Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Szeptemberben új iPod és új iMac

2006.08.30. 10:30
Információink szerint szeptember közepén megújul az Apple két sikerterméke, az iPod és az iMac, de frissülhet a Mac mini is. Lehetséges, hogy csak a gyártásmenetben lesznek kisebb átalakítások, de az sem elképzelhetetlen, hogy a vásárlók is látják majd a változást.

Frissített iPodot és iMacet dob piacra az Apple, tudtuk meg céges forrásunktól. A társaság egy európai részlegénél dolgozó alkalmazott szerint szeptember közepére várhatóak a módosított modellek. Pontos részleteket nem sikerült megtudni, az mindenesetre valószínűnek tűnik, hogy csak kisebb ráncfelvarrásról lesz szó.

Több szín?

Az iPod frissítésére már régóta várnak a szakértők, egészen pontosan a nagyképernyős verzió megjelenésére számítanak a legtöbben, a jelek szerint hiába. Az elképzelések és az eddig megjelent grafikák szerint egy 16:9-es képarányú készülék kerül majd a boltokba a távoli jövőben, amiről valószínűleg eltűnik a jól megismert navigációs kerék: pontosabban megmarad, de nem fizikailag, csak virtuálisan, az érintőképernyőn. Erre a lejátszóra azonban egyes hírek 2007-nél előbb nem lehet számítani, aki videót akar iPodon nézni, annak addig is ott az ötödik generáció.

Ha tényleg csak ráncfelvarrás következik, akkor valószínűbb, hogy most csak a már meglévő sorozatok átalakított verzióját dobják piacra. Elképzelhető, hogy bemutatják az iPod nano 8 gigabájtos verzióját, és leárazzák a mostani modelleket, hogy versenyben tudjanak maradni a konkurenciával. Olyan hírek is megjelentek a közelmúltban, hogy a legsikeresebb iPod új burkolatot kap, és több színben is meg lehet majd vásárolni.

Marada régi

Az iMac az Index információi szerint alapvetően nem változik, tehát marad a két évvel ezelőtt bemutatkozott, azóta csak kisebb módosításokon átesett dizájn. Lehetséges, hogy csak a gyártásban lesznek kisebb átalakítások, de az a legvalószínűbb, hogy új processzort kap a gép, amit forrásunk is megerősített.

Az Apple legerősebb otthoni felhasználóknak szánt asztali gépében ugyanis még mindig az Intel Core Duo mobilprocesszorok dolgoznak, miközben már másfél hónapja megjelentek a jóval nagyobb teljesítményre képes asztali Core 2 Duók. Ezekkel akár 70 százalékkal is növekedhetne a legerősebb iMac számolási teljesítményre, de az is elképzelhető, hogy a Core 2 Duo mobilverziója, a hétfőn bemutatkozott Merom kerül az iMacbe. Ez legfeljebb 40 százalékos gyorsulást eredményezne, viszont továbbra is némán üzemelhetne a gép.

A Think Secret szerint rövidesen a Mac mini is megújul. A mérsékelten megbízható híroldal úgy tudja, hogy a változtatás csak a processzorokat érinti. A frissítés keretében eltűnik az 1,5 gigahertzes, egymagos rendszer, a mostani erősebb konfiguráció, az 1,66 gigahertzes Core Duo lesz a belépőszint. Az új csúcsminiben 1,83 gigahertzes kétmagos Intel csip dolgozik majd, ha igaz.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.