Dömötör
11 °C
14 °C

Interneten képezhetik magukat tovább az orvosok

MTI
2002.08.21. 11:25
Kapcsolódó cikkek (1)
Az orvosok immár az interneten, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) MOKTÁV elnevezésű ingyenes távoktatási rendszerében is eleget tehetnek szakmai továbbképzési kötelezettségeiknek. A kamara három éve tervezett és végre megvalósult távoktatási rendszerében az orvosok - akiknek a MOK-elnök becslése szerint 40-50 százaléka rendelkezik internethozzáféréssel - ingyen be tudják gyűjteni évi kötelező kreditpontjaik jelentős részét.

A távoktatási rendszerbe csak az egyetemek által akkreditált anyagok kerülnek be, így más internetes forrásokkal szemben a MOKTÁV-on nem áll fenn annak veszélye, hogy ellenőrizetlen információkhoz jutnak az orvosok. Az egyes tananyagok elsajátításához tetszőleges hosszúságú idő áll az orvosok rendelkezésére, és a végén a vizsgát is online, egy teszt megoldásával tehetik le. A távoktatásban résztvevő orvosok egymással, illetve közvetett módon a tananyagok szerzőivel is kapcsolatot tudnak teremteni e-mailen, illetve a portál fórumain.

A rendszert a MOK honlapján való regisztrációt követően használhatják az orvosok. A honlapon jelenleg négy kurzus anyaga található meg, de a kínálatot a tervek szerint hetente egy-két tananyaggal bővítik majd.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.