Friss kommentek

Űrtechnikával megy háborúba a Samsung

március 2., 09:01 Módosítva: 2015-03-18 16:14:43
118
16 hozzászólás

Lekerekített oldalú téglatestek még soha nem néztek ki annyira jól, mint amiket a Samsung tolt a szemeink elé Barcelonában. JK Shin, a cég mobilipari főgóréja nem szerénykedett, hanem páros lábbal rugdosta az Apple-t, ahol csak érte: szarabb a kamerájuk, elhajlik a telefonjuk, és az örökkévalóságig tart feltölteni az akkut.

Kicsit sajnáltam, hogy a végén nem csúszott át a bemutató egy őrült rave-partiba, mert a hozzávalók megvoltak: gigantikus kijelzők, színpad, hightech cuccok mindenfelé, és világítós karkötőket is kiosztottak a látogatóknak, olyanokat, amilyenekkel az atomhülyére szétcsúszott partizók szoktak csápolni, amikor a dídzsé végre ledobja a basszust.

16 hozzászólás Tovább

A Microsoft bemutatója nyitja a mobilkiállítást

március 1., 13:21 Módosítva: 2015-03-15 09:34:26
320
0 hozzászólás

Mit mutat be a mobilgyártóvá vált szoftvercég? Percről percre tudósítunk.

Szólj hozzá!

Barcelona most a világ közepe

február 28., 17:57 Módosítva: 2015-03-01 08:59:23
161
7 hozzászólás

A tavaszi időjárás is jó indok lenne, hogy Barcelonában töltsük el március első hetét, hiszen nagyjából tíz fokkal melegebb van, mint Budapesten, és ilyenkor már ki szoktak ülni a helyiek a tengerpartra, lábat lógatni a kicsit még hűvös vízbe. Mi viszont nem ezért jöttünk ide, hanem mert itt lesz a Mobile World Congress (MWC), a világ egyik legnagyobb technológiai hacacáréja.

Szombaton már szörfösök vetették be magukat a hullámok közé
Szombaton már szörfösök vetették be magukat a hullámok közé

Hogy milyen komoly a mobilipari szövetség, a GSMA által megszervezett éves kongresszus mögött, többek közt abból látszik, hogy

  • három nappal a hivatalos kezdés előtt, péntek reggel fel tudtam venni a belépőmet a reptérre kiköltöztetett jókora pultnál. Ehhez csak a GSMA mobilalkalmazásába letöltött QR-kódomat és igazolványt kellett felmutatni.
  •  
  • a reptéren senki sem mászott az arcomra, hogy elvinne a városba ócsón, és különben is, vannak a GSMA-nak saját kisbuszai 
  • a kiállításhoz adnak egyedi feliratú, négy napra szóló tömegközlekedési bérletet. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy a nyakbaakasztós belépő műanyag tokjában külön hely van a bérletnek.
  • több helyen találkozhatunk Barcelonában a GSMA jellegzetes pirosába öltözött segítőkkel.

Ez nem ment mindig ilyen flottul, de az elmúlt kilenc évben volt idő kitapasztalni, hogy miként kell megszervezni egy ilyen gigantikus világrendezvényt.

Egyébként nem csak kütyük vannak itt, és amíg tátott szájjal bámulunk a mobilokra és okosórákra, több tízezer cégvezető szakmai előadásokon koptatja majd a bársonyborítású székeket. Beszélgetnek a jövő 5G hálózatáról, a dolgok internetéről, mobilvásárlásról, valamint a rém unalmasnak tűnő spektrumpolitikáról, ami valahol ezért mégiscsak fontos. Akkor lesz nekünk olcsó és jól működő mobilnetünk, ha ezt jól csinálják.

7 hozzászólás Tovább

Mégse törte fel a SIM kártyákat az NSA a gyártó szerint

február 25., 16:07 Módosítva: 2015-04-06 17:37:39
3
0 hozzászólás

Ahogy mi is megírtuk múlt héten, a legutóbbi Snowden-szivárogtatás szerint az amerikai és a brit kémügynökség betört a SIM kártyákat gyártó Gemalto számítógépes rendszerébe. A holland központú multi azonnali vizsgálatot ígért, és most ki is adtak egy közleményt ennek eredményéről.

