Vilma
-8 °C
3 °C

Kapjon emailt kézfogással

2002.10.08. 15:27
Az NTT és leányvállalata, az NTT DoCoMo mobilszolgáltató a telekommunikációs leányálom megvalósítására készülnek: olyan kéziszámítógéphez illeszthető perifériát találtak fel, amely az emberi testet használja nagy sávszélességű adtátviteli kapcsolatként.
Zizz!
Kérjük a gurukat, fáradjanak a hídra! Megjelent a láthatáron a digitálrokokó, a konspiratív szaktudomány netovábbja, a fizikai érintkezéssel terjedő rombolókódok és a kézfogós informatikai tünetetések kora.

Adj egy pacsit!

A Nihan Keizai Shimbun jelentése szerint vezető japán távközlési vállalat, az NTT DoCoMo mérnökei által kifejlesztett eszköz gyenge elektromos jeleket küld mindenféle vezető felületen, így a bőrön, ruhán, kézipoggyászon, széken, kilincsen, illetve papírlapon is - így a felhasználók kézrázás útján, de akár anélkül is kicserélhetik nevüket, emailcímüket és telefonszámukat (láthatatlan névjegy). De a találmány alkalmazható önazonosításra is, be- vagy kiléptető rendszereknél, meg mindenre, amit el tetszik tudni képzelni.

Jó hír a jó hírben, hogy a kísérletek során 10 megabit/sec adatátviteli sebességet ért el a technika, így nagyon hosszas kézrázás vagy testmasszázs során igazán nagy letöltéseket is lehetővé tesz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.