Friss kommentek

Nem szobadísz, igásló

március 4., 21:43 Módosítva: 2016-03-07 15:20:45
291
A Thinkpad X1 Yoga jelenleg a Lenovo egyik legjobb gépe. Az elsősorban üzleti felhasználókat célzó laptop-tablet hibridet még januárban mutatták be a La Vegas-i CES-en, de a február végi barcelonai Mobil Világkongresszuson is az egyik legsűrűbben körbeállt eszköz volt a Lenovo standjánál. Stílszerűen a barcelonai úton teszteltem, hogy ha már munkára szánják, tényleg élesben nyúzhassam. Van ennél szebb gép, az biztos, olcsóbb meg pláne – de dolgozni, azt tényleg nagyon lehet vele. Persze félmilliós ár felett ez a minimum.

A gépei elnevezésével a Lenovo nem kifejezetten könnyíti meg a felhasználó dolgát. A tesztelt hibridet Thinkpad X1 Yogának hívják, ehhez képest a cég laptopjai között találni olyat, ami Thinkpad, de nem Yoga; van olyan, ami Yoga, de nem Thinkpad; de van Thinkpad Yoga-vonal is, ami nem X1. És ezek még csak a laptopok, a tabletek között is akad külön Yoga, és külön Thinkpad is. Érdemesebb az X1 mentén elindulni, ehhez az üzleti szériához tartozik most többféle eszköz is:

  • Az alap az X1 Carbon, ennek a negyedik generációja fut éppen, és egy sima laptopról van szó.
  • A másik véglet az X1 Tablet, ez egy különálló táblagép, amely felcsatolható billentyűzettel laptoppá alakítható.
  • A számunkra most érdekes X1 Yoga a kettő közötti hibrid, gyakorlatilag a Carbon laptop Yogával megbolondított, összevissza hajtogatható változata.
Tovább

Ébred az Erő a Samsungban

március 3., 15:52 Módosítva: 2016-05-26 09:22:29
470

Néha egészen apró dolgokon múlik, hogy mitől lesz az egyik okostelefon sokkal jobb a többinél. A Samsung Galaxy S7 Edge esetében ez a kijelző, és nem a hajlított szélei miatt, és nem is mert úgy néz ki az egész készülék, mintha egy űrbéli civilizáció termékét tartanánk a kezünkben.

A szerves fénykibocsátó dióda, vagyis az OLED tehet az egészről. A Samsung által alkalmazott OLED-panel elképesztően vékony, élénkebbek a színei, jobb a betekintési szöge, fényesebb és kontrasztosabb az LCD-nél. Röviden összefoglalva:

jó ránézni.

Az akkuhasználatot is befolyásolja, hogy az OLED-nek akkor is alacsony a fogyasztása, ha csak egy pillanatra rá akarunk nézni az órára. Normális esetben ehhez be kell kapcsolni a kijelzőt, a Samsungé azonban folyamatosan be van kapcsolva. Ehhez az OLED-en csak az óra pixeleit kell bekapcsolni, csak azok világítanak, ez eredményezi az energiatakarékos működést. LCD kijelzővel, amilyen az iPhone-okban és sok más mobilban van, ezt nem lehet ilyen jól megoldani.

Tovább

Hanggal fizethetünk a kasszánál

március 3., 09:26 Módosítva: 2016-03-03 11:49:43
6

Újfajta fizetési és hitelesítési megoldást tesztel a Google, hogy érintős bankkártya nélkül, néhány betű kimondásával tudjunk vásárolni a boltokban. A Hands Free néven futó pilot projektben a  San Francisco környékén élők vehetnek részt, és iOS-t vagy Androidot futtató készülék szükséges hozzá.

A vásárlások során előre meg kell mondani a projektben részt vevő boltok kasszásának, hogy mobillal történik a fizetés, de innentől már elég bemondani a nevünk kezdőbetűit.

Tovább

Napi Apple-pletyka: jön az iPhone Pro

március 1., 09:31 Módosítva: 2016-03-01 18:21:21
24

Bár az új iPhone-ok bejelentése csak ősszel várható, szokás szerint már most számos pletyka kering róla. Arról már korábban keringtek hírek, hogy az Apple egyszerre két iPhone 7 Plus verzión is dolgozik, most pedig egy kínai oldal szerint a dupla kamerás változat az iPhone Pro nevet kaphatja.

