Friss kommentek

Bemutatták a Xiaomi új csúcsmobilját is

2016. február 25., 15:24 Módosítva: 2016-05-26 09:15:59
102

A kínai Xiaomi bemutatta a legújabb zászlóshajóját, az Mi 5-öt szerdán, a barcelonai Mobil Világkongressszuson.

Az 5,15 hüvelykes telefon a  Qualcomm  legújabb és eddigi legerősebb  Snapdragon  820-as processzorát kapta, akárcsak a Samsung és az LG napokban bejelentett csúcsmodelljei. Emellett akár 4GB RAM-mal és 128GB belső tárhellyel is választható, illetve 3000 milliamperórás akkut és 16 megapixeles hátsó kamerát kapott.

Tovább

Hatalmas mobil eszközt csomagoltak ki Barcelonában

2016. február 24., 17:36 Módosítva: 2016-02-25 12:39:43
149

Könnyen használható menü, négy kamera, hét colos kijelző, térképek és közösségi appok - ez a felsorolás akár egy okostelefonra is illene, de a barcelonai mobilkongresszuson bemutatott kicsomagolós reklámvideón nem egy új mobil látható, hanem a Nissan Leaf.

Hiába, a mobilitásnak ez a két eszköze, az autó és az okostelefon ma már szoros kapcsolatban él. Bár a Nissan csak a reklámlehetőséget használta ki a mobilipari szakkiállításon, sok más cég a műszaki fejlesztéseit is részletesen bemutatta.

Egyre közelebb vagyunk az önvezető autók megjelenéséhez, de az csak a jéghegy csúcsa, hogy az autó kormányozni tudják magukat

– mondta Derek Aberle, a Qualcomm vezérigazgatója, az MWC-n tartott nyitóbeszédében. Ezt a céget a mobilokba épített processzorairól ismerjük, de jó rálátásuk van az járműiparra is, hiszen már több mint 340 millió csipet szállítottak le az autógyártóknak.

A legmenőbb eszközeiket Lewis Hamilton F1-es autójába építik be, de a csúcsmobilokban idén debütált Snapdragon 820 processzor speciális változatát hamarosan a családi autókban is megtaláljuk, mert brutális erő kell ahhoz, hogy a fedélzeti rendszer értelmezni tudja a szóban kiadott utasításainkat. 

Tovább

Tarthatatlan, hogy az első iPad óta minden tablet egyforma

2016. február 24., 12:18 Módosítva: 2016-02-25 10:47:23
3

A tabletpiac jelenéről és jövőjéről beszéltek a Lenovo vezetői Barcelonában, a Mobil Világkongresszuson. Jeff Meredith, a cég tabletrészleget vezető alelnöke szerint a tabletek terén még az utóbbi években is masszív növekedés volt látható, de tavaly először ez a szegmens is lassulni kezdett.

Tovább

Megszűnik a Tesco Mobile

2016. február 24., 09:02 Módosítva: 2016-02-24 17:30:54
165

A Magyar Idők információi szerint a Tesco és a Vodafone közös, saját, 31-es előhívóval is rendelkező Tesco Mobile nevű mobiltelefon-szolgáltatás megszűnik, az előfizetők és az ügyfelek áprilistól a Vodafone-hoz kerülnek át.

Április elsejétől már új előfizetést sem lehet kötni, április 5-től a szolgáltatás átadásáig nem lehet majd egyenleget feltölteni a már élő feltöltőkártyás számokhoz sem. Az átadás elméletileg április 16-ig tart majd. A telefonszámok változatlanok maradnak, a Vodafone az átállást követően SMS-ben tájékoztatja az előfizetőket

A tarifák tekintetében is lesz változás, bár egyes tarifák elérhetők maradnak, más lehetőségek megszűnnek. A Clubcard és az Ingyenpercek opció megszűnik, de a roaming kedvezmények mellett a Dupla és a Kedvenc tarifa is megmarad.

A Tesco Mobile 2012. március elsején indult, az akkori nyilatkozatok szerint jó másfél milliós előfizetői bázisra számítottak, és meghatározó szereplővé váltak volna annak ellenére, hogy ötödikként érkeztek a piacra (a negyedik a Lidl mobilszolgáltatása volt).

