Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Továbbra is terjed a Nimda

Index
2002.10.01. 11:10
Ezen a héten a vírusjentéseket megnézve két féreg és a közel egy éve terjedő Nimda folyamatosan fertőzték a világ számítógépeit - áll a Panda Software vírusjelentésében. A W32/Blink egy Delphiben írt féreg amely emailen és MSN Messenger alkalmazásokon keresztül terjed. Minden címlistában szereplőnek elküldi magát egy változó jelleget mutató üzenetként, amely csatolt állománya PIF kiterjesztéssel önmaga. A féreg veszélyes mert bizonyos antivírus és firewall programokhoz tartozó fájlokat töröl.

Ezen a héten egy másik alattomos féreg is előtünt "Linux/Slapper", mely az Apache webszervereket potencionálisan veszélyeztető vírus. A vírus OpenSSL-ben található "buffer overflow" sebezhezőségét használja ki a következő Linux disztribúciók esetