Friss kommentek

Ez a méltó utóda az igazi Nexus mobilnak

2015. december 14., 12:28 Módosítva: 2015-12-15 09:56:48
18
A Nexus 5x dizájnja mindenben a Nexus 5 vonalát követi, mintha a tavalyi mobil nem is létezett volna. Az LG ott folytatta, ahol abbahagyta.

A Nexus 5x-et szeptember végén mutatta be a Google. Ezúttal is az LG-vel működtek együtt. Sikeresnek mondhatjuk ezt az együttműködést, eddig több nagyon népszerű készüléket gyártottak együtt, köztük a nagy sikerű, két évvel ezelőtti Nexus 5-öt is. Talán nem véletlen, hogy ezt az irányt követi az 5x mobillal a két cég.

Tovább

Végre jó képek is lesznek az Instagramon

2015. december 11., 17:52 Módosítva: 2015-12-12 10:14:20
35

Az Apple által nemrég kiadott iOS 9.2 rengeteg hibajavítása mellett egy izgalmas új funkció is megjelent a cég mobiljain és tabletjein. Támogatást kapott a Lightning aljzatra köthető usb-adapter, amivel kamerákat tudunk összekapcsolni a mobil eszközökkel.

Tovább

Picit megmutatja a jövőt a Telenor

2015. december 11., 13:14 Módosítva: 2015-12-12 08:40:19
31

Nagyon fontos lehet a Telenornak az új MyChat szolgáltatás, mert a sajtóosztály kétszer is elküldte az erről szóló közleményt, sőt még fel is hívtak. Elsőre izgalmasnak is tűnt a dolog, hogy feltöltőkártyával ingyen lehet csevegni a Facebookon, Whatsappon, sőt még a Twitter is benne van. Ehhez csak egyszer fel kell tölteni az egyenleget legalább 1500 forinttal, és máris aktiválódik a hozzáférés.

Az említett csevegőhálózatok appjaiban forgalmazott adatok ingyenesek, beleértve a képeket és az appon belül indított VoIP telefonhívásokat is. Amiatt sem kell aggódni, hogy egy Facebookon megosztott linkre kattintva költségekbe verjüók magunkat, mert a Telenor 250 megabájt extra adatforgalmat is mellékelt az ajánlathoz, és az ügyfelek sms-ben kapnak értesítést, amikor elhasználták az adatcsomag 80 százalékát, ahogy ez az adatcsomagoknál lenni szokott.

Ez az ajánlat annyira progresszív, mint az óriásáruház akváriumában tátogó akciós ponty.
Tovább

A legjobb 2015-ös appok Androidon

2015. december 10., 17:33 Módosítva: 2015-12-11 14:11:25
249

A Google Play Áruházban közzétették az év legjobb alkalmazásainak és játékainak toplistáját. Van a listán néhány ismertebb app is, de néhányat még mi sem ismertünk. A toplistát inkognitómódban töltöttük be, nehogy véletlenül a saját letöltési szokásunk is befolyásolja a sorrendet.

Mielőtt végigrágja magát a listán, kérjük ne feledkezzen meg rólunk, és küldje el nekünk az Ön kedvenc alkalmazásának nevét, esetleg a Play Áruházból a címét, hogy könnyen megtaláljuk. Hátha vannak még izgalmasabbakat, mint ezek itt:   

 1.  Google Fotók - Könnyű győzelem, az Android alapkészletének része. Érdemes kihasználni a biztonsági mentés funkciót, mert a felhőben sokkal több képet tudunk tárolni, mint a mobilon. A fényképek albumokba rendezhetők, és az egy helyszínen készült fotókból és videókból a Google automatikusan zenés klipet generál.   
 2. Skype - A világ egyik legnépszerűbb online telefonkliense, azon csodálkoznánk, ha a toplistán ennél rosszabb helyezést érne el.
 3. Google Fordító - Kötelező segédeszköz, az előre letölthető nyelvi csomagok külföldön óriási segítséget nyújtanak. Kínában ezzel magyaráztam el egy bolti eladónak, hogy gorillaállványt akarok venni, és szerencsére nem értette félre. 
 4. Word - Oké, értjük, a Word a szövegszerkesztő szinonimája lett. 
 5. Dubsmash - Néhány kattintással tudja bözsinénizéssel szórakoztatni a haverjait. Ebben az appban megfordították a szinkronizálást: ismert mémek hangjához kell szelfivideót készíteni. 
 6. Twitch - Mindig is érdekelte, hogyan gyilkolnak pixelfegyverekkel, de még nem próbálta ki? Ezen a csatornán ráhangolódhat a videojátékokra és az esportra.
 7. Retrica - Valós idejű filterek + körbevágás + képsorozat = 
 8. Touchpal Emoji Keyboard - Tematikus és helyi szótárakkal felturbózott prediktív szövegbevitel, elsősorban angolul csevegőknek.
 9. Háttérkép HD - Minden nap be tudunk állítani egy újabb lenyűgöző háttérképet, autókkal, űrbéli fotókkal, sárkányokkal és macskákkal. Ha közhelyes karácsonyi hangulatot akar varázsolni a mobiljára, gyertyákkal meg karácsonyfával, akkor a Háttérkép HD a legjobb megoldás.  
 10. Colorfy - Kifestőkönyv felnőtteknek, csöppet sem felnőttes témákkal. A változatosabb színekhez sajnos előfizetés kell. Nem biztos, hogy néhány különleges szín megér havi 2825 forintot. Ennyiből több kiló zsírkrétát is vehet.
   
 11. Candy Camera - Az app alábbi filterével sikerült kimaxolni a szelfizést.
 12. Swiftkey Keyboard - Ez az egyik legjobb billentyűzet Androidra. Megtanulja a szóhasználatunkat, és szinkronizálja az eszközeink között. 
 13. Cute - Beauty Shopper - Pamacsok, szempillaspirálok, körömlakkok beszerzését segíti az app.   
 14. Z Camera - Instagram helyett a Z Camera is megteszi, főleg ha szelfizni akarunk.
 15. Nova Launcher - Az indítómenüt állíthatjuk be, de olyan szinten, hogy az oldalsó margók méretét is megadhatjuk. Kikapcsolható a gördítősáv, átméretezhető a képernyőrács. Néhány fejlettebb funkció, mint például az ikonok átméretezése, csak az 1700 forintos Prime verzióban érhető el. 
 16. Truecaller Caller ID & Block -  Nincs több ismeretlen hívó, mert mindet tiltólistára teheti. A névjegyeink közül is kiválaszthatunk blokkolni kívánt telefonszámokat. A letiltott fél csupán annyit észlel, hogy egyszer kicsöng a hívás, utána azonban foglaltat jelez. (Tapasztalt már ilyet? Együttérzünk Önnel, hogy a haverja/pasija/gyermeke blokkolta a hívását. Biztosan jó oka volt rá.)  
 17. Weather & Clock Widget - Nahát, egy időjárás-widget! Örök sláger.
 18. Djay FREE - Nappal az irodában nyomkodja az egeret, éjjel a potmétert tekergeti a lemezjátszó mellett? Ez az app a Spotifyról olvassa be a dalokat, hogy a buszon is tudjon szkreccselni.
 19. Wikipedia - Ezt ugye nem kell megmagyarázni?
 20. Language Learning (busuu)  - Nyelvtanulás angolul, vagy angol ismeretében más nyelveken. Az ingyenes változatban egyetlen nyelv választható, a prémium csomag havi 1733-3330 forintba kerül, attól függően, hogy egyszerre mekkora időtartamra fizetünk elő. 
Tovább

Elkaszálták a Firefox mobilt

2015. december 9., 20:35 Módosítva: 2016-02-08 09:56:40
22

A Mozilla feladta, nem fejleszti tovább mobilos operációs rendszerét, a Firefox OS-t. A cég alig két éve lépett a piacra operációs rendszerével. Sokan már akkor megkérdőjelezték létét, hiszen egy viszonylag telített piacról volt szó.