A mobilszám szeretne az új aláírás lenni

2016. február 24., 07:04 Módosítva: 2016-02-25 08:51:24
15
A digitális identitás biztonságáról tartott előadásokat több prominens cég vezére kedd reggel a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). A közös pont, hogy a Dolgok Internete mindenki szerint úgy tör fel, mint a talajvíz, ami persze szuper, csak közben mindenki attól tart, hogy ha nem figyelünk, minden elönt a biztonsági réseken beömlő hekkeráradat.

A biztonság és adatvédelem kérdéséhez mindenki a maga módján közelít: a csipgyártó megbízhatóbb hardverben, a biometriával foglalkozó cég az átverhetetlen arcfelismerésben, a Telenor a mobilszám globális digitális kulccsá avanzsálásában, a csetalkalmazás pedig az erős titkosításban látja a biztonságos jövőt, na meg a növekedési lehetőséget.

Tovább

A Google és a Lenovo körbetangózta a katalán múzeumot

2016. február 23., 14:04 Módosítva: 2016-11-09 15:19:22
47
Biztos vagyok benne, hogy egyetlen mobiltechnológiai kiállítás közönsége se keringett még soha olyan lelkesen egy múzeum termeiben, mint hétfő este Barcelonában. Most se az volt ennek az oka, hogy a sok geek besokallt az új telefonoktól és elindult inkább kulturálódni, hanem hogy a Google és a Lenovo a Katalán Nemzeti Múzeumban demózta a közös projektjét, a Project Tangót.

Maga a Google már néhány éve dolgozik a térfelismeréssel és kiterjesztett valósággal kapcsolatos technológián, de januárban a Las Vegas-i CES-en bejelentették, hogy ehhez a Lenovo fog piacképes terméket fejleszteni. Ez várhatóan egy lapátméretű okostelefon lesz, és júniusban érkezik, de addig is a két cég egy közös tabletes demón mutatta be, hogyan is működik és mire jó egy tangós eszköz. A bemutatót egyébként Johnny Lee vezette fel, aki a Project Tango vezére a Google-nél, de korábban a Microsoft Kinectje mellett is bábáskodott.

Tovább

Az emberek birkák: ingyen wifiért cserébe mindenre hajlandóak vagyunk

2016. február 23., 10:26 Módosítva: 2016-02-26 16:14:19
247

Hiába lehet folyamatosan arról olvasni, mennyire veszélyes, ha a legalapvetőbb számítógépes és internetes biztonsági alapelveket sem tartjuk be, újabb és újabb kísérletek bizonyítják, hogy az emberek naiv idióták.

Az Avast IT-biztonsági cég egy friss kísérletben a barcelonai reptéren állított nem túl szofisztikált csapdát: jelszó nélkül elérhető wifi-hálózatokat használtak, olyan nevekkel, mint „Starbucks”, „Airport_Free_Wifi_AENA” vagy „MWC Free WiFi”. Az eredmény megdöbbentő:

négy óra alatt kétezren csatlakoztak, vagyis ennyien sétáltak bele a csapdába.

A kutatók azért pont Barcelonát választották, mert most tartják a városban a Mobil Világkongresszus nevű óriási eseményt. Sokan kifejezetten emiatt érkeznek a városba, de természetesen sok a turista is a környéken. A lényeg, hogy az Avast szakemberei játszva szerezhettek volna személyes adatokat is, de most megelégedtek azzal, hogy kigyűjtsék, ki milyen internetes oldalt nézett meg, illetve néha azt is meg tudták nézni, hogy az adott telefonra vagy tabletre milyen alkalmazásokat telepítettek a tulajdonosok.

