Ambrus
-7 °C
3 °C

Újraértelmezi az Apple az iPodot

2005.09.07. 10:37
Várhatóan a párizsi expón mutatja be az Apple az új iPod modelleket: a mini alaposan megváltozik, míg a Shuffle kapacitása nő, a jelenlegi modellek ára pedig csökken.

Az iPod mini várhatóan még az idén elveszíti merevlemezét, és flashmemóriát kap helyette, írta meg a Think Secret. Ezzel együtt megváltozik a család középső tagjának külseje és mérete is, várhatóan 20-25 százalékkal lesz kisebb az utód.

Kisebb és nagyobb

Az új iPod minit szeptember 20-án, a párizsi Apple Expón mutatják majd be, 4, 6, és 8 gigabájtos változatban. A lejátszó várható sikerére való tekintettel az Apple már le is kötötte a Samsung memóriagyártó kapacitásának jelentős részét, és sokat rendelt annak legújabb, 4 gigabájtos moduljából is.

A megújult lejátszó kisebb kijelzőt kap, várhatóan 1,467 incses lesz a mostani 1,67 helyett, felbontása azonban nő: 138x110 pixelről 176x132 pixelre. A márka szerelmeseinek még jobb hír, hogy az iPod mini is színes kijelzőt kap, ugyanakkor a navigációs kerék várhatóan kisebb lesz a jelenleginél.

Olcsóbb lesz

Az árazás még nem ismert, de a 4 és a 6 gigabájtos modell várhatóan 199 és 249 dollárba kerül majd, ugyanúgy, ahogy a jelenlegi merevlemezes változatok. Ezek alapján 60 és 73 ezer forintért lehet majd megvásárolni a kisebbik és a középső iPod minit Magyarországon. A legnagyobb, 8 gigás változat 299 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban, itthon 85 ezer forint körüli árra lehet számítani.

Az új iPod minik leleplezésével egyidőben az Apple bemutatja a 2 gigabájtos iPod Shuffle-t is, a korábbi modellek pedig olcsóbbak lesznek. A fél gigás változat várhatóan 70 dollárba, az egy gigás pedig 100-be kerül majd (itthon várhatóan huszonegy- és harmincezer forintba), míg a 2 gigás változat ára 129 és 149 dollár között (nagyjából 40 ezer forint) mozoghat majd.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.