Nem is bírta sokáig, pedig a Firefox OS teljesen nyílt technológiára épült. A mobilok kártya- és szolgáltatófüggetlenek voltak, így a fejlesztők is alkalmazásokat írhattak rájuk. Az első mobilok nagyon olcsóak voltak, az akkori árakhoz képest is kitűntek áraikkal.

Tovább

Végtelenített csevegéssel újít a ChatSIM

2015. december 4., 17:52 Módosítva: 2015-12-05 08:02:02
2

Az online csevegéshez külön SIM kártyát kínáló ChatSIM bemutatta az Unlimited csomagot, hogy valóban korlátlanul tudjunk szövegesen kommunikálni a világ több mint 150 országában, 400 partner szolgáltató hálózatán, roamingdíjak nélkül.

A ChatSIM World kártyával megoldották, hogy ne is kelljen odafigyelni, hogy milyen adatokat forgalmaz a telefonunk, ez a kártya ugyanis magától letilt minden olyan kapcsolatot, amit a ChatSIM előfizetése nem tartalmaz. 

Tovább

Már megint csak ígér a Microsoft

2015. december 4., 16:43 Módosítva: 2016-02-08 14:14:02
331

Harmadszor fut neki a Microsoft egy jó mobil operációs rendszer megalkotásának, és most már igazán nem hibázhat. A neheze azonban még hátravan, mert a Windows 10-es mobilok lehetséges vevőinek közel 100 százaléka már használ valamilyen másik rendszert, és meg kell őket győzni, hogy érdemes váltani.

Ehhez egyrészt az szükséges, hogy minden hasznos app elérhető legyen Windows 10-en, és hogy pontosan ugyanazt tudják, mint Androidon vagy iOS-en. Másrészt tovább kell fejleszteni a rendszert, mert több fontos dolog hiányzik belőle.

Nem biztos, hogy már a Lumia 950 modellek képesek lesznek tömegeket áttéríteni a Windows 10-re, de az operációs rendszerben óriási potenciál van.

Tovább

Őrület, nem megy a Telenor a metróban!

2015. december 3., 15:39 Módosítva: 2015-12-04 07:30:11
540

Hetek, sőt, hónapok óta használhatatlanul lassú a Telenor mobilnet a 3-as metró néhány szakaszán – írták nekünk a panaszkodó felhasználók, és mi magunk is megtapasztaltuk az Árpád híd és a Deák Ferenc tér megállók között, hogy

nem töltődnek be a weboldalak, megakad a Messenger, és néha a folyamatban lévő hívások is megszakadnak.

Ez elég kínos, hiszen százezrek utaznak naponta a metrón. Hálózatmérő szoftvereink azt mutatták, hogy a jelerősség általában igen gyenge az alagútban, amikor a telefonunk 4G-re csatlakozik. Viszont amikor befutnak a szerelvények egy olyan állomásra, ahol a mobil automatikusan átáll 3G-re, a jelerősség hirtelen a duplájára nő.

A letöltési sebességben igen nagy a szórás, a 3-as metróvonal belső állomásaival ellentétben a külső szakaszokon közel 4 megabites letöltési sebességet is mértünk, és ezt olyan stabilan nyújtotta a hálózat, hogy húsz perc alatt elhasználtuk a havi adatkeretünk maradékát.

A Telenor elmondta, hogy tud a problémáról, nagyon sajnálja is a helyzetet.

A metróban a három szolgáltató közös rendszert használ, ezt a Vodafone építette ki.