A jelenség nem furcsa, teljesen átlagos dolog, hogy ha ingyenes wifit találunk valahol, ahol pár percnél több időt töltünk el, akkor mindenféle védelem nélkül csatlakozunk rá, függetlenül attól, hogy egy fogorvosi váróról, egy gyorsétteremről vagy bármilyen más, alkalmi szolgáltatóról van szó. Az Avast arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy ha ezt tesszük, mindenképpen próbáljuk meg a böngészést és a kapcsolatot biztonságossá tevő alkalmazásokkal védeni magunkat és az adatainkat, és ha lehet, ne ilyen nyílt hálózatokon keresztül intézzünk a netes banki ügyeinket.

A Telekom feltalálta a szolgáltatók Whatsappját

2016. február 22., 17:06 Módosítva: 2016-02-23 15:01:51
69

A távközlési cégek nagyon megrémültek, hogy a webes vállalatok elhappolják előlük az ügyfeleket, hiszen az online csevegőhálózatok és netes telefonok minden létező eszközön működnek, nem függnek a SIM-kártyától. Nem is a távközlési cégeknek van több mint egymilliárd ügyfelük, hanem a Facebooknak meg a Google-nek.

A Deutsche Telekom túllépett ezen a ijedtségen, és Barcelonában bejelentette az Immmr nevű szolgáltatást, amivel ugyanazt tudják nyújtani, mint a Whatsapp.

Az Immmr tulajdonképpen egy virtuális telefonszolgáltatás, mellyel a telefonszámunkra érkező hanghívásainkat, sms-einket és videohívásainkat is mindig magunknál tudhatjuk, függetlenül attól, hogy nálunk van-e a mobilunk, vagy sem. A legjobb az egészben, hogy az Immmr tesztje

Magyarországon lesz.

Meg Szlovákiában, de ennyire ne vesszünk el a részletekben.

Tovább

Szupergyors 5G lesz a csatornafedélben is

2016. február 22., 15:07 Módosítva: 2016-02-22 17:07:37
93

A mobilozást részben az teszi drágává, hogy a mobilhálózatok akkor is elképesztően sok energiát használnak fel, amikor egyetlen mobiltelefon sem csatlakozik rájuk. A mobilkongresszuson az Ericssonnál megismertük azokat a trükköket, amelyekkel a szolgáltatók csökkenteni tudják majd a kiadásaikat, és olcsóbbá válhat a mobilozás.

„Vegyük 100 egységnyi energiafogyasztásnak azt az állapotot, amikor egy Németország méretű hálózaton kikapcsolunk minden eszközt, ami képes lenne rácsatlakozni. Ha ezután háromszor annyi eszközt - mobilt, tabletet - bekapcsolunk, mint amennyinek a megjelenését 2020-ra várjuk, akkor is csak 108 egységre nő a hálózat fogyasztása”  - magyarázta el nekünk a helyzetet Turányi Zoltán, az Ericsson 5G szakértője.

Úgy kell elképzelni az adatforgalmi helyzetet a mobilhálózaton, mint az autós forgalmat az utakon. Az idő nagy részében üres az aszfalt, és az autók között is sok-sok üres útszakasz található. A mobilhálózatok azért fogyasztanak sok áramot, amikor üresen állnak, mert ilyenkor is sok információt kell kiküldeni, hogy az eszközök bármikor fel tudjanak rá csatlakozni. 

Tovább

Elképesztő kamerát kapott a Sony Xperia X

2016. február 22., 13:25 Módosítva: 2016-02-23 10:56:42
64

Ki gondolta volna, hogy a Sony még egy csúcskategóriás sorozattal előáll a Xperia Z-k mellett? Pedig pontosan ez történt, az új X sorozat három tagja - Xperia X, XA és X Performance - komoly erőt képviselnek. A Sonynak szüksége is van erre, mert mostanában nem megy neki túl jól, a feltörekvő kínai riválisok leszorították a toplistáról.