A cég megerősítette, hogy 2010-ben és 2011-ben támadások érték a rendszerét, és valószínűnek tartják, hogy valóban az NSA és a GCHQ állt az akciók mögött. Cáfolták viszont, hogy a támadók ellopták volna a SIM kártyák titkosítási kulcsait.

Szólj hozzá! Tovább

Továbbra is az Android és az iOS uralja a mobilpiacot

február 25., 13:28 Módosítva: 2015-09-07 08:30:37
3
4 hozzászólás

Az Android és az iOS tavaly szinte teljesen kiszorította a többi szereplőt a mobil operációs rendszerek piacáról – írja az MTI International Data Corporation (IDC) negyedéves felmérése alapján.

A piackutató adatai szerint az Androidos és iOS-es készülékek a piac 96,3 százalékát adták 2014-ben és 93,8 százalékát 2013-ban. A tavalyi negyedik negyedévben a két operációs rendszer együttesen a piac 96,5 százalékát tette ki, 2013 negyedik negyedévében pedig 95,6 százalékát.

4 hozzászólás Tovább

Ingyenes, 8 millió mobilozónak jó lesz, mi az?

február 25., 12:24 Módosítva: 2015-02-26 01:16:51
805
18 hozzászólás

Tavaly év végén kezdett tárgyalni arról a Telekom és a Telenor, hogy a legutóbbi frekvenciapályázaton elnyert 800 MHz-es frekvenciáikat közösen használják ki, és most a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság is rábólintott a két cég kölcsönös haszonbérletére. 

18 hozzászólás Tovább

Itt a biztos védelem a lehallgatás ellen

február 25., 08:58 Módosítva: 2015-02-26 10:09:22
691
76 hozzászólás

Ennél jobb időpontban nem törhetett ki a mobiltelefonok lehallgatásával kapcsolatos globális botrány, melyben kiderült, hogy a SIM-kártyákat titkosító kulcsokat elvitték a gyártó Gemalto szervereiről. A magyar Secfone ugyanis kedden nyitotta meg a budapesti Mamut bevásárlóközpontban az első üzletét, ahol kőkemény hardveres titkosítással ellátott telefonszolgáltatást árulnak. Ez ugyanaz a technika, amit a cég hadseregeknek is elad.

Azért nyitott a Secfone a vállalati előfizetők felé, mert a katonaságok száma véges, viszont sok milió cégvezetőnek van szüksége megbízható titkosításra, hogy ne kerüljenek illetéktelen kezekbe az üzleti információik. A mindenről precíz kimutatást vezető németeknek ezt a problémát számokban is ki tudják fejezni: Németország gazdasága évente 50 milliárd euró kárt szenved az ipari kémkedés miatt.

76 hozzászólás Tovább

Erre vár, mióta a gyerek állandóan a tableten lóg

február 24., 20:26 Módosítva: 2015-02-26 10:43:21
596
17 hozzászólás
Szakemberek sora figyelmeztet arra, hogy nem feltétlenül a legjobb ötlet odaadni a tabletet a gyereknek, mert lehet, hogy végre ki tudunk porszívózni, de közben ki tudja, milyen horror helyre jut el a gyerek az interneten. Van egy egész sor program persze, amit feltelepíthetünk, hogy védjük a csemetét, de a legjobban a gyári megoldások működnek. Olyanok, amik eddig a Youtube-nál nem nagyon voltak, most azonban lesznek: itt a Youtube Kids, a gyerekeknek szóló videós app.

Essünk túl a kötelező körökön: nagyon csábító, nagyon egyszerű, mégis talán szerencsésebb elkerülni, hogy a 2–8 éves gyerekünk huzamosabb időt töltsön el a telefonunkat nyomkodva. Most, hogy ezt leírtuk, jöhet az őszinteség, hiszen valószínűleg nem véletlen, hogy a Youtube-on százmilliós nézettséggel pörögnek a gyerekeknek szánt videók. Társaságban persze mindenki tagadja, de tény, hogy nagyon kevesen vannak azok a hippik, akik nem tolták még oda a kütyüt a gyereknek, hogy nézze csak a Youtube-ot, amíg fő az ebéd vagy végeznek az ablakmosással.

