Vilma
-7 °C
4 °C

Karóráknak szolgáltat internetet a Microsoft

2003.07.02. 12:12
A Microsoft ősszel dobja piacra intelligens karóráit, és egyúttal drótnélküli internetszolgáltatásba is kezd. A cég MSN Direct néven személyre szabható szolgáltatást indít, melynek előfizetői folyamatosan kaphatják karórájukra az őket érdeklő híreket.
Az intelligens karórák és hűtőmágnesek eljövetelét Bill Gates, a Microsoft elnöke tavaly novemberben, a Comdex számítástechnikai vásárt megnyitó beszédében jósolta meg, majd idén januárban be is mutatta a készülékek prototípusait. Az első intelligens karórák idén ősszel kerülnek a boltokba.

Hírek havi tíz dollárért

Az intelligens karórákat a Fossil, a Suunto és más gyártók készítik a Microsoft specifikációi alapján, áruk várhatóan száz és 300 dollár között lesz. Az óráknak szánt internetszolgáltatás havi tíz dolláros, vagy évi hatvan dolláros díja ellenében a felhasználók folyamatosan értesülhetnek a hírekről, az időjárásról, a sporteredményekről, a tőzsdei árfolyamokról, a moziműsorról, az éttermekről, a játékokról.

Üzenetet is átad

Az Egyesült Államok és Kanada száz legnépesebb nagyvárosában ősszel induló MSN Direct szolgáltatással nemcsak a hírek, hanem az MSN Messenger azonnali üzenetei és az Outlook határidőnapló emlékeztetői is eljutnak a felhasználók csuklójára.

A Microsoft, az SCA és a National Semiconductor Corp. közösen fejlesztette ki az intelligens tárgyak "agyaként" működő olcsó és kis fogyasztású kommunikációs chipkészletet. A chipkészlet biztosítja a különféle intelligens tárgyak - órák, hűtőmágnesek - működéséhez szükséges fő funkciókat, illetve támogatja az MSN Direct platformot. A chipkészlet egy, az ARM7 processzort tartalmazó alkalmazási chipből, ROM-ból és statikus RAM-ból (SRAM-ból), valamint egy apró és nagy érzékenységű 100 MHz-es rádiófrekvenciás vevőchipből áll.

Biztonságosra tervezik

Minden, az MSN Direct használatára kész órának egyedi azonosítószáma van, így csak a tulajdonos beállításainak megfelelő információkat kapja meg, áll a cég közleményében. Ezenkívül a hálózaton át továbbított információk mind egy egyedi kulccsal titkosítva vannak, így biztonságosabbá válik az átvitel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.