Tovább

Sötétben is mindent lát a CAT S60 okostelefonban

2016. február 22., 11:06 Módosítva: 2016-02-22 16:41:27
262

Már többször meglepett minket a CAT a mobiltelefonjaival, például amikor a bemutatón egy működő betonkeverőbe dobták be a készüléket, ezzel demonstrálva, hogy az erős váz szinte mindent kibír. Most is meglepő és valóban egyedi újításokkal rukkolt elő a cég: a CAT S 60 az első mobil, amelyben 

beépített hőkamera van.
Tovább

Brutális telókkal újított az LG, a Samsung és a Sony

2016. február 21., 12:19 Módosítva: 2016-02-24 12:03:50
147

A Mobil Világkongresszus (MWC) első napjára az összes nagy mobilgyártó előrukkolt az újdonságaival. A Samsung virtuális valódágban mutatta be a Galaxy S7-et, az LG G5 a világ első moduláris telefonjaként debütált, a Sony Xperia X pedig a kameráival teszi magasabbra a lécet.

Meglepő ötlet: 4G-re csatlakozik az Alcatel billentyűzete

2016. február 20., 21:58 Módosítva: 2016-02-22 07:36:32
9

Az Alcatel nyitotta a 2016-os barcelonai mobilkongresszust egy koktélozással egybekötött sajtóbemutatójával, ahol a korábban kiszivárogtatott Idol 4 mobilokon kívül egy meglepetéssel is előállt. Bemutatta a Windows 10-es Plus 10 hibridet, amely igazán szokatlan módon csatlakozik az internetre.

A Plus 10 hardvere a mai olcsó hibridek közt átlagosnak mondható, a 10,1 colos és 1280×800 pixeles kijelző mögött 1,92 GHz-es processzor, 2 GB RAM és 32 GB tárhely található. A tárhelyet akár 64 GB-os memóriakártyával is kibővíthetjük. Láttunk már hasonló tableteket más gyártóktól is, de az Alcatel egy ügyes csavarral megoldotta a Windows (illetve a Microsofttal partnerkodó cége) egyik nagy legnagyobb defektjét.

Tovább

Csendben tarolnak a kínai mobilgyártók

2016. február 20., 13:41 Módosítva: 2016-05-26 09:22:29
267

Vasárnap elkezdődik Barcelonában a világ legnagyobb mobilipari eseménye, ahol az összes új mobilt kézbe vehetjük. Vagyis csak majdnem az összeset. A világszerte eladott készülékek egyharmadát a statisztikák "egyéb" kategóriájába száműzött vállalatok gyártják le, és a többségük elkerüli a katalán fővárost, nem tartanak hangzatos bemutatókat a mobilkongresszuson.

Tovább

Megérkezett a virtuális SIM-kártya

2016. február 19., 12:58 Módosítva: 2016-02-20 15:59:07
89

 A mobilszolgáltatók szakmai szervezete, a GSMA (Groupe Speciale Mobile Association) elfogadta a virtuális SIM-kártya-szabványt, ezzel egy előfizetéshez több eszköz is csatlakoztatható   írja a GSMA honlapján közzétett közleményében.

Tovább

A Telekom 80 üzletében nem lehet már számlát befizetni

2016. február 18., 17:38 Módosítva: 2016-05-23 14:30:29
993

A Telekom ügyfelei panaszkodnak (nálunk is), hogy a cég több üzletében a sorban állás utána a befizetésekkel már a postára irányítják őket. A cég országosan nagyjából 80 üzletben vezette be kísérleti jelleggel, hogy a csak számlafizetés miatt érkezőket a postára illetve a Lapker kijelölt üzleteibe irányítják. Megkerestük a Telekomot, mi az oka ennek a lépésnek. 

Tovább

Szól a mobil, ha elhagyjuk a tollat

2016. február 16., 20:53 Módosítva: 2016-05-23 12:51:05
3

Az LG nem bírt türelmesen várni a barcelonai mobilkongresszuson megrendezésre kerülő sajtótájékoztatóra, és már most bemutatott néhány új mobilt. Köztük van a Stylus 2, amelynek elődjét mi is teszteltük. Az óriási, 5,7 hüvelykes kijelzővel bíró telefonhoz nem véletlenül adtak tollat, kényelmesebb azzal navigálni, mint az ujjakkal. Ráadásul rajzolni, írni is lehet a tollal.

