Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Szállítják az új Nintendo processzorát

2006.09.08. 14:27
Már három hete szállítja az IBM a Nintendo Wii processzorát, legkorábban jövő héten lehet megtudni részleteket a rejtélyes Broadwayről.

Az IBM bejelentette, hogy már három hete megkezdte a Nintendo Wii processzorának szállítását, írta meg a Digit News. A hír alig két nappal azután érkezett, hogy kiderült, Európában fél évet késik a Sony PlayStation 3.

Nagyon titkos

Ron Martino, az IBM Technology Collaboration Solutions igazgatója nem árulta el, hogy mennyi Broadway-t gyártottak már le, ahogy arról sem beszélt, hogy mekkora tételben tudnak belőle szállítani a Wii novemberi megjelenéséig. Mindenesetre a Nintendo azzal számol, hogy 2007 márciusáig hatmilliót ad el az új gépből, ugyanannyit, mint a Sony a PS3-ból.

#alt#

Az IBM nem most gyárt először a Nintendónak, ez a gyártó készítette a GameCube csipjét, a Gekkót is.

Szakértők egyetértenek abban, hogy bár még nem derült ki a Wii ára, sem az, hogy mikor kerül a boltokba, a jövő heti New York-i sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényen a Nintendo biztosan megosztja ezeket az információkat a nagyközönséggel. Azt viszont már tudni lehet, hogy 250 eurónál biztosan nem kell majd többet fizetni a hadonászós konzolért.

Boldog család

Arról viszont még semmit sem lehet tudni, hogy milyen jellemzőkkel bír a Broadway: nem ismert sem a magok száma, sem a teljesítmény. Egyáltalán nem megbízható pletykák szerint a Broadway hasonlít az Xbox 360 Xeonosához, annak egy gyengített verziója, például három mag helyett kettő lesz benne. Mások szerint a Broadway a Gekko közvetlen leszármazottja, csak fejlettebb gyártástechnológiával készül, nagyobb teljesítményre képes, miközben 20 százalékkal kevesebbet fogyaszt.

Az IBM részéről fontosnak tartották elmondani, milyen örömmel tölti el a céget az együttműködés, valamit az, hogy rengeteg innovatív konzolon csilloghat majd a logójuk.

Persze az óriás nem csak ezt a vasat tartja a tűzben, sőt, miközben a konzolgyártók között irgalmatlan küzdelemre lehet számítani, az IBM-nek szinte teljesen mindegy, hogy melyik cég nyer, hiszen a Broadway mellett ők gyártják a Cellt is a PlayStation 3-ba, valamint a Xenost az Xbox 360-ba. A Microsoftnak már többmillió csipet leszállítottak, és azt is tudni lehet, hogy hárommillió Cell is elhagyta az IBM gyárait.

A Nintendo GameCube-hoz közel húszmillió processzort szállítottak le az évek során, és bíznak abban, hogy legalább ennyire lesz szükség a Wii-hez is. A három konzolból viszont várhatóan jóval több mint százmillió darab fogy majd világszerte (az Xbox-GameCube-PS2-trióból közel 150 millió kelt el), úgyhogy az IBM jó időre bebiztosította magát.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.