„Műszaki kollégáink több céggel végeztek méréseket a hármas metróban, ezekből kiderült, hogy egy külső berendezés rontja le a Telenor jelerősségét” - mondja a szolgáltató. „A Vodafone egyelőre vitatja a felelősségét, és nem sikerült vele megállapodásra jutni, ezért a Telenor már szabályozói úton is kérte a Vodafone segítségét.” - közölte a társaság. 

 A Vodafone késő délután közölte: „Folyamatosan egyeztetünk a Telenorral, hogy mi lehet a probléma oka, és ahogy eddig is tettük, maximálisan partnerek vagyunk a megoldás keresésben. A Vodafone sajtóosztályán hozzátették a hiba feltáráshoz a mindhárom operátor együttműködésére szükség van.”

Tovább

Ránézésre iPhone, bekapcsolva Android

2015. december 1., 13:42 Módosítva: 2015-12-02 07:44:41
355

Ha ránézek iPhone, ha bekapcsolom Android, mi az?

– ezen a kérdésen rugózott mindenki, akit egy kicsit is érdekelnek az okostelefonok, miután bemutatkozott a HTC One A9. A tajvani társaság most lenyűgöző minőségű mobilokat gyárt, és mostanáig az összes csúcstelefonja egyedi volt, de az A9 esetében az utóbbinak lőttek. 

Tovább

A telefonálás évek óta halott

2015. december 1., 09:08 Módosítva: 2015-12-01 15:30:58
37

Az Ericsson hazánkban nyitotta meg a második olyan fejlesztőközpontját, ahol egyetemekkel, startupokkal, szolgáltatókkal és felhasználókkal közösen próbálják majd kialakítani a mobilkommunikáció jövőjét. Az Ericsson Garázs névre keresztelt üzleti inkubátorben 5G hálózatokat használó megoldásokat keresnek majd, hogy gördülékenyebbé váljon a kereskedelem, hatékonyabb legyen a közműszolgáltatás és az állami infrastruktúra, és nagyobb biztonságban éljünk. Az innovációs központban ipari kísérleteket végeznek el, valamint prototípusokat fejlesztenek majd ki.

Tovább

Az összecsukható mobil visszavág

2015. november 27., 09:07 Módosítva: 2015-11-28 08:20:37
1239

Gyönyörű, évek óta nem láttam ilyen szépet!”– sikoltott fel egyik kollégám. „De ez nem tűnt el már tíz éve?  – értetlenkedett egy másik, amikor meglátták az LG Wine Smart flipes mobilt.

Tovább

Ez már tényleg számítógép a zsebben

2015. november 25., 10:51 Módosítva: 2016-02-08 14:14:02
553

Hivatalosan is bemutatták Magyarországon a Lumia 950-es mobilokat, a Microsoft első Windows 10-et futtató okostelefonjait, így végre ki tudtuk próbálni a legjobb újításokat. Az infrakamerás íriszleolvasó például rossz megvilágításban, sőt akár sötétben is helyettesíti a PIN-kódot, így pusztán a mobilra nézve fel tudjuk oldani a képernyőzárat. Az alábbi videón az utolsó képkockán látható, hogy megjelennek a Windows 10 ikonjai, tehát csak pár másodperc kell ahhoz, hogy a rendszer leolvassa az íriszünket. 

Tovább

Megvan még az a cuki videó múlt hétről?

2015. november 25., 09:39 Módosítva: 2015-11-25 12:10:48
1

A rövid animációkat tároló Giphy közzétette a Giphy Cam 2.0 appot, egy nagyon fontos újítással. A Giphy az internet egyik legfontosabb közműve, innen lehet beszerezni a legjobb gif-animációkat.

Graphics Interchange Format (GIF)-C9A8A0285B9F-1.gif
Tovább

Telekom: Találja ki, hogy van-e befizetendő számlája!