Néhány új alkalmazást is kitaláltak a tollhoz. A Pen font app segít, hogy a kézzel írott szöveg ne olyan legyen, mint a macskakaparás. A legérdekesebb szolgáltatás azonban talán a Pen Keeper alkalmazás, amely segít abban, hogy ne veszítsük el a tollat. Szól, ha üresnek észleli a toll helyét és a készülék mozgásban van.

The-LG-Stylus-2-can-alert-you-if-you-leave-your-stylus-behind

A Stylus 2 kicsit vékonyabb, mint elődje, 7,4 milliméter vastag és 145 gramm. Belül 1,2 GHz-es, négymagos processzor hajtja 1,5 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájt tárhellyel. De ez utóbbi bővíthető microSD-kártyával. A készülék Android 6.0 Marshmallow operációs rendszerrel kerül a boltokba.

Tovább

Videón a Samsung vízálló csúcstelefonja

2016. február 16., 08:51 Módosítva: 2016-02-16 16:50:17
19

A tegnapi, a telefon erejét kiszivárogtató anyag után újabb véletlen történt az elméletileg február 21-én bemutatkozó új Samsung-csúcstelefonnal kapcsolatban: egy indonéz oldalon idő előtt elérhetővé vált a készülék előnyeit bemutató kisfilm.

A reklámban Dellie Threesyadinda indonéz íjász edzésén keresztül láthatjuk, milyen újítások lesznek a telefonban – persze ez inkább csak utaláshalmaz, semmint tényekkel alátámasztott specifikáció. A videón a vezeték nélküli töltés, az okosórával és a fitnesz-alkalmazásokkal való jó együttműködés mellett a vízállóság az, amit kiemelnek, egy teaser-oldalon pedig ennek megfelelő jelmondatokat („gondmentes felfedezés”) olvashatunk. Az oldalon további jelek utalnak arra, hogy az új telefonban átdolgozott biztonsági funkciók, illetve fényerősebb kamera lesz (vagy kiváló zseblámpa, a „bring light to the night” szlogen ebből a szempontból nem egyértelmű).

A telefon formáját tekntve nem sokban tér majd el az elődmodell S6 Edge nevű, csapott szélű változatától, bár úgy tűnik, hogy a tetszetős forma (szerencsére) továbbra is egyszerű dizájnelem, érintőképernyős funkciót nem adnak a telefon szélének. A telefont a barcelonai mobilkongresszuson mutatják majd be, elméletileg az Index is ott lesz, bár még pár ilyen véletlen szivárgás, és nem sok meglepetés marad majd, amit megírhatunk.

Az eddigi pletykák szerint a Galaxy S7-nek

  • 2560×1440 pixeles AMOLED kijelzője,
  • régiótól függően Snapdragon 820 vagy Exynos 8 rendszercsipje,
  • 32 vagy 64 GB tárhelye,
  • minden eddiginél fényérzékenyebb kamerái (f/1,7-ről pletykálnak),
  • és a korábbinál nagyobb, 3600 mAh-s akkuja lesz.

Márciusban jön Magyarországra az utolsó Lumia

2016. február 15., 17:54 Módosítva: 2016-02-16 11:43:31
10

A Microsoft bejelentette a Windows 10-et futtató Lumia 650-et, amit Nyugat-Európában február 18-tól lehet kapni, Magyarországon pedig március első felében jelenik meg. 

Tovább

Hatalmas erő lesz a Galaxy S7-ben

2016. február 15., 12:05 Módosítva: 2016-02-16 11:20:49
58

Samsung Galaxy S7 kétszer erősebb lehet a tavalyelőtti csúcskategóriás mobiloknál. A nowhereelse.fr francia hírportálon nyilvánosságra hozott kémfotón az látható, hogy a mobilok teljesítményét mérő Antutu Benchmarkkal 134 ezer pontot ért el a Samsung hamarosan megjelenő okostelefonja. 