Tovább

Vízórával és villanykapcsolóval is gyógyíthatunk

február 27., 14:07 Módosítva: 2016-02-28 01:15:11
26

Egy ékszer is tud életet menteni, ha az elegánsan csillogó felszín alá okos elektronikát rejtenek. A ZTE nem egy közismert név az ékszeriparban, de a kínai mobilgyártónak van egy gyűrűje, amire érdemes felfigyelni.

ZTE-Icharming-smart-ring-6-unique-function-silver-and-zircon-int

Az iCharming Ring beépített mozgásérzékelője a napi lépéseinket is számolja, és az ezüst foglalatba helyezett színes cirkonkristály megvilágításával értesít minket a bejövő üzenetekről, de a legérdekesebb funkciója a vészriasztás, amikor egy speciális mozdulatsort érzékelve azonnal elküldi a koordinátáinkat az általunk előre megadott címre.

A láthatatlan elektronika, az észrevehetetlen monitorozás egyre felkapottabb fejlesztesi irány a fitnesziparban és a gyógyászatban

- mondta Christopher James egészségügyi mérnök professzor a Warwick Egyetemről, akivel a barcelonai mobilkongresszuson beszélgettünk. Szerinte az elmúlt 10-15 évben furcsa otthoni orvosi műszerek jelentek meg, és mire a piacra kerültek, elavultak. Az okostelefonban és a hozzá kapcsolódó eszközökben viszont rengeteg kiaknázatlan lehetőség van. A legnagyobb előny talán az, hogy úgy lehet odafigyelni a segítséget igénylő emberekre, hogy nagyrészt önálló életet tudnak élni, nem kell folyamatosan másra támaszkodniuk.

Tovább

Ezek a legjobb mobilok idén

február 26., 13:36 Módosítva: 2016-02-27 14:10:55
573

Véget ért a Mobil Világkongresszus, és ahogy a szervező GSMA szövetség megszavazta a show és az elmúlt év legjobbjait, úgy mi is összeállítottuk a toplistánkat a Barcelonában látottak alapján.

Tovább

Júniusban jön a OnePlus 3

február 26., 06:50 Módosítva: 2016-02-26 18:05:05
8

Várhatóan a második negyedév végén érkezik a OnePlus 3. Ezt Carl Pei, a hirtelen nagyon népszerűvé vált kínai mobilgyártó társalapítója jelentette be egy CNET-nek adott interjúban. Ez lesz a cég negyedik modellje, egyben az új csúcskészülékük. Sokat még nem róla tudni, de Pei annyit már elárult, hogy új dizájnt kap.

Tovább

Minek második kijelző egy mobilra?

február 25., 16:30 Módosítva: 2016-02-26 15:57:39
131
Hány kijelző és hány kamera kell egy mobilnak? Nem, nem egy vicc kezdődik ezzel, az LG V10-nek ugyanis két kijelzője és három kamerája van. Teszteltük az LG egyik legújabb mobilját.

Amikor bemutatnak egy új csúcskategóriás okostelefont, a legnagyobb újdonság a teljesítményben szokott lenni, a csúcstelefonok esetleg kapnak egy nagyobb kijelzőt vagy jobb kamerát. Igazi újdonságokat ritkán fejlesztenek.

Tovább

Bemutatták a Xiaomi új csúcsmobilját is

február 25., 15:24 Módosítva: 2016-05-26 09:15:59
102

A kínai Xiaomi bemutatta a legújabb zászlóshajóját, az Mi 5-öt szerdán, a barcelonai Mobil Világkongressszuson.

Az 5,15 hüvelykes telefon a  Qualcomm  legújabb és eddigi legerősebb  Snapdragon  820-as processzorát kapta, akárcsak a Samsung és az LG napokban bejelentett csúcsmodelljei. Emellett akár 4GB RAM-mal és 128GB belső tárhellyel is választható, illetve 3000 milliamperórás akkut és 16 megapixeles hátsó kamerát kapott.

