Miklós
-7 °C
2 °C

Eldobható digitális kamera a vegyesboltból

2005.06.07. 14:40
Eldobható digitális kamerát árusít egy vegyesbolt-lánc az Egyesült Államokban. A CVS vállalat azt reméli, az akcióval fellendíti hagyományos fényképelőhívó-szolgáltatását is.

A kis méretű digitális kamerát a San Fransiscó-i Pure Digital Technologies gyártja, és 30 dollárért (körülbelül hatezer forintnak megfelelő összegért) árusítják a CVS boltokban, írja a Yahoo.

Nemsokára mindenhol kapható lesz

Jonathan Kaplan, a Pure Digital vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy bár elsőként csak a CVS üzleteiben árusítják az egyszer használatos kamerát, nem zárják ki, hogy más viszonteladókkal is felvegyék a kapcsolatot és országszerte terjesszék az új terméket.

A mindössze 140 grammos kamera, amelynek 1,4 inches színes kijelzője van, húsz percnyi hang és képanyag rögzítésére képes. Memóriakártyára menthető, és onnan törölhető is a felvett anyag.

A boltban lehet dvd-re írni

A vásárlók a rögzítés után egy CVS boltban írathatják dvd-re az anyagot, amiért további tizenhárom dollárt (2640 forintot) kell fizetniük. Nincsen más mód a forgatott anyag megtekintésére, a kamerát nem lehet a televízióval összeköni. Ráadáasul a használat után a memóriakártyát is törlik a boltban, majd újra hasznosítják: a következő vásárlóé lesz.

A forgalmazó azt reméli, hogy az egyszer használatos kamerák segítségével fellendül a boltok forgalma, mert a vásárló újra és újra visszatér az üzletekbe.

"Egyszerű és megfizethető formája a képrögzítésnek, ami egyszerű eszköze a digitális videópiac bevételének növelésére" - mondta Mike Wolf, az Info Trends piackutató munkatársa az egyszer használatos digitális kamerák piaci hatásával kapcsolatban.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!