Tovább

Androidon is uralkodni akar a Microsoft

2016. február 13., 17:18 Módosítva: 2016-04-19 09:34:53
61

Mint az olimpikonoknak egy horzsolás, annyira lehet kellemetlen a Microsoftnak, hogy a Windows Mobile rendszer nem lett átütő siker. A redmondi szoftvercég jól terjeszkedik a rivális platformokon, az iOS-t és az Androidot be akarják venni. A napokban például azt jelentették be, hogy már

74 gyártó telepíti fel Androidra a Microsoft szoftvereit.

Az Androidot 1,4 milliárd ember használja aktívan, tehát minden applikáció, amit erre a platformra kiadnak, pillanatok alatt hatalmas sikerré válhat. A Microsoft a gyártók igen kis töredékét tudta behálózni, egy tavaly augusztusi jelentés szerint 1294 márkanév alatt 24 ezer különböző androidos eszköz volt forgalomban.

Bár a Microsoft a legnagyobbakra célzott, például a Samsunggal és az Acerrel kötött megállapodást, az Androidon a jelenlét önmagában nem elég a sikerhez. Ez egy nyílt platform, tehát a felhasználók szabadon lecserélhetik a gyárilag telepített appokat bármi másra, amit ők jobbnak látnak.

Tovább

Ettől a dátumtól megbénul az iPhone

2016. február 13., 13:31 Módosítva: 2016-02-14 13:47:48
391

Súlyos hibát talált az Apple a 64 bites iOS operációs rendszerben, és egyelőre nem tudni, hogy miként lehet helyreállítani a használhatatlanná vált készülékeket. 

Az iPhone, iPad vagy iPod megbénításához át kell állítani a dátumot 1970 január 1-re, és újraindítani a készüléket.

Ne próbálja ki!

Ilyesmi aligha történik meg véletlenül, és aki nem akarja, hogy a rosszindulatú trollok ezzel a módszerrel tegyék tönkre a drága mobil készülékét, azonnal tegyen kijelzőzárat a mobilra, és kapcsolja ki az automatikus időbeállítást is.

Tovább

Mindent tudunk az utolsó Lumia telefonról

2016. február 8., 14:45 Módosítva: 2016-02-10 10:02:08
19

Szinte minden apró részlet kiderült a Microsoft utolsó Lumia telefonjáról, a Lumia 650-ről, mivel kiszivárgott egy, a sajtónak szánt termékfotó, a telefon összes specifikációja, illetve az ára is.

Tovább

Kéz a kézben jár az Ubuntu és a Windows

2016. február 6., 16:17 Módosítva: 2016-02-10 10:02:10
50

Mintha szerelmespár lennének, úgy követi egymást az Ubuntu Linux és a Microsoft Windows. A világszerte népszerű Ubuntu fejlesztője, a Canonical is úgy gondolja, hogy a tabletek akkor lesznek igazán hasznosak, ha számítógépként is működnek. A Microsoft pedig ahogy kinyitja a száját, egy hibrid gép esik ki belőle.

Tovább

Magyar mobilhálózatok Európa legjobbjai

2016. február 4., 13:20 Módosítva: 2016-02-05 13:28:28
266

Az iparágban elismert OpenSignal globális felmérése az 4G/LTE hálózatokról azzal a meglepő eredménnyel zárult, hogy ma már a 30 megabit per másodperces letöltési átlagsebesség is gyakori, a fejlesztésekben úttörő szerepet játszó USA és Japán lefedettségben még mindig elég jó, de sebességben óriási a lemaradásuk. Ami pedig nekünk különösen jó hír:

a Telekom és a Telenor magyar hálózata a legjobbak közt van Európában.

A holland T-Mobile és a dán TDC van még az említésre méltó európai szolgáltatók közt. A legtöbb nyugat-európai ország, így például az Egyesült Királyság, Franciország és Németország, még mindig erősen függ a 3G-től. A világ első 4G/LTE hálózatait 6 éve indították el, azóta igazán lett volna idő kiépíteni az új generációs szolgáltatást.

Tovább

A Windows Phone halott, éljen a Windows Phone!

2016. február 4., 10:23 Módosítva: 2016-02-10 10:02:10
7

Hiába haldoklik a Windows Phone, Japánban valamiért nagyon rákaptak a legújabb, Windows 10-et futtató modellekre, már most több ilyet adtak el, mint a korábbi Windows 7-es és 8-as modellekből eddig összesen. Most pedig a VAIO is kiadott egy saját új, csilli-villi Windows-modellt.

