Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Behálózott irodák

2000.11.10. 12:02
Kapcsolódó cikkek (1)
Hálózati csatlakozás. Ez a két szó nagyjából mindent elmond az irodatechnika, azaz a fénymásolók, a nyomtatók, szkennerek és társaik fejlődésének irányáról, mely azon túl, hogy logikus továbblépés az analóg szerkezetek zakatolós, papírszaggatós korából, nyilvánvalóan az egyetlen lehetőség a hasonló irodai cuccokat gyártó cégeknek arra, hogy fennmaradjanak a hétmérföldes léptekkel vágtató hálózati technológiák világában.

A Canon magyarországi vezérképviselete háromnapos termékbemutató konferenciát szervezett november 8. és 10. között a budapesti Iparművészeti Múzeumban, ahol a megjelent csaknem tízezer reménybeli partnercégnek megmutatták, milyen lesz az irodatechnika holnap.

Török F. László, a cég marketing kommunikációs igazgatója szerint ugyanis az irodai ketyerék jövője értelemszerűen az, hogy rákapcsolódnak a hálóra, amin tulajdonképpen nem is kell csodálkozni egy olyan világban, ahol a hűtőszekrény magától rendeli meg a pilzenit, hogy legyen nekünk este, mire hazaérünk.

Gombnyomás Budapesten, nyomtatás Londonban

iR3250 típusú Canon fénymásoló
Egyetlen az országban
A hálózati csatlakozás kétségtelen előnyinek demonstrálására a kiállítás szervezői vettek egy darab iR3250 típusú Canon izét, a Star Wars zenéjére színpadiasan leleplezték a Magyarországon pillanatnyilag egyedülálló fehér kockát, majd felszólították nyomtatásra, amit a derék gép nyomban el is végzett Londonban. A szemfényvesztést projektor vetítette az üzletkötőkből verbuválódott közönség leesett álla elé. Jól látszott a webcam felvételen, ahogy a keskeny papírszelet előbukkan a Canon brit központi irodájának egyik nyomtatóján.

Színdarab, balett

A múzeum impozáns aulájában felépített másik pavilonban eközben olyan dolog történt, ami miatt muszáj volt otthagyni ott hagyni az egyébként szimpatikus iR3250-est. Két meglehetősen dekoratív táncosnő ugyanis elbalettozta az irodai archiválást tokkal vonóval egy színpadon, ahol az egyetlen díszlet maga a gép volt, bár könnyen lehet, hogy inkább fordítva.

Az előadást a következőképp sikerült dekódolnom: a Canon csúcsgépe A4-es papírokat szippant be viharos gyorsasággal, hogy aztán néhány másodperc múlva mappákba rendezve már a monitoron jelenjenek meg a meglehetősen helyigényes irathegyek. Konklúzió: nem növekszik gyorsabban az irodai papírhegy, mint a cég bankszámlája.

A rendezvényen volt még rögtönzött színdarab is, ami arról szólt, hogy van egy iroda, ahol minden gép ócska, még a telefonok is bakelitből vannak, ezért a szereplők dühösek és sírnak is, a munka pedig nem elég hatékony, hiszen nem lehet nyomtatni, a papírok elvesznek meg minden ilyen kellemetlen yuppie-rémálom valóra válik. A kis csapat végül rájön, hogy az a megoldás, ha nem egymással üvöltöznek, hanem mindent kidobnak, és bevásárolnak jó gépeket.

A kommunikációs igazgató szerint ezek a jó gépek egy-két éven belül ott lesznek minden irodában, mert a világháló gyorsan fejlődik, magával rántja a piacot is. Török László abban reménykedik, hogy a kiállítás, melyen a ,,sztárok" mellett ott voltak a cég hagyományosan világhírű digitális fényképezőgépei és kamerái is, Magyarországon a fejekben is meggyújtja a kis sárga izzót. Jelenleg ugyanis az itthoni irodák mindössze 10 százalékában használnak digitális technikát.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.