Nekem két gyerekem van, egy öt- és egy kétéves, mindketten elég profi youtube-ozók. Nem vagyok rá büszke, időnként komolyan el is határozzuk magunkat a feleségemmel, hogy na, mostantól már csak hétvégén van egy-egy óra, meg egyébként is, fiam, nincs Nexus, nagyapádéknál is inkább a macskát kergesd, ne az iPadet nyomogasd.

Aztán mindig közbejön valami, adót kell bevallani, vagy épp egy hét fekvőgipsz egy durva esés után, és hát hogy máshogy lehet egy helyben tartani egy ötévest, aki egy idő után megunja a színezést, a legót, és még nem elég ügyes a Call of Dutyhoz? Igen, a Youtube-bal.

Hát ezt meg hol tanulta?

Persze nagyon nem mindegy, mit néz a gyerek. Annyira nem, hogy ha démonizált videólejátszót ügyesen adagoljuk, hirtelen feltűnik, hogy a kétéves gyerek angolul számol visszafelé, ismeri a cirill betűket (van abban valami csodálatos, amikor a gyerek ragyogó szemmel mondja, hogy tvjordij znyak), és a Queen legnagyobb rajongója lett. Ez is a saját családomból hozott példa, bár tény, hogy időnként becsúszik fél óra kindertojás-nyitogatós videó is, és csak az nyugtat meg, hogy így legalább tudom, hogy jön össze az ilyeneknek a százmilliós nézettség.

A lényeg, hogy a Youtube-ot korábban igen nehezen lehetett telefonon vagy tableten úgy beállítani, hogy a gyerekek ne fussanak bele valami nem nekik való tartalomba. Most az mindegy, hogy ez a korai Michael Jackson vagy a Happy Tree Friends („apa, a szarvasnak eltört a szeme”), a kifejezetten 18+-os videókon kívül szinte mindent feldobott a kereső, aminek köze lehetett az épp nézett filmhez.

A most kiadott, Youtube Kids (YK) azonban fordít a szemléleten, és csak kifejezetten gyerekeknek szánt tartalmat játszik le. A negyven megabájtos program lényege, hogy a legnépszerűbb, az elmúlt években már igazoltan gyerekbarát csatornák tartalmát ajánlja fel, és a kereső is a minősített tartalomban keres.

17 hozzászólás Tovább

Kiszivárgott a HTC új csúcskészüléke

február 22., 19:13 Módosítva: 2015-09-09 08:36:45
480
25 hozzászólás

Egy hét múlva kezdődik a barcelonai Mobile World Congress, a világ legnagyobb éves expója mobilkommunikációs témában. Valószínűleg első nap előtt gyakorlatilag minden fontos információ eljut majd a sajtónak (már csak azért is, mert a show előtti napokon lesznek sajtótájékoztatók is), most éppen a HTC szivárogtatott egyet.

A német Mobilegeeks portál tett ki hivatalosnak tűnő fotókat és részleteket a tajvani cég új csúcskészülékéről, a HTC ONE M9-ről. A mobilban 2 gigahertzes, nyolcmagos Snapdragon 810 processzor ketyeg majd, lesz még benne 3 gigabájt memória, 32 gigás háttértár, microSD olvasó, NFC, elöl 4, hátul 20 megapixeles kamera. Az oprendszer az Android 5.0-ás változata lesz (Lollipop).

A telefon 5 hüvelykes, 1080p-s kijelzővel virít, ami ma már szinte átlagosnak tekinthető – emlékeznek, amikor a cég még Titannak nevezte el a 4,7 collos modelljét, mert annyira nagynak számított? –, és 2900 mAh-s aksin szívja majd magába az elektromos életerőt. Nagyjából 15 dekás és egy centi vastag lesz, amivel kicsit dundi a piacon. A képek tanúsága szerint ezüstös-aranyos és matt fekete változatban lesz elérhető, a portál szerint Németországban 749 euró (230 ezer forint) lesz a bevezető ára a március 1-jén debütáló kütyünek.

Az MWC-n egyébként mi is ott leszünk, a helyszínről tudósítunk, és igyekszünk majd a One M9-et is megtapizni.

25 hozzászólás

Minden telefonbeszélgetésről tudnak a kémek

február 20., 12:03 Módosítva: 2015-02-21 11:36:51
860
37 hozzászólás

Amerikai és brit kémügynökségek betörtek a SIM kártyákat gyártó Gemalto számítógépes rendszerébe, és ellopták onnan a mobilos kommunikáció titkosítására használt kulcsokat. Erről az Intercept című lap írt, aminek Glenn Greenwald az egyik alapító főszerkesztője, a Snowden-botrány egyik kulcsfigurája.