2015. november 23., 11:39 Módosítva: 2015-11-24 08:05:13
243

Kollégák, barátok és rokonok panaszkodnak, hogy nem tudják használni a Telekom online önkiszolgáló ügyintéző felületet, ahol legutóbb már az alábbi figyelmeztetés jelent meg:

Képernyőfotó 2015-11-23 - 11.33.11 AM.png

Igen, jól látja, a Telekom online felülete nem tudja megmondani, hogy van-e tartozása, de ha van tartozása, akkor azt biztosan behajtják. Nem tud banki utalást indítani, mert éppen ezt ellenőrizné a neten, hogy mennyit kell befizetni? Nincs még Távszámla-fiókja, mert azt gondolta, hogy az önkiszolgáló ügyintézéssel mindig kényelmesen elitézheti majd a befizetést? Pech.

A számlával kapcsolatos találós kérdésre a legjobb választ egy Telekom-pontban kaphatja meg. Ott megmondják az összeget, lehet kártyával fizetni (és a várakozás hosszú percei alatt ajándékötleteket gyűjthet a vészesen közelgő karácsonyra).

Tovább

Ez a vírus akkor is települ, ha ellenkezünk

2015. november 23., 09:08 Módosítva: 2015-11-23 22:29:41
35

Egyre pofátlanabbak az Androidon futó kártékony programok. A legutóbb felfedezett kártevő akkor is feltelepül az okostelefonunkra, ha rányomunk a telepítést elutasító gombra.

A mobilunk eltérítése azután történik meg, hogy feltelepítettünk egy trójait tartalmazó másik appot. Ez utóbbi teljesen normális appnak álcázza magát, melynek a hivatalos, nem kártékony verziója a Play Áruházból is letölthető. A telepítés során a Shedun nevű kártevőcsaládba tartozó app arról próbálja meggyőzni a felhasználót, hogy kell neki a hozzáférés az Android Kisegítő Lehetőségekhez (ez segít a látássérülteknek, hogy ők is könnyen tudják használni a mobijukat).

Tovább

Már a Google is látja, hogy csórók vagyunk

2015. november 19., 12:02 Módosítva: 2015-11-20 10:58:34
1119

Néhány előírásnak meg kell felelni, hogy a fejlesztők appokat tudjanak feltölteni az Androidon elérhető Play Áruházba. Nem kérhetnek el bármennyit egy appért, a Google a legkisebb és a legnagyobb árat is szabályozza. Néhány országban nemrég a legnagyobb árat növelte, így az USA-ban már 400 dollárt – 116 ezer forintot – el szabad kérni egy szoftverért.

Most egy Magyarországot is érintő döntés született, amivel a Google a legalacsonyabb árat csökkentette. A korábbi 225 forint helyett akár 125 forintért is vehetünk appokat.

Tovább

Utánzásból ötös a Sony

2015. november 17., 09:05 Módosítva: 2015-11-18 00:06:46
147

Vannak mobilgyártók, akik a rivális termékekben találnak ihletet, és van a Sony, aki inkább a saját mobiljait klónozza. Igazából nincs semmi gond a Sony Xperia Z5 és Z5 Compact mobilokkal, mert szorgalmasan követik a Z1 által kijelölt utat. A processzor jól bírja a munkát, a kijelző ragyogó, és a kamera még nagyobb felbontású lett, de ha így folytatja a Sony, akkor

bele fogunk fulladni az unalomba.

Ez azért kellemetlen a Sonynak, mert sok meglepetést láttunk idén, és aki több százezer forintot költ el egy mobilra, az valószínűleg szereti a meglepetéseket. Ilyenek például a Samsung rendkívül lenyűgöző Edge mobiljai, a bőrbe burkolt LG G4, a nyers erőért rajongók találnak 4 GB RAM-mal szerelt mobilokat és nyomásérzékeny kijelzőket, és már a feltörekvő kínai márkák is néha olyan minőséget produkálnak, hogy tátva marad a szánk.

