Hajnalka
0 °C
14 °C

Emebertelen körülmények a PC-beszállítóknál

2004.02.06. 14:53
A számítógépgyártóknak dolgozó harmadik világbeli cégeknél uralkodó munkakörülményekről adott ki nemrégiben jelentést a fejlődő országokban tevékeny Cafod katolikus segélyszervezet. Az iromány komoly vitákat váltott ki az iparág vezetői körében.
A Cafod a gyártóüzemekben folytatott vizsgálatai eredményét "takarítsd ki a számítógépedet" (Clean Up Your Computer) cím alatt jelentette meg. A harmadik világbeli beszállítók közül sokan a PC-ipar vezetői, így az IBM, a Dell és a HP számára is dolgoznak. A Cafod szerint ugyanis sok cég embertelen, diszkriminatív, méltatlan és elfogadhatatlan körülmények között foglalkoztatja alkalmazottait.

Vállaljanak felelősséget

A segélyszervezet arra szólítja fel a PC-gyártókat, hogy vállaljanak felelősséget ezekért a munkásokért, és követeljék meg a rendes munkakörülmények biztosítását a beszállítóiktól. "A jelentésben említett konkrét példák éles ellentétben állnak a cégünknél előírt értékekkel" - jelentette ki a BBC-nek Barry French, a Dell kommunikációs igazgatója.

Katherine Astill, a Cafod szakértője szerint a jelenlegi helyzet teljességgel elfogadhatatlan. A termékek ugyan a műszaki fejlődés élvonalát képviselhetik, de a munkafeltételek igen alacsony szinten állnak.

Vetkőzés

A jelentésben említett cégek Mexikóban, Thaiföldön és Kínában működnek, és egyikben sem találni ENSZ-konform munkafeltételeket. A mexikói Guadalajara egyik üzemében például diszkriminatív és megalázó "felvételi teszteket" alkalmaznak.

Például egy nőt arra kényszerítettek, hogy vetkőzzön le a felvételi beszélgetés során. El kellett viselnie az intim testtájak vizsgálatát (az indoklás szerint tetoválásokat kerestek rajta), és terhességi tesztet végeztek rajta. Minderre azért volt szükség, hogy a futószalag mellett nyomtatókat szerelhessen össze. A guadalajarai gyárban a Cafod által meginterjúvolt munkások közül néhány nap múlva minden harmadikat elbocsátották.

Nem kell ügyvéd rokon

A Cafod vizsgálatainak során a beszállító cégek munkatársait hallgatták meg. Az eredmények megdöbbentőek. Az egyik IBM-nek szállító cég munkatársa például arról mesélt, hogy cégénél a legkülönbözőbb okokból megtagadhatják egy munkás felvételét.

Nem kívánatosak a homoszexuálisok, akinek kettőnél több tetoválása van, akinek ügyvéd az apja, aki tagja egy szakszervezetnek vagy aki terhes. A megvizsgált cégeknél az alkalmazottak sem elfogadható fizetést, sem nyugdíj- vagy betegbiztosítást nem kapnak.

Monitorteszt

Az egyik IBM-beszállítónál a szabadság és a nyugdíj egyaránt ismeretlen kifejezések. A jelentés hangsúlyozza, hogy sok munkás a jogaival és a kötelezettségeivel sem volt tisztában.

Néhány vállalatnál a munkások számára a minimális egészség- és balesetvédelmet sem garantálják. Kínában a 12-16 órás munkanapok nem számítanak ritkának. A minimálbérért napi 10 órában, ráadásul pihenő nélkül végzett monitortesztelés szintén mindennapos.

Tesznek valamit

A HP egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy a fentiek miatt egy ideje már folynak megbeszélések és tárgyalások a beszállítókkal. A konszern meg kíván arról bizonyosodni, hogy a munkások megfelelő feltételek mellett dolgozhatnak.

A jelentés nyilvánosságra hozatalát követően az iparág vezető vállalatai további vizsgálatokat és változtatásokat jelentettek be. Az IBM hangsúlyozta, hogy az első intézkedések máris megtörténtek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.