Tovább

Hatalmas mobil eszközt csomagoltak ki Barcelonában

február 24., 17:36 Módosítva: 2016-02-25 12:39:43
149

Könnyen használható menü, négy kamera, hét colos kijelző, térképek és közösségi appok - ez a felsorolás akár egy okostelefonra is illene, de a barcelonai mobilkongresszuson bemutatott kicsomagolós reklámvideón nem egy új mobil látható, hanem a Nissan Leaf.

Hiába, a mobilitásnak ez a két eszköze, az autó és az okostelefon ma már szoros kapcsolatban él. Bár a Nissan csak a reklámlehetőséget használta ki a mobilipari szakkiállításon, sok más cég a műszaki fejlesztéseit is részletesen bemutatta.

Egyre közelebb vagyunk az önvezető autók megjelenéséhez, de az csak a jéghegy csúcsa, hogy az autó kormányozni tudják magukat

– mondta Derek Aberle, a Qualcomm vezérigazgatója, az MWC-n tartott nyitóbeszédében. Ezt a céget a mobilokba épített processzorairól ismerjük, de jó rálátásuk van az járműiparra is, hiszen már több mint 340 millió csipet szállítottak le az autógyártóknak.

A legmenőbb eszközeiket Lewis Hamilton F1-es autójába építik be, de a csúcsmobilokban idén debütált Snapdragon 820 processzor speciális változatát hamarosan a családi autókban is megtaláljuk, mert brutális erő kell ahhoz, hogy a fedélzeti rendszer értelmezni tudja a szóban kiadott utasításainkat. 

Tovább

Tarthatatlan, hogy az első iPad óta minden tablet egyforma

február 24., 12:18 Módosítva: 2016-02-25 10:47:23
3

A tabletpiac jelenéről és jövőjéről beszéltek a Lenovo vezetői Barcelonában, a Mobil Világkongresszuson. Jeff Meredith, a cég tabletrészleget vezető alelnöke szerint a tabletek terén még az utóbbi években is masszív növekedés volt látható, de tavaly először ez a szegmens is lassulni kezdett.

Tovább

Megszűnik a Tesco Mobile

február 24., 09:02 Módosítva: 2016-02-24 17:30:54
165

A Magyar Idők információi szerint a Tesco és a Vodafone közös, saját, 31-es előhívóval is rendelkező Tesco Mobile nevű mobiltelefon-szolgáltatás megszűnik, az előfizetők és az ügyfelek áprilistól a Vodafone-hoz kerülnek át.

Április elsejétől már új előfizetést sem lehet kötni, április 5-től a szolgáltatás átadásáig nem lehet majd egyenleget feltölteni a már élő feltöltőkártyás számokhoz sem. Az átadás elméletileg április 16-ig tart majd. A telefonszámok változatlanok maradnak, a Vodafone az átállást követően SMS-ben tájékoztatja az előfizetőket

A tarifák tekintetében is lesz változás, bár egyes tarifák elérhetők maradnak, más lehetőségek megszűnnek. A Clubcard és az Ingyenpercek opció megszűnik, de a roaming kedvezmények mellett a Dupla és a Kedvenc tarifa is megmarad.

A Tesco Mobile 2012. március elsején indult, az akkori nyilatkozatok szerint jó másfél milliós előfizetői bázisra számítottak, és meghatározó szereplővé váltak volna annak ellenére, hogy ötödikként érkeztek a piacra (a negyedik a Lidl mobilszolgáltatása volt).

A mobilszám szeretne az új aláírás lenni

február 24., 07:04 Módosítva: 2016-02-25 08:51:24
15
A digitális identitás biztonságáról tartott előadásokat több prominens cég vezére kedd reggel a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). A közös pont, hogy a Dolgok Internete mindenki szerint úgy tör fel, mint a talajvíz, ami persze szuper, csak közben mindenki attól tart, hogy ha nem figyelünk, minden elönt a biztonsági réseken beömlő hekkeráradat.

A biztonság és adatvédelem kérdéséhez mindenki a maga módján közelít: a csipgyártó megbízhatóbb hardverben, a biometriával foglalkozó cég az átverhetetlen arcfelismerésben, a Telenor a mobilszám globális digitális kulccsá avanzsálásában, a csetalkalmazás pedig az erős titkosításban látja a biztonságos jövőt, na meg a növekedési lehetőséget.

Tovább

A Google és a Lenovo körbetangózta a katalán múzeumot

február 23., 14:04 Módosítva: 2016-11-09 15:19:22
47
Biztos vagyok benne, hogy egyetlen mobiltechnológiai kiállítás közönsége se keringett még soha olyan lelkesen egy múzeum termeiben, mint hétfő este Barcelonában. Most se az volt ennek az oka, hogy a sok geek besokallt az új telefonoktól és elindult inkább kulturálódni, hanem hogy a Google és a Lenovo a Katalán Nemzeti Múzeumban demózta a közös projektjét, a Project Tangót.

Maga a Google már néhány éve dolgozik a térfelismeréssel és kiterjesztett valósággal kapcsolatos technológián, de januárban a Las Vegas-i CES-en bejelentették, hogy ehhez a Lenovo fog piacképes terméket fejleszteni. Ez várhatóan egy lapátméretű okostelefon lesz, és júniusban érkezik, de addig is a két cég egy közös tabletes demón mutatta be, hogyan is működik és mire jó egy tangós eszköz. A bemutatót egyébként Johnny Lee vezette fel, aki a Project Tango vezére a Google-nél, de korábban a Microsoft Kinectje mellett is bábáskodott.

Tovább

Az emberek birkák: ingyen wifiért cserébe mindenre hajlandóak vagyunk

február 23., 10:26 Módosítva: 2016-02-26 16:14:19
247

Hiába lehet folyamatosan arról olvasni, mennyire veszélyes, ha a legalapvetőbb számítógépes és internetes biztonsági alapelveket sem tartjuk be, újabb és újabb kísérletek bizonyítják, hogy az emberek naiv idióták.

Az Avast IT-biztonsági cég egy friss kísérletben a barcelonai reptéren állított nem túl szofisztikált csapdát: jelszó nélkül elérhető wifi-hálózatokat használtak, olyan nevekkel, mint „Starbucks”, „Airport_Free_Wifi_AENA” vagy „MWC Free WiFi”. Az eredmény megdöbbentő:

négy óra alatt kétezren csatlakoztak, vagyis ennyien sétáltak bele a csapdába.

A kutatók azért pont Barcelonát választották, mert most tartják a városban a Mobil Világkongresszus nevű óriási eseményt. Sokan kifejezetten emiatt érkeznek a városba, de természetesen sok a turista is a környéken. A lényeg, hogy az Avast szakemberei játszva szerezhettek volna személyes adatokat is, de most megelégedtek azzal, hogy kigyűjtsék, ki milyen internetes oldalt nézett meg, illetve néha azt is meg tudták nézni, hogy az adott telefonra vagy tabletre milyen alkalmazásokat telepítettek a tulajdonosok.

A jelenség nem furcsa, teljesen átlagos dolog, hogy ha ingyenes wifit találunk valahol, ahol pár percnél több időt töltünk el, akkor mindenféle védelem nélkül csatlakozunk rá, függetlenül attól, hogy egy fogorvosi váróról, egy gyorsétteremről vagy bármilyen más, alkalmi szolgáltatóról van szó. Az Avast arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy ha ezt tesszük, mindenképpen próbáljuk meg a böngészést és a kapcsolatot biztonságossá tevő alkalmazásokkal védeni magunkat és az adatainkat, és ha lehet, ne ilyen nyílt hálózatokon keresztül intézzünk a netes banki ügyeinket.

A Telekom feltalálta a szolgáltatók Whatsappját

február 22., 17:06 Módosítva: 2016-02-23 15:01:51
69

A távközlési cégek nagyon megrémültek, hogy a webes vállalatok elhappolják előlük az ügyfeleket, hiszen az online csevegőhálózatok és netes telefonok minden létező eszközön működnek, nem függnek a SIM-kártyától. Nem is a távközlési cégeknek van több mint egymilliárd ügyfelük, hanem a Facebooknak meg a Google-nek.

A Deutsche Telekom túllépett ezen a ijedtségen, és Barcelonában bejelentette az Immmr nevű szolgáltatást, amivel ugyanazt tudják nyújtani, mint a Whatsapp.

Az Immmr tulajdonképpen egy virtuális telefonszolgáltatás, mellyel a telefonszámunkra érkező hanghívásainkat, sms-einket és videohívásainkat is mindig magunknál tudhatjuk, függetlenül attól, hogy nálunk van-e a mobilunk, vagy sem. A legjobb az egészben, hogy az Immmr tesztje

Magyarországon lesz.

Meg Szlovákiában, de ennyire ne vesszünk el a részletekben.

Tovább

Szupergyors 5G lesz a csatornafedélben is

február 22., 15:07 Módosítva: 2016-02-22 17:07:37
93

A mobilozást részben az teszi drágává, hogy a mobilhálózatok akkor is elképesztően sok energiát használnak fel, amikor egyetlen mobiltelefon sem csatlakozik rájuk. A mobilkongresszuson az Ericssonnál megismertük azokat a trükköket, amelyekkel a szolgáltatók csökkenteni tudják majd a kiadásaikat, és olcsóbbá válhat a mobilozás.

„Vegyük 100 egységnyi energiafogyasztásnak azt az állapotot, amikor egy Németország méretű hálózaton kikapcsolunk minden eszközt, ami képes lenne rácsatlakozni. Ha ezután háromszor annyi eszközt - mobilt, tabletet - bekapcsolunk, mint amennyinek a megjelenését 2020-ra várjuk, akkor is csak 108 egységre nő a hálózat fogyasztása”  - magyarázta el nekünk a helyzetet Turányi Zoltán, az Ericsson 5G szakértője.

Úgy kell elképzelni az adatforgalmi helyzetet a mobilhálózaton, mint az autós forgalmat az utakon. Az idő nagy részében üres az aszfalt, és az autók között is sok-sok üres útszakasz található. A mobilhálózatok azért fogyasztanak sok áramot, amikor üresen állnak, mert ilyenkor is sok információt kell kiküldeni, hogy az eszközök bármikor fel tudjanak rá csatlakozni. 

Tovább

Elképesztő kamerát kapott a Sony Xperia X

február 22., 13:25 Módosítva: 2016-02-23 10:56:42
64

Ki gondolta volna, hogy a Sony még egy csúcskategóriás sorozattal előáll a Xperia Z-k mellett? Pedig pontosan ez történt, az új X sorozat három tagja - Xperia X, XA és X Performance - komoly erőt képviselnek. A Sonynak szüksége is van erre, mert mostanában nem megy neki túl jól, a feltörekvő kínai riválisok leszorították a toplistáról.

Tovább

Sötétben is mindent lát a CAT S60 okostelefonban

február 22., 11:06 Módosítva: 2016-02-22 16:41:27
262

Már többször meglepett minket a CAT a mobiltelefonjaival, például amikor a bemutatón egy működő betonkeverőbe dobták be a készüléket, ezzel demonstrálva, hogy az erős váz szinte mindent kibír. Most is meglepő és valóban egyedi újításokkal rukkolt elő a cég: a CAT S 60 az első mobil, amelyben 

beépített hőkamera van.
Tovább

Brutális telókkal újított az LG, a Samsung és a Sony

február 21., 12:19 Módosítva: 2016-02-24 12:03:50
147

A Mobil Világkongresszus (MWC) első napjára az összes nagy mobilgyártó előrukkolt az újdonságaival. A Samsung virtuális valódágban mutatta be a Galaxy S7-et, az LG G5 a világ első moduláris telefonjaként debütált, a Sony Xperia X pedig a kameráival teszi magasabbra a lécet.

Meglepő ötlet: 4G-re csatlakozik az Alcatel billentyűzete

február 20., 21:58 Módosítva: 2016-02-22 07:36:32
9

Az Alcatel nyitotta a 2016-os barcelonai mobilkongresszust egy koktélozással egybekötött sajtóbemutatójával, ahol a korábban kiszivárogtatott Idol 4 mobilokon kívül egy meglepetéssel is előállt. Bemutatta a Windows 10-es Plus 10 hibridet, amely igazán szokatlan módon csatlakozik az internetre.

A Plus 10 hardvere a mai olcsó hibridek közt átlagosnak mondható, a 10,1 colos és 1280×800 pixeles kijelző mögött 1,92 GHz-es processzor, 2 GB RAM és 32 GB tárhely található. A tárhelyet akár 64 GB-os memóriakártyával is kibővíthetjük. Láttunk már hasonló tableteket más gyártóktól is, de az Alcatel egy ügyes csavarral megoldotta a Windows (illetve a Microsofttal partnerkodó cége) egyik nagy legnagyobb defektjét.

Tovább

Csendben tarolnak a kínai mobilgyártók

február 20., 13:41 Módosítva: 2016-05-26 09:22:29
267

Vasárnap elkezdődik Barcelonában a világ legnagyobb mobilipari eseménye, ahol az összes új mobilt kézbe vehetjük. Vagyis csak majdnem az összeset. A világszerte eladott készülékek egyharmadát a statisztikák "egyéb" kategóriájába száműzött vállalatok gyártják le, és a többségük elkerüli a katalán fővárost, nem tartanak hangzatos bemutatókat a mobilkongresszuson.

Tovább

Megérkezett a virtuális SIM-kártya

február 19., 12:58 Módosítva: 2016-02-20 15:59:07
89

 A mobilszolgáltatók szakmai szervezete, a GSMA (Groupe Speciale Mobile Association) elfogadta a virtuális SIM-kártya-szabványt, ezzel egy előfizetéshez több eszköz is csatlakoztatható   írja a GSMA honlapján közzétett közleményében.

Tovább

A Telekom 80 üzletében nem lehet már számlát befizetni

február 18., 17:38 Módosítva: 2016-05-23 14:30:29
993

A Telekom ügyfelei panaszkodnak (nálunk is), hogy a cég több üzletében a sorban állás utána a befizetésekkel már a postára irányítják őket. A cég országosan nagyjából 80 üzletben vezette be kísérleti jelleggel, hogy a csak számlafizetés miatt érkezőket a postára illetve a Lapker kijelölt üzleteibe irányítják. Megkerestük a Telekomot, mi az oka ennek a lépésnek. 

Tovább

Szól a mobil, ha elhagyjuk a tollat

február 16., 20:53 Módosítva: 2016-05-23 12:51:05
3

Az LG nem bírt türelmesen várni a barcelonai mobilkongresszuson megrendezésre kerülő sajtótájékoztatóra, és már most bemutatott néhány új mobilt. Köztük van a Stylus 2, amelynek elődjét mi is teszteltük. Az óriási, 5,7 hüvelykes kijelzővel bíró telefonhoz nem véletlenül adtak tollat, kényelmesebb azzal navigálni, mint az ujjakkal. Ráadásul rajzolni, írni is lehet a tollal.

Néhány új alkalmazást is kitaláltak a tollhoz. A Pen font app segít, hogy a kézzel írott szöveg ne olyan legyen, mint a macskakaparás. A legérdekesebb szolgáltatás azonban talán a Pen Keeper alkalmazás, amely segít abban, hogy ne veszítsük el a tollat. Szól, ha üresnek észleli a toll helyét és a készülék mozgásban van.

The-LG-Stylus-2-can-alert-you-if-you-leave-your-stylus-behind

A Stylus 2 kicsit vékonyabb, mint elődje, 7,4 milliméter vastag és 145 gramm. Belül 1,2 GHz-es, négymagos processzor hajtja 1,5 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájt tárhellyel. De ez utóbbi bővíthető microSD-kártyával. A készülék Android 6.0 Marshmallow operációs rendszerrel kerül a boltokba.

Tovább

Videón a Samsung vízálló csúcstelefonja

február 16., 08:51 Módosítva: 2016-02-16 16:50:17
19

A tegnapi, a telefon erejét kiszivárogtató anyag után újabb véletlen történt az elméletileg február 21-én bemutatkozó új Samsung-csúcstelefonnal kapcsolatban: egy indonéz oldalon idő előtt elérhetővé vált a készülék előnyeit bemutató kisfilm.

A reklámban Dellie Threesyadinda indonéz íjász edzésén keresztül láthatjuk, milyen újítások lesznek a telefonban – persze ez inkább csak utaláshalmaz, semmint tényekkel alátámasztott specifikáció. A videón a vezeték nélküli töltés, az okosórával és a fitnesz-alkalmazásokkal való jó együttműködés mellett a vízállóság az, amit kiemelnek, egy teaser-oldalon pedig ennek megfelelő jelmondatokat („gondmentes felfedezés”) olvashatunk. Az oldalon további jelek utalnak arra, hogy az új telefonban átdolgozott biztonsági funkciók, illetve fényerősebb kamera lesz (vagy kiváló zseblámpa, a „bring light to the night” szlogen ebből a szempontból nem egyértelmű).

A telefon formáját tekntve nem sokban tér majd el az elődmodell S6 Edge nevű, csapott szélű változatától, bár úgy tűnik, hogy a tetszetős forma (szerencsére) továbbra is egyszerű dizájnelem, érintőképernyős funkciót nem adnak a telefon szélének. A telefont a barcelonai mobilkongresszuson mutatják majd be, elméletileg az Index is ott lesz, bár még pár ilyen véletlen szivárgás, és nem sok meglepetés marad majd, amit megírhatunk.

Az eddigi pletykák szerint a Galaxy S7-nek

  • 2560×1440 pixeles AMOLED kijelzője,
  • régiótól függően Snapdragon 820 vagy Exynos 8 rendszercsipje,
  • 32 vagy 64 GB tárhelye,
  • minden eddiginél fényérzékenyebb kamerái (f/1,7-ről pletykálnak),
  • és a korábbinál nagyobb, 3600 mAh-s akkuja lesz.

Márciusban jön Magyarországra az utolsó Lumia

február 15., 17:54 Módosítva: 2016-02-16 11:43:31
10

A Microsoft bejelentette a Windows 10-et futtató Lumia 650-et, amit Nyugat-Európában február 18-tól lehet kapni, Magyarországon pedig március első felében jelenik meg. 

Tovább

Hatalmas erő lesz a Galaxy S7-ben

február 15., 12:05 Módosítva: 2016-02-16 11:20:49
58

Samsung Galaxy S7 kétszer erősebb lehet a tavalyelőtti csúcskategóriás mobiloknál. A nowhereelse.fr francia hírportálon nyilvánosságra hozott kémfotón az látható, hogy a mobilok teljesítményét mérő Antutu Benchmarkkal 134 ezer pontot ért el a Samsung hamarosan megjelenő okostelefonja. 

Tovább

Androidon is uralkodni akar a Microsoft

február 13., 17:18 Módosítva: 2016-04-19 09:34:53
61

Mint az olimpikonoknak egy horzsolás, annyira lehet kellemetlen a Microsoftnak, hogy a Windows Mobile rendszer nem lett átütő siker. A redmondi szoftvercég jól terjeszkedik a rivális platformokon, az iOS-t és az Androidot be akarják venni. A napokban például azt jelentették be, hogy már

74 gyártó telepíti fel Androidra a Microsoft szoftvereit.

Az Androidot 1,4 milliárd ember használja aktívan, tehát minden applikáció, amit erre a platformra kiadnak, pillanatok alatt hatalmas sikerré válhat. A Microsoft a gyártók igen kis töredékét tudta behálózni, egy tavaly augusztusi jelentés szerint 1294 márkanév alatt 24 ezer különböző androidos eszköz volt forgalomban.

Bár a Microsoft a legnagyobbakra célzott, például a Samsunggal és az Acerrel kötött megállapodást, az Androidon a jelenlét önmagában nem elég a sikerhez. Ez egy nyílt platform, tehát a felhasználók szabadon lecserélhetik a gyárilag telepített appokat bármi másra, amit ők jobbnak látnak.

Tovább

Ettől a dátumtól megbénul az iPhone

február 13., 13:31 Módosítva: 2016-02-14 13:47:48
391

Súlyos hibát talált az Apple a 64 bites iOS operációs rendszerben, és egyelőre nem tudni, hogy miként lehet helyreállítani a használhatatlanná vált készülékeket. 

Az iPhone, iPad vagy iPod megbénításához át kell állítani a dátumot 1970 január 1-re, és újraindítani a készüléket.

Ne próbálja ki!

Ilyesmi aligha történik meg véletlenül, és aki nem akarja, hogy a rosszindulatú trollok ezzel a módszerrel tegyék tönkre a drága mobil készülékét, azonnal tegyen kijelzőzárat a mobilra, és kapcsolja ki az automatikus időbeállítást is.

Tovább