Tovább

Pöpec csúcsmobil közepes áron

2015. november 16., 08:30 Módosítva: 2015-11-17 08:46:50
639

Valaki csípjen meg, mert biztosan csak álmodom, hogy nyolcvanezer forintból jó minőségű okostelefont lehet összerakni. A OnePlus X kinézete alapján kétszer ennyit is elkérhetne érte a gyártó, és a mobil egyáltalán nem úgy mutat, mint egy tavalyelőtt elstartolt cég terméke. Elöl és hátul csillogó üveglapok fedik, ezeket egy szépen megmunkált fémkeret fogja össze. Adnak a mobilhoz kijelzővédő fóliát, szilikontokot, és a töltője is teljesen egyedi. Ha nem ismerném a céget, akkor a doboz piros-fehér színe alapján arra tippelnék, hogy svájci, vagy esetleg dán.

Kísérleti alany

Csakhogy a OnePlus nem európai cég, hanem kínai. Tavaly robbantak be a piacra a OnePlus One mobillal, amit idény nyáron a OnePlus Two követett. A gyártó csúcsmodelljeire is jellemző a jó ár/érték arány, és mindegyik termékbemutatónál azzal pörgetik fel az érdeklődést, hogy a kezdeti időszakban csak meghívó birtokában lehet vásárolni. Mi is megtapasztaltuk a fokozott figyelmet, amikor kiraktunk egy képet a mobil dobozáról az Instagramra, és azonnal lecsaptak rá a lájkolók.

A OnePlus X-es verziója abban is különleges, hogy nem a csúcskategóriát ostromolja, mint a másik két modell, hanem

középkategóriás áron teszi elérhetővé a tavalyi csúcstechnikát.

Valóban hiányzik a OnePlus X-ből néhány idei újdonság, például nincs benne ujjlenyomat-olvasó, USB-C csatlakozó, és kimaradt az 802.11ac szabványú, kétsávos wifi. De még így is bőven van minek örülni. Az ötcolos és full HD felbontású AMOLED kijelző lenyűgözően szép, és a mobil teljesítményével teljesen elégedettek voltunk. Erre az a magyarázat, hogy ugyanilyen Snapdragon 801 proci és 3 GB RAM van a LG legjobb tavalyi mobiljában is, a G3-ban, és az még ma is elég jó telefon.

Tovább

Egykori Apple-dizájnert igazolt le a Huawei

2015. november 1., 23:54 Módosítva: 2015-11-12 13:37:54
3

Szépen előre tört az eladási ranglistán a Huawei, és egy iparági nagyágyú leigazolásával szeretné folytatni ezt a sikerszériát.

Alig néhány napja arról számolt be a kínai mobilgyártó, hogy egy év alatt 63 százalékkal növelte az eladásait az okostelefonok piacán, és a harmadik negyedévben 24,7 millió készüléket adott el. Ezzel Kínában le is taszította a trónról a Xiaomit, akit általában az kínai Apple-ként emlegetnek.

Tovább

Felhekkelték az Androidra is a 3D Touchot

2015. október 30., 15:14 Módosítva: 2015-10-30 16:26:18
5

Az új iPhone egyik leglátványosabb újítása a 3D Touch, vagyis a nyomásérzékeny kijelző. Ennek segítségével a felhasználók újabb menüpontokat tudnak előcsalogatni az alkalmazásokban.

Tovább

Megérkezett az Androidot futtató iPhone

2015. október 29., 23:41 Módosítva: 2015-10-30 14:13:56
130

Amikor csak ránézünk a HTC One A9-re, mindig az iPhone 6 jut az eszünkbe. Emiatt elég sok beszólást kaptunk a HTC-be szerelmes rajongóktól, pedig a nemzetközi sajtó ugyanúgy látja:

ez egy iPhone-klón.

