Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Windows Vista a mobilon is

2006.06.01. 11:00
Azt szeretné elérni a Microsoft, hogy a hardvergyártók nagyon sok pici kijelzőt készítsenek. Nem arról van szó, hogy a Windows Vista nem bírja a nagy felbontást, hanem arról, hogy lesz benne egy új funkció, amellyel a fontos információkat külső kijelzőkön is meg lehet jeleníteni.

Eredetileg azért fejlesztette ki a Microsoft az úgynevezett SideShow technológiát, hogy megkönnyítse a laptoppal rohangáló üzletemberek életét. Ne kelljen mindig kinyitniuk, elindítaniuk, majd újra kikapcsolniuk a számítógépüket, ha csak azt szeretnék megtudni, hogy kaptak-e új emailt. Ehhez azonban olyan laptopok kellenek, amelyeken van egy kis külső kijelző. A Microsoft ezért a windowsos hardvermérnöki konferencián, a WinHEC-en arra kérte az egybegyűlteket, hogy készülő eszközeikre rakjanak kicsiny kijelzőket, és támogassák a SideShow technológiát.

Kijelzőket mindenkinek, mindenhová!

Valamelyest megkönnyíti a herdveresek helyzetét, hogy a SideShow nem csak az üzleti felhasználóknak hasznos, a kijelzőkön ugyanis a digitális fényképektől az emlékeztetőkön át a médialjeátszók számlistájáig bármi megjeleníthető. Ráadásul a kijelző nem laptophoz kötött, lehet akár egy mobiltelefonban, távirányítón vagy bármilyen más kütyün.

A konferencián egy elektronikus fotómegjelenítőket gyártó cég máris jelezte, hogy támogatja a SideShow funkciót, és a Vistához köthető fényképmegjelenítő eszközöket az operációs rendszer megjelenésekor azonnal piacra dobja, írta a Cnet. Ezek a képlejátszók a SideShow segítségével extra információkat is meg tudnak majd jeleníteni.

Új logókat is bejelentett a Microsoft: a "Certified for Windows Vista" felirat azt jelzi majd, hogy az adott periféria kihasználja a Vista képességeit, a "Works with Windows Vista" azonban csak annyit jelent, hogy a termék kompatibilis az operációs rendszerrel. Az új logók az év folyamán megjelennek.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.