bázisra számítottak, és meghatározó szereplővé váltak volna annak ellenére, hogy ötödikként érkeztek a piacra (a negyedik a Lidl mobilszolgáltatása volt).

A mobilszám szeretne az új aláírás lenni

2016. február 24., 07:04 Módosítva: 2016.02.25 08:51
15
A digitális identitás biztonságáról tartott előadásokat több prominens cég vezére kedd reggel a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). A közös pont, hogy a Dolgok Internete mindenki szerint úgy tör fel, mint a talajvíz, ami persze szuper, csak közben mindenki attól tart, hogy ha nem figyelünk, minden elönt a biztonsági réseken beömlő hekkeráradat.

A biztonság és adatvédelem kérdéséhez mindenki a maga módján közelít: a csipgyártó megbízhatóbb hardverben, a biometriával foglalkozó cég az átverhetetlen arcfelismerésben, a Telenor a mobilszám globális digitális kulccsá avanzsálásában, a csetalkalmazás pedig az erős titkosításban látja a biztonságos jövőt, na meg a növekedési lehetőséget.

Tovább

A Google és a Lenovo körbetangózta a katalán múzeumot

2016. február 23., 14:04 Módosítva: 2016.11.09 15:19
47
Biztos vagyok benne, hogy egyetlen mobiltechnológiai kiállítás közönsége se keringett még soha olyan lelkesen egy múzeum termeiben, mint hétfő este Barcelonában. Most se az volt ennek az oka, hogy a sok geek besokallt az új telefonoktól és elindult inkább kulturálódni, hanem hogy a Google és a Lenovo a Katalán Nemzeti Múzeumban demózta a közös projektjét, a Project Tangót.

Maga a Google már néhány éve dolgozik a térfelismeréssel és kiterjesztett valósággal kapcsolatos technológián, de januárban a Las Vegas-i CES-en bejelentették, hogy ehhez a Lenovo fog piacképes terméket fejleszteni. Ez várhatóan egy lapátméretű okostelefon lesz, és júniusban érkezik, de addig is a két cég egy közös tabletes demón mutatta be, hogyan is működik és mire jó egy tangós eszköz. A bemutatót egyébként Johnny Lee vezette fel, aki a Project Tango vezére a Google-nél, de korábban a Microsoft Kinectje mellett is bábáskodott.

Tovább

Az emberek birkák: ingyen wifiért cserébe mindenre hajlandóak vagyunk

2016. február 23., 10:26 Módosítva: 2017.01.21 10:04
247

Hiába lehet folyamatosan arról olvasni, mennyire veszélyes, ha a legalapvetőbb számítógépes és internetes biztonsági alapelveket sem tartjuk be, újabb és újabb kísérletek bizonyítják, hogy az emberek naiv idióták.

Az Avast IT-biztonsági cég egy friss kísérletben a barcelonai reptéren állított nem túl szofisztikált csapdát: jelszó nélkül elérhető wifi-hálózatokat használtak, olyan nevekkel, mint „Starbucks”, „Airport_Free_Wifi_AENA” vagy „MWC Free WiFi”. Az eredmény megdöbbentő:

négy óra alatt kétezren csatlakoztak, vagyis ennyien sétáltak bele a csapdába.

A kutatók azért pont Barcelonát választották, mert most tartják a városban a Mobil Világkongresszus nevű óriási eseményt. Sokan kifejezetten emiatt érkeznek a városba, de természetesen sok a turista is a környéken. A lényeg, hogy az Avast szakemberei játszva szerezhettek volna személyes adatokat is, de most megelégedtek azzal, hogy kigyűjtsék, ki milyen internetes oldalt nézett meg, illetve néha azt is meg tudták nézni, hogy az adott telefonra vagy tabletre milyen alkalmazásokat telepítettek a tulajdonosok.

A jelenség nem furcsa, teljesen átlagos dolog, hogy ha ingyenes wifit találunk valahol, ahol pár percnél több időt töltünk el, akkor mindenféle védelem nélkül csatlakozunk rá, függetlenül attól, hogy egy fogorvosi váróról, egy gyorsétteremről vagy bármilyen más, alkalmi szolgáltatóról van szó. Az Avast arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy ha ezt tesszük, mindenképpen próbáljuk meg a böngészést és a kapcsolatot biztonságossá tevő alkalmazásokkal védeni magunkat és az adatainkat, és ha lehet, ne ilyen nyílt hálózatokon keresztül intézzünk a netes banki ügyeinket.

A Telekom feltalálta a szolgáltatók Whatsappját

2016. február 22., 17:06 Módosítva: 2016.02.23 15:01
69

A távközlési cégek nagyon megrémültek, hogy a webes vállalatok elhappolják előlük az ügyfeleket, hiszen az online csevegőhálózatok és netes telefonok minden létező eszközön működnek, nem függnek a SIM-kártyától. Nem is a távközlési cégeknek van több mint egymilliárd ügyfelük, hanem a Facebooknak meg a Google-nek.