Az amerikai NSA és a brit GCHQ által közösen véghez vitt támadásra egy 2010-es keltezésű, Snowden által kiszivárogtatott dokumentum mutat rá. Ebből az is kiderül, hogy a kémek a hang- és adatkommunikációt egyaránt le tudják hallgatni.

A Gemalto feltörése azért különösen súlyos, mert ez a multinacionális, hollandiai központú cég évente körülbelül 2 milliárd SIM kártyát bocsát ki a világ 450 mobilszolgáltatójának.

37 hozzászólás Tovább

Kamera már van a moduláris mobilhoz

február 17., 10:40 Módosítva: 2015-02-17 14:38:50
61
1 hozzászólás

Amíg a Google igyekszik véglegesíteni a Project Ara nevű moduláris okostelefont, a partnerei is keményen dolgoznak a cserélhető alkatrészek előállításán. A Project Ara telefonok különlegessége, hogy az alkatrészeket mi tudjuk összeválogatni és felpattintani egy különleges kialakítású vázra.

1 hozzászólás Tovább

Magyar játék hasít az amerikai toplistán

február 16., 15:50 Módosítva: 2015-02-17 11:25:26
423
22 hozzászólás

Az autószimulátorokra szakosodott debreceni Invictus újabb menő játékkal jelentkezett, amellyel az Egyesült Államokban meghódította a toplistákat. (Ők csinálták az 1nsane nevű játékot is, aminek egyik fejlesztője korábban a TEREP.EXE-vel ajándékozta meg a gémereket.)

22 hozzászólás Tovább

Pár hét múlva jön az Ubuntut futtató mobil

február 16., 10:28 Módosítva: 2015-02-26 10:09:21
58
14 hozzászólás

A Canonical nagyon lassan jutott el oda, hogy végre piacra dobjon egy Ubuntu Linuxot futtató okostelefont. Az Aquaris E4.5 Ubuntu Edition nevű mobil azonban messze nem olyan menő, mint az Indiegogón megfuttatott Ubuntu Edge, amibe minden létező csúcstechnikát belepakoltak volna.

14 hozzászólás Tovább

Appok átverés nélkül? Jöhetnek!

február 13., 16:10 Módosítva: 2015-02-13 21:02:11
11
4 hozzászólás

A mobilok alkalmazásboltjai tele vannak átverős appokkal, amelyek csak azt hazudják magukról, hogy ingyenesek, és muszáj fizetnünk, ha valóban hasznos funkciókhoz akarunk hozzájutni. Ezeket a demónak is nevezhető alkalmazásokat választja el az Apple a tisztességes ajánlatoktól – azoktól az appoktól, amelyekért csak egyszer kell fizetni.

4 hozzászólás Tovább

Durván árat emel a Telenor

február 12., 14:36 Módosítva: 2015-02-13 12:37:35
317
55 hozzászólás

Egyoldalú szerződésmódosítással árat emelt a Telenor, egy közepes méretű cégnél tízezer forinttal is nőhetnek a költségek – írja a HVG.  Az áremelést az Indexnek is megerősítette a cég, azt írják, hogy „a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján, az üzleti előfizetői szerződésben szereplő előírásoknak megfelelő egyoldalú szerződésmódosítással” éltek.

A Telenor Magyarország február elején  30 ezer tértivevényes levelet küldött az üzleti előfizetőinek, melyben a Christopher Laska vezérigazgató és Mike Michel marketing vezérigazgató arról értesítette a címzetteket, hogy február 19-től egyoldalúan módosítják a velük kötött szerződést, ami legkésőbb március 6-nál minden érintettnél végbe megy. 

55 hozzászólás Tovább

Vigyázat, traffipax a láthatáron!

február 12., 13:02 Módosítva: 2015-04-27 11:05:51
116
25 hozzászólás
Tavaly közönségdíjat nyert a Traffi Hunter az IVSZ által szervezett Appra magyar! versenyen, idén már a fődíjat vitte el. Az autósokat segítő alkalmazás mindhárom mobilos platformon népszerű, több százezren töltötték le. Az alapító Borbély Rolanddal beszélgettünk.