Nem szégyen ez, elvégre az Apple nagyon ért a dizájnhoz. Az összehasonlítás alapját az adja, hogy a HTC mobiljainak a hátlapja eddig domború volt, és a kamera egy hatalmas ablakon át nézett ki a végtelenbe. Ez továbbra is így van a csúcskategóriás M9 esetében, a most bemutatott One A9 azonban szakít ezzel a szép hagyománnyal. Az iPhone-hoz hasonlóan lapos a háta, a kamera pedig egy szűk nyíláson kukucskál ki.

Tovább

48 millió iPhone-t adtak el a nyáron

2015. október 28., 09:02 Módosítva: 2015-10-28 13:39:09
41

Az elmúlt negyedév újabb rekordot hozott az Apple-nek, soha ennyi androidos nem váltott még iPhone-ra. Tim Cook vezérigazgató kedd este a negyedéves eredmények ismertetésekor jelentette be, hogy az összes iPhone-vásárló harminc százaléka Androidról váltott.

Tovább

Ilyen jó hétfőnk még nem volt

2015. október 26., 10:56 Módosítva: 2015-10-26 15:46:11
103

Süt a nap, forró a kávé, az internetet pedig elöntötte a végtelenített humor és cukiság. Az Instagram a hétvégén bemutatta a Boomerang appot, és milliók kezdtek 1 másodperces videókat gyártani. (iOS, Android)

Tovább

Megjelent az öngyógyító kijelzővédő fólia

2015. október 26., 09:10 Módosítva: 2015-10-27 01:16:35
907

Az okostelefonok legnagyobb ellensége a kijelzőt érő erőhatás: ha nem törik pókhálósra, akkor is ott a veszély, hogy egy véletlenül a zsebünkben felejtett ötforintos összekarcolja a telefont. A legjobb védekezés az, ha valamilyen képernyővédő-fóliát ragasztunk a kijelzőre, de az összekarcolt fólia sem túl szép látvány.

innerexile-instant-self-repair-screen

Az Innerexile, az a cég, aki korábban már az öngyógyító Iphone-tokkal is előállt, most bemutatta ugyanazt a trükköt kijelzővédő fólián: egy baromi vékony rétegben olyan mikrokapszulákat visznek fel a fóliára, melyek sérüléskor egy ragasztóhoz hasonló anyagot eresztenek ki magukból, így tömve be a karcolás barázdáit. Ha megnézzük a videót, kicsit olyan, mintha mézzel megkent felületet karcolgatnánk, a kis árkocskák a szemünk láttára folynak össze és tűnnek el.

 
Tovább

A mobil, ami már tablet, és műanyag toll kell hozzá

2015. október 22., 13:18 Módosítva: 2015-10-30 13:22:45
10

Ez nem az a mobil, amit kézbe fog az ember, az LG G4 Stylus nem véletlenül tollal került forgalomba. A dizájnja semmi újat nem mutat, olyan mint a széria összes többi telefonja, csak a méretekben van különbség. A gombok már megszokottan a telefon hátlapján vannak, pont a kamera alatt.

Tovább

Mobiltarifába épült az adományozás

2015. október 22., 11:23 Módosítva: 2015-10-22 14:08:41
31

Különleges mobiltarifát dobott piacra a Telenor, amivel az előfizető az év minden hónapjában támogatást nyújthat a Bátor Tábor Alapítványnak. A mobilcsomag előfizetői egymással ingyen beszélhetnek, a Telenor pedig vállalja, hogy a Bátor Tábor flottájához csatlakozó minden egyes tag után havi 900 forintot utal át a szervezetnek.

Tovább

Megérkezett a HTC iPhone

2015. október 21., 13:42 Módosítva: 2015-10-22 10:07:31
116

A tajvani HTC azzal írta bele magát a történelemkönyvekbe, hogy elsőként dobott piacra androidos okostelefonokat, és azzal került a margóra, hogy ezt az előnyét nem tudta elég jól kihasználni. A Samsung, az LG, a Sony, és a bámulatos sebességgel növekvő kínai jövevények egyszerűen félrelökték.