A Deutsche Telekom túllépett ezen a ijedtségen, és Barcelonában bejelentette az Immmr nevű szolgáltatást, amivel ugyanazt tudják nyújtani, mint a Whatsapp.

Az Immmr tulajdonképpen egy virtuális telefonszolgáltatás, mellyel a telefonszámunkra érkező hanghívásainkat, sms-einket és videohívásainkat is mindig magunknál tudhatjuk, függetlenül attól, hogy nálunk van-e a mobilunk, vagy sem. A legjobb az egészben, hogy az Immmr tesztje

Magyarországon lesz.

Meg Szlovákiában, de ennyire ne vesszünk el a részletekben.

Tovább

Szupergyors 5G lesz a csatornafedélben is

2016. február 22., 15:07 Módosítva: 2016.02.22 17:07
215

A mobilozást részben az teszi drágává, hogy a mobilhálózatok akkor is elképesztően sok energiát használnak fel, amikor egyetlen mobiltelefon sem csatlakozik rájuk. A mobilkongresszuson az Ericssonnál megismertük azokat a trükköket, amelyekkel a szolgáltatók csökkenteni tudják majd a kiadásaikat, és olcsóbbá válhat a mobilozás.

„Vegyük 100 egységnyi energiafogyasztásnak azt az állapotot, amikor egy Németország méretű hálózaton kikapcsolunk minden eszközt, ami képes lenne rácsatlakozni. Ha ezután háromszor annyi eszközt - mobilt, tabletet - bekapcsolunk, mint amennyinek a megjelenését 2020-ra várjuk, akkor is csak 108 egységre nő a hálózat fogyasztása”  - magyarázta el nekünk a helyzetet Turányi Zoltán, az Ericsson 5G szakértője.

Úgy kell elképzelni az adatforgalmi helyzetet a mobilhálózaton, mint az autós forgalmat az utakon. Az idő nagy részében üres az aszfalt, és az autók között is sok-sok üres útszakasz található. A mobilhálózatok azért fogyasztanak sok áramot, amikor üresen állnak, mert ilyenkor is sok információt kell kiküldeni, hogy az eszközök bármikor fel tudjanak rá csatlakozni. 

Tovább

Elképesztő kamerát kapott a Sony Xperia X

2016. február 22., 13:25 Módosítva: 2016.02.23 10:56
64

Ki gondolta volna, hogy a Sony még egy csúcskategóriás sorozattal előáll a Xperia Z-k mellett? Pedig pontosan ez történt, az új X sorozat három tagja - Xperia X, XA és X Performance - komoly erőt képviselnek. A Sonynak szüksége is van erre, mert mostanában nem megy neki túl jól, a feltörekvő kínai riválisok leszorították a toplistáról.

Tovább

Sötétben is mindent lát a CAT S60 okostelefonban

2016. február 22., 11:06 Módosítva: 2016.02.22 16:41
262

Már többször meglepett minket a CAT a mobiltelefonjaival, például amikor a bemutatón egy működő betonkeverőbe dobták be a készüléket, ezzel demonstrálva, hogy az erős váz szinte mindent kibír. Most is meglepő és valóban egyedi újításokkal rukkolt elő a cég: a CAT S 60 az első mobil, amelyben 

beépített hőkamera van.
Tovább

Brutális telókkal újított az LG, a Samsung és a Sony

Tóth Balázs
2016. február 21., 12:19 Módosítva: 2016.02.24 12:03
147

A Mobil Világkongresszus (MWC) első napjára az összes nagy mobilgyártó előrukkolt az újdonságaival. A Samsung virtuális valódágban mutatta be a Galaxy S7-et, az LG G5 a világ első moduláris telefonjaként debütált, a Sony Xperia X pedig a kameráival teszi magasabbra a lécet.

Meglepő ötlet: 4G-re csatlakozik az Alcatel billentyűzete

2016. február 20., 21:58 Módosítva: 2016.02.22 07:36
9

Az Alcatel nyitotta a 2016-os barcelonai mobilkongresszust egy koktélozással egybekötött sajtóbemutatójával, ahol a korábban kiszivárogtatott Idol 4 mobilokon kívül egy meglepetéssel is előállt. Bemutatta a Windows 10-es Plus 10 hibridet, amely igazán szokatlan módon csatlakozik az internetre.

A Plus 10 hardvere a mai olcsó hibridek közt átlagosnak mondható, a 10,1 colos és 1280×800 pixeles kijelző mögött 1,92 GHz-es processzor, 2 GB RAM és 32 GB tárhely található. A tárhelyet akár 64 GB-os memóriakártyával is kibővíthetjük. Láttunk már hasonló tableteket más gyártóktól is, de az Alcatel egy ügyes csavarral megoldotta a Windows (illetve a Microsofttal partnerkodó cége) egyik nagy legnagyobb defektjét.

Tovább