Nem lenne szerencsés, ha a törvény elkerülését díjaznánk

– ez a gondolat is felröppent az Appra magyar versenyen döntőjében, amikor kiválasztottuk 2014 legjobb alkalmazását, és előkerült a Traffi Hunter neve. Úgy véltük, arról van szó, hogy az autósok akár sportot is űzhetnek a traffipaxok elkerüléséből. Aztán jobban kielemeztük a helyzetet, és ezt az appot szavaztuk meg a legjobbnak. A tavalyi közönségdíj, a letöltések számának elképesztő növekedése, valamint a fejlesztőcsapatban rejlő potenciál is alátámasztotta a döntésünket.

25 hozzászólás Tovább

A Prezi betör a cukiság világpiacára

február 10., 12:59 Módosítva: 2015-02-10 17:26:18
178
33 hozzászólás

A Prezi bejelentette a világsikerű prezentációs szoftver mellett fejlesztett új alkalmazását, amivel rövid videókat tudunk összeállítani. A Nutshell nevű app ugyanúgy a történetmesélést segíti, mint a Prezi, csak sokkal tömörebb formátumban. Ezeket a vicces videókat nem a vállalati tárgyalóban fogjuk viszontlátni, hanem a Facebookon, Instagramon és a Twitteren, és a felvételek kisállatokkal meg idióta haverokkal lesznek tele.

Mi a kisállatos tematikát próbáltuk ki; ha Guy Ritchie valaha házinyulakról forgatott volna filmet, annak biztosan így nézne ki az első jelenete. Vagy nem. Döntse el ön. 

33 hozzászólás Tovább

Létezik iPhone-töltő 250 forintért

február 6., 13:14 Módosítva: 2015-02-06 22:05:42
39
45 hozzászólás

Az iPhone és az iPad legújabb, Lightning típusú adatkábele nagyszerű találmány, csak éppen nem túl tartós, és az Apple brutálisan túlárazza. A márkaboltokban akár hatezer forintot is elkérnek egy kábelért, de a mások által gyártott változatok is több ezer forintba kerülnek.

Természetesen volt is kéznél szakadt kábel, amit házibarkács módszerrel megszereltem: levágtam a műanyagból, és összehúztam a burkolat alatti dróthálót. Ez a módszer azonban nem túl megnyugtató, biztonságosabb lenne ép kábeleket használni. 

45 hozzászólás Tovább

A Microsofté a legszebb androidos app

február 5., 09:19 Módosítva: 2015-02-05 17:21:00
15
11 hozzászólás

A kísérleti projektekkel foglalkozó Microsoft Garage kiadta Androidra a Picturesque Lock Screen nevű appot, amivel gyönyörű képeket tudunk megjeleníteni a telefon lezárt képernyőjén,  és emellett még számos hasznos funkciója is van.

11 hozzászólás Tovább

Tízmillió androidos mobil lehet vírusos

február 4., 15:58 Módosítva: 2015-03-18 16:14:44
864
37 hozzászólás

Az Androidot futtató mobilokon kártékony kód lehet - adta ki a figyelmeztetést az Avast biztonsági cég. Szakértőik találtak olyan vírusos appot is, amit tízmillióan töltöttek le világszerte, legalábbis erre utal a Google Play alkalmazásboltban látható számláló. A Google már blokkolta a szóban forgó appok elérését.

37 hozzászólás Tovább

Itt a szabadon összeállítható, személyre szabott mobilos díjcsomag

február 4., 13:23 Módosítva: 2015-02-05 09:08:44
69
31 hozzászólás

Alig kapunk majd levegőt a hirtelen ránk törő szabadságtól, amit a Telenor ad az ügyfeleinek. A szolgáltató vezérigazgatója, Christopher Laska elmondta, hogy előfizetőik többsége a választás szabadságát kérte tőlük, ezért vezetik be a forradalmian új tarifájukat, melyben úgy kombinálhatjuk az sms-ek, telefonhívások és letölthető gigabájtok mennyiségét, ahogyan csak akarjuk.

Ami nagyjából igaz is.

31 hozzászólás Tovább

Brutális erő lesz a mobilokban

február 4., 10:06 Módosítva: 2015-02-05 00:49:37
44
5 hozzászólás

Szinte az összes mobiltelefonban az ARM csipjeit találjuk meg, és a brit társaság kedden bemutatott egy új dizájnt, amely háromszor nagyobb teljesítényre képest a most elterjedt A15 processzorokhoz képest. De talán ennél is fontosabb, hogy az A72 nevére keresztelt új csip azonos terhelés mellett 75 százalékkal kevesebbet fogyaszt.

5 hozzászólás Tovább

Jön a fizetős Tinder Plus

február 3., 13:08 Módosítva: 2015-02-03 16:25:15
78
3 hozzászólás

Hamarosan elérhető lesz a Tinder Plus, a népszerű csajozós/pasizós app fizetős verziója, amelyben visszavonhatjuk az arcképekre leadott lájkokat. Emellett a Passport funkcióval lehetőség nyílik más földrajzi területeken ismerkedni, aminek a naponta ingázók bizonyára örülni fognak. A legutóbbi frissítés leírásából derült ki, hogy milyen prémium funkciók kerülnek az alkalmazásba, de ezek megjelenésére még egy kicsit várni kell.

3 hozzászólás Tovább

Március 1-jén jön a Samsung Galaxy S6

február 3., 09:19 Módosítva: 2015-02-04 08:57:21
199
36 hozzászólás

Hétfőn még semmit sem lehetett tudni arról, hogy a Samsung mikor tart sajtótájékoztatót Barcelonában, az idei Mobil Világkongresszuson. Egészen biztos voltam abban, hogy a nemzetközi sajtóból hamarabb fogom megtudni a részleteket, mint a píárosoktól, és így is lett.

A Samsungra szakosodott Sammobile.com portálon az áll, hogy március 1-jén lesz a következő csúcsmobil bemutatója, ami nagy eséllyel a Galaxy S6 lesz. A csatolt kép kihangsúlyozza a telefon divatosan hajlított formáját.

A mobilnak nagyjából 5 colos kijelzője lesz, és a legújabb, bivalyerős processzort valószínűleg már 4 GB RAM segíti ki. Bízunk benne, hogy az ujjlenyomat-olvasót ezen a modellen már kényelmesebben tudjuk használni, mert az tök ciki a piacvezető Samsungnak, hogy a Huawei is meg tudta valósítani az egyetlen érintéssel (tehát nem az ujj lehúzásával) működő beolvasást.

A szoftverekben is egyszerűsödést várunk, és hogy az Android 5.0 Lollipop egyik legjobb újdonságára, a gyárilag telepített szoftverek törlésére is lesz lehetőség. Ezek a telefonok ugyanis teljesen szűzen, egyetlen saját app telepítése nélkül is elhasználják a memória nagy részét, szűkebb mozgásteret hagyva a felhasználóknak.

Egészen biztosan javul a kamerák minősége, és azt reméljük, hogy nemcsak a hátsó lesz nagyobb felbontású, hanem az előlapon lévő is.

36 hozzászólás

Hogyan lesz egy ötletből sikersztori?

január 21., 09:10 Módosítva: 2015-04-17 14:28:44
3
2 hozzászólás

A Telenor január 21-én tartja meg idei első Okostelefon Akadémiáját, és a magyar sikersztorik lesznek az előadások középpontjában.

Vinnai Balázs, MySis Digital Channels üzletágának vezetője azt meséli el, hogyan került a pénzügyi startup cégük a világ élvonalába, milyen kompetenciák kellettek a mobilra való fejlesztéshez. Ez valójában a mobilbanki szoftver fejlesztő IND Group sikersztorija, amit tavaly év elején felvásárolt a multinacionális MySis. A következő előadásban a szintén világszerte sikeres magyar startup, a Prezi regionális pr-vezetője, Faix Csaba beszél az ötlet keletkezéséről és gondozásáról.

Miként lehet saját magunkat és ötletünket márkává tenni? Hogyan futhatunk be egy jó koncepcióval Youtube-on? Ezekere már a magyar Youtube egyik legnépszerűbb szereplője, Szirmai Gergely, a Hollywood Hírügynökség videóbloggere mondja el a választ. 

Köles Kristóf, a Telenor Magyarország termékmenedzsere pedig azt mutatja be, a mobilszolgáltató miként tudja segíteni a fejlesztőket abban, hogy az ötletből születő termékek eljussanak a felhasználókhoz. 

Az előadások után kihirdetik az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) szervezésében zajlott Appra magyar! 2014 verseny nyerteseit, vagyis az év hazai mobilalkalmazásait.

2 hozzászólás

Elfogadna 110 000 forintot a mobilcégektől?

január 16., 09:24 Módosítva: 2015-01-16 11:56:33
6
4 hozzászólás

Tavaly a világ mobiliparának összesen 3,3 billió dolláros forgalma volt, ami azt jelenti, hogy minden egyes földlakóra körülbelül 400 dollár jut. Ettől azonban nem érezhetjük magunkat gazdagabbnak, hiszen a pénz pont az ellenkező irányba áramlik, az emberek zsebéből a szolgáltatókhoz és a gyártókhoz.

4 hozzászólás Tovább

Kínából jön az iPhone 6 új kihívója

január 15., 14:11 Módosítva: 2015-01-27 23:12:08
113
56 hozzászólás

Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója egészen komolyan gondolja, hogy cége lesz a kínai Apple. Csütörtökön két okostelefont mutatott be Pekingben, és előadásában végig azt hangoztatta, hogy az új modellek miben jobbak az iPhone 6-nál. Például abban, hogy nem dudorodik ki a kamerájuk. Junnak azért lehet ekkora bátorsága az Apple-höz hasonlítani a cégét, mert 2014-ban a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója lettek, és ezt a sikert szédületes sebességel érték el. 

Ehhez persze azt is hozzá kell fűzni, hogy a Xiaomi elsősorban az indiai és kínai vevők köreiben népszerű, az ő pénztárcájukhoz vannak hozzáigazítva az árak. Ez viszont kevésbé igaz a most bemutatott modellekre.

Az egyszerűbb Mi Note kijelzője 5,7 colos, kamerája 13 megapixeles, és a felületét hajlított karcálló üveg borítja. A szelfikamera 4 megapixeles, és állítólag félhomályban is jó képeket készít. Ebben Snapdragon 801-es processzor, 3 GB RAM és 3000 mAh-ás akku van. A telefon nem olyan olcsó, mint a Xiaomi többi készüléke: 260 dollárba kerül.

Ennél is drágább a Xiaomi Mi Note Pro, de az 530 dolláros modell már csúcskategóriásnak mondható. A legújabb nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 810 processzort és 4 GB RAM-ot tettek bele, és a kijelző 2K felbontású. 

56 hozzászólás

Elkészült a moduláris okostelefon

január 15., 13:45 Módosítva: 2015-01-16 07:09:07
169
42 hozzászólás

A Project Ara okostelefonja attól igazán különleges, hogy nem tudunk róla termékleírást adni. A moduláris telefon egy fix vázból és sok kis modulból áll, tehát olyan minőségű kamerát, kijelzőt, processzort, háttértárat és akkut szerelünk fel rá, amilyet csak akarunk. A fejlesztés a Google laboratóriumában zajlik, és a napokban megtartott konferencián elhangzott: a mobil idén a boltokba kerül.

42 hozzászólás Tovább

Az Ericsson nélkül nem lenne iPhone

január 15., 10:26 Módosítva: 2015-01-27 23:12:09
134
3 hozzászólás

Az Apple már megint a bíróságon harcol, de most talán egy kicsit rázósabb a terep, mint amikor azt kellett bebizonyítani, hogy a Samsung Galaxy S az iPhone klónja. Először az Apple csapott oda azzal, hogy szerinte az 4G LTE vezetéknélkül szabadalmakra nincs szükség, és hogy az Ericsson túl magas licencdíjat akar kérni értük. Most szerdán azonban az Ericcson is panaszt tett, a svéd cég szerint ugyanis az iPhone nem is létezhetne az általa kifejlesztett hálózati technológiák nélkül.

3 hozzászólás Tovább

Árakat emelt az Apple

január 9., 15:10 Módosítva: 2015-01-10 09:32:48
8
6 hozzászólás

Európában és Kanadában árakat emelt az Apple, és az App Store nevű szoftverboltban mostantól legalább 0,79 euróba, 1,19 kanadai dollárba illetve 0,99 brit fontba kerülnek a fizetős appok. 

6 hozzászólás Tovább