Eddig nagyon igyekezett a HTC a saját útját járni, egyedi menürendszert épített az Androidra, sajátos elképzelése volt a kamerákról, és nagyon jó minőségű alapanyagokból építette meg a telefonjait. Miután ezek nem hozták meg a várt sikert, a vállalat kitalálta, hogy inkább

lemásolja az iPhone 6-ot.
HTC One A9 Aero 6V OpalSilver

Beleértve azokat a műanyag csíkokat is a hátlapon, amitől az Apple mobilja úgy néz ki, mint egy béna kirakósjáték.

Mindezek ellenére - vagy éppen emiatt - a HTC One A9 baromi jól néz ki. A korábbi ívek eltűntek, és a hátlap ugyanolyan lapos, mint az iPhone 6-nál, és a vékonyságból adódik, hogy a kamera lencséje is hasonlóan kitüremkedik a készülék testéből. A fémborítású készülék mérete pont az iPhone 6 és 6 Plus közé esik. 

Tovább

Kitérőket tehetünk a Google Térkép útvonalára

2015. október 21., 10:28 Módosítva: 2015-11-06 10:15:01
7

Rég várt frissítést jelentette be a Google a térképéhez, és végre képesek leszünk köztes pontokat beszúrni az útvonalunkra. Ez akkor érhető el, ha már látható a navigációs felületen egy mikrofon ikonja. Erre rábökve tudunk benzinkutat, boltot, kávézót, éttermet vagy más hasonló helyeket keresni az útvonalunk mentén. Ha szabadon akarunk keresni köztes címet, akkor a "search more places" gombra kell rányomni. (Még nem érkezett meg a mobilunkra a frissítés, ezért nem tudjuk, mi a gomb magyar felirata.)

Tovább

Kiszivárgott a Samsung Galaxy S7 leírása

2015. október 19., 13:15 Módosítva: 2015-10-19 17:33:47
17

Jövő tavasszal, várhatóan a barcelonai mobilkongresszuson mutatják be a Samsung Galaxy S7 mobilt, de a képességeiről már most kiderült néhány részlet.

Többféle csipkészlettel dobják piacra a dél-koreai gyártó új csúcsmobilját, már ha hihetünk az International Business Times riportjának. Ez azt jelenti, hogy bizonyos országokban gyengébb teljesítményű modelleket dobnak piacra. A kiszivárgott információk szerint az Exynos 8890 és Exynos 7422 csipek lesznek erősebbek, és a Qualcomm Snapdragon 820 lesz némi lemaradásban.

Tovább

Betontüske állít emléket az első mobilozóknak

2015. október 15., 16:55 Módosítva: 2015-10-16 01:14:40
51
1990. október 15-én indult el a Westel Rádiótelefon szolgáltatása, vagyis Magyarországon negyed évszázada tudunk mobitelefonálni. Az akkori készülékek nagyobbak és nehezebbek voltak, mint egy mai tablet, és csak beszélgetni tudtunk velük, míg

Ma már csak tucatnyi antenna fogadja és küldi a jeleket a 154 méter magas Száva utcai távközlési adótoronyban, pedig a mobiltelefónia kezdetén több mint száz eszköz volt felszerelve a hatalmas betontüske tetejére. Még ebben a felhős időben is ellátni a Szabadság-szoborig, és sokkal jobb érzés a távolba révedni, mint a talpunk alatt lévő szellős acélrácson át lefelé.

A torony építését 1988-ban kezdték el, és már akkor is azzal a céllal, hogy a segítségével mobilszolgáltatást indítsanak el a fővárosban. Amikor 1990 őszén  elindult a Westel szolgáltatása a 450 MHz-es frekvencián, pár hónapig három adótorony elég volt Budapest teljes lefedéséhez, és csak ahogy lassan nőni kezdett az előfizetők száma, úgy kapcsoltak be a hálózatba további állomásokat.

Tovább