Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Százegy vádlott a szerzői jogi perben

Délmagyarország Online
2002.09.03. 15:04
Hétfőn Szegeden megkezdődött annak a százegy vádlottnak a pere, akiket szoftverek, zenei anyagok és filmek jogosulatlan felhasználásával, többszörözésével és terjesztésével vádolnak. A vádlottak között van olyan, aki több mint egymillió forintos kárt okozott, de olyan is, akinél ez az összeg csupán 600 forint. Az ügyet a Hódmezővásárhelyi Városi Bíróság tárgyalja, a vádlottak nagy száma miatt a szegedi igazságügyi palota dísztermében.

A per elsőrendű vádlottja - a vádirat szerint - 1998 májusától 1999 nyaráig folytatta tevékenységét, mely során internetes hirdetésekben meghatározatlan helyről származó, nem jogtiszta szoftvereket és egyéb szerzői jogvédelem alatt álló műveket kínált eladásra. A vásárlók egy listából választhatták ki a játékprogramokat, zenéket és filmeket, melyeket A. Tamás postai utánvéttel küldött el a megrendelőknek.

Az ügyészség A. Tamás elsőrendű vádlottat a szerzői és szomszédos jogok 166 rendbeli, üzletszerűen és jelentős vagyoni hátrányt okozó megsértésének bűntettével, a többi vádlottat pedig a szerzői és szomszédos jogok megsértésének vétségével vádolja.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!