Profiként is használhatjuk a Facebookot

2016.09.22. 06:39

Ötlete, vagy kérdése van?

Végiggörgetünk a hírfolyamon, lájkolunk néhány posztot, feltöltünk egy képet a macskáról, esetleg bejelentkezünk a nyaralásról, hogy egye a sárga irigység az irodában ülő ismerőseinket – a többség erre használja a Facebookot, azonban ennél sokkal többre is képes a legnagyobb közösségi oldal. Megmutatunk néhány trükköt.

Tegye el későbbre a cikket!

save.png

Nincs ideje elolvasni szembejövő hosszú cikket? Semmi gond, tegye el későbbre! A cikk jobb felső sarkában található nyilacskára kattintva előhozhatjuk a Save (magyar verzióban: Hivatkozás mentése) menüpontot, amit könyvjelzőként is használhatunk. Az elmentett linkeket a Facebook bal oldalán, a Kedvencek menüpont alatt találja meg. De a Facebook időnként emlékeztetőt is küld, hogy az elmúlt héten hány cikket mentettünk el, ideje elolvasni.

Mit jelent a villámikon egyes cikkekben?

Ezek a cikkek a Facebook saját felületét használják, nem visznek át az adott újság oldalára. Így ezek a cikkek gyorsabban töltődnek be és kevesebb bennük a hirdetés. A Facebook Instant Article néven futó szolgáltatást jó néhány nagyobb híroldal használja, például a New York Times, Washington Post. A Facebook szerint tízszer olyan gyorsan töltődnek be ezek az oldalak. Az Indexen belül a Ma is tanultam valamit rovat oldalán megjelenő cikkek tesztjelleggel már így működnek.

Kapcsolja ki az automatikusan elinduló videókat!

video automat.png

Van, akinek tetszik ez a funkció, de zabálja a mobilnetet és sokaknak idegesítő is lehet az automatikusan elinduló videó. Pedig egyszerű kikapcsolni: lépjen be az Beállítások menüpontba, ott válassza ki a Videók menüpontot. Innen már csak egy lépés, a Videók automatikus lejátszása pontnál át kell állítani az Alapértelmezést a "Kikapcsolva" státuszra.

Rejtse el ismerőseit!

ismerosokelrejtese.png

Ha valamilyen okból nem szeretné, hogy mások megnézzék, kik az ismerősei Facebookon, elrejtheti ezt a kíváncsi szemek elől. Ehhez a profiloldalra kell menni és az Ismerősök menüre kattintani. Jobboldalt lesz egy ceruzaikon, erre kattintva jelenik meg az Adatvédelmi beállítások menüpont. Itt tudjuk beállítani, hogy kik láthatják ismerőseinket és az általunk követett ismerősök listáját. Beállíthatjuk nyilvánosnak, de úgy is, hogy csak mi lássuk és senki más.

Kapcsolja ki a születésnapi értesítőket!

szupinapiertesitok.png

Ha elege van abból, hogy a Facebook minden reggel azzal spameli, hogy melyik távoli ismerősének van épp a születésnapja, egy mozdulattal kikapcsolhatja ezt a funkciót. A Beállításoknál az Értesítések menüpontban találhatja mindezt. Szintén itt tudja kikapcsolni azt, ha nem akarja, hogy a korábbi évek eseményeit felidézze nekünk a közösségi oldal.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM
Ötlete, vagy kérdése van?