Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Új főszerkesztő a Chip magazin élén

Index
2002.09.26. 16:41
November elsejétől új főszerkesztő irányítja a Chip magazin új szerkesztőségi csapatát - tájékoztatta a sajtót Carsten Gerlach, a Vogel Burda Communications Kft. ügyvezető igazgatója. Az új főszerkesztő Kocsis Kristóf, aki ettől az időponttól egyben a kiadó média-szakmai vezetője is.

Mint már korábban írtuk, a közelmúltban a teljes szerkesztősége kivált a lap kiadója, a Vogel Publishing Kft. kötelékéből, és Magyar PC Magazin néven új lapot készítenek. Carsten Gerlach az ügy háttereként elmondta: a korábbi ügyvezető igazgatót, Ivanov Pétert augusztus 22-én váltották le posztjáról azért, mert a német tulajdonos úgy látta, nem a kiadó érdekeit tartja elsődlegesnek. Ezt követően a szerkesztőségi stáb felállt, s most új név alatt, új, a Chiphez hasonló magazinok kiadásában és szerkesztésében működik közre. A hazai lappiacon hasonló esemény 1998-ban történt, amikor az Internetto teljes szerkesztősége Nyírő András vezetésével elhagyta az IDG kiadót, és megalapította az Indexet.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: nemcsak az üzleti erkölcs szempontjából ítélik el a történteket, jogi lépéseket is tesznek érdekeik védelmében. Hozzátette: kárukat még nem tudja összegszerűen meghatározni, hiszen most vizsgálják, mekkora anyagi veszteség érte őket. A Magyarországon 1989-ben indított Chip magazinnak 10 ezer előfizetője és havonta összesen mintegy 25 ezer vásárlója van, valamint 100 ezres olvasótáborral rendelkezik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.