Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

A svédeket nem érdekli a mobilinternet

MTI
2002.08.28. 13:20
Svédország éllovasnak számít mind az internet, mind a mobiltelefónia elterjedtsége terén, a mobil-internet iránt azonban nem mutatnak túlzott érdeklődést a svédek. Az IT Research kutatóintézet felmérése szerint a folyamatos internet kapcsolatot biztosító GPRS mobilkészülékek vásárlóinak mindössze 15 százaléka alkalmazza a technológiát. A többiek csak a hagyományos mobiltelefon szolgáltatásokra, a szóbeli kommunikációra és az SMS üzenetek küldésére szorítkoznak.

2001-ben 237 ezer GPRS készüléket értékesítettek Svédországban, az idén az első negyedévben pedig 145 ezer darab kelt el. A második negyedév folyamán az értékesített GPRS készülékek száma tovább emelkedett, a technológiát aktívan használó előfizetők aránya azonban változatlanul a 15 százaléknál stagnál. Svédországban összesen több mint hétmillió mobiltelefon előfizető van. A három svéd mobilszolgáltató, a Telia, a Tele2 és a Vodafone közül egyik sem hozta nyilvánosságra GPRS előfizetőinek a számát.

A használat alacsony arányának több oka is lehet. Egyrészt viszonylag alacsony a felhasználók számára vonzó mobil adatszolgáltatások elterjedtsége, másrészt a mobilszolgáltatók nem is nagyon igyekeznek felhívni az előfizetők figyelmét a GPRS szolgáltatások előnyeire mert azok tetemes bevételkiesést okozhatnának nekik.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.