VAIO Phone Biz Silver alumi.0
Fotó: theverge.com
Tovább

Windows Mobile-t csinálhatunk az iPhone-ból

2016. február 4., 09:08 Módosítva: 2016-02-05 09:05:09
94

Nyugodjon le mindenki, főleg az Apple-rajongók, mert senki sem fogja bántani az Apple mobil eszközein futó iOS operációs rendszert. De azért azt is lássuk be, okkal találunk a weben leírásokat arról, hogyan miként tudjuk eltüntetni a szemünk elől az Apple béna alkalmazásait. Néhány módszer a garancia elvesztésével jár, én leragadtam ott, hogy van egy Apple's shit nevű mappám, csordultig megtömve ikonokkal.

Microsoftot mindenhová

A Microsoft-vezér Satya Nadella véletlenül éppen azt a stratégiát találta ki, hogy őrült módon elkezdtek appokat gyártani és felvásárolni. A Windows Mobile még mindig csak vegetál, hiába öntik bele pénzt, így most fontosabb ott megszólítani a felhasználókat, ahol azok megtalálhatók. Az a céljuk, hogy bármilyen platformon, így az iOS-en is a Microsoft-appokat és szolgáltatásokat válasszák a mobilozók. Tehát nem szó szerint értendő a cím, csupán arról van szó, hogy a Microsoft szépen fejlődő szolgáltatásai, és a korábban Windowshoz kötődő appok az Apple rendszerein is elérhetők.

Tovább

Okoskonnektorral újít a Telekom

2016. február 2., 14:11 Módosítva: 2016-02-03 09:19:10
20

Amikor a Telekom pár éve elindította az Otthonőrző nevű távfelügyeleti szolgáltatást, még nagyon kezdetlegesek volt a lakásban felhasználható kütyük. Most viszont teljes sebességgel dübörög a Dolgok Internete, százféle online biztonsági kamera, bébimonitor, mozgásérzékelő, fogyasztásmérő és más szenzor közül válogathatunk.

Tovább

A mobilkongresszusra készülnek a nagyok

2016. február 1., 08:55 Módosítva: 2016-02-15 11:42:33
0

A Samsung a barcelonai mobilkiállításon fogja bemutatni legújabb csúcsmodelljeit. Már harmadik alkalommal választják a világ egyik legnagyobb mobilkiállítását, a Mobile World Congresst ahhoz, hogy ott mutassák be az éves csúcskészülékeiket. Idén február 21-én tartják a nagyszabású bemutatót.

Tovább

Álmatlanok az éjszakák a bázisállomás alatt

2016. január 30., 01:07 Módosítva: 2016-01-31 08:04:07
91
Egy fiatal család kiköltözött a pesti belvárosból Gödöllőre, hogy a vidék nyugalmában neveljék fel a gyermeküket. A csúcstechnika kibabrált velük, a padlástérbe telepített bázisállomás a téli hűvösben csak úgy duruzsol, mint egy cirkó, a nyári hőségben azonban felpörögnek a ventilátorok.

Közérdekű cél az országos lefedettség, hogy mindenhol jól tudjunk telefonálni, internetezni. Ehhez a szolgáltatóknak több ezer bázisállomást kell elhelyezniük, minél magasabban, de nincs elég torony, ahová feltelepíthetnék az eszközöket. Emiatt a mobilcégek lakossági segítséget is igénybe vesznek: épületek tulajdonosaival, közös képviselőivel próbálnak egyezségre jutni, és a tetőről meredező antennákat bérleti díj kifizetésével teszik vonzóbbá. 

Évente több százezer forint bevételhez juthatnak így az ingatlanok.

Előnyösnek tűnhet az ajánlat, sokszor máshogyan nem is jut pénz az épület felújítására, szigetelésére, szépítésére. Rossz esetben azonban sok fejfájást okozhatnak a lakóknak a hálózati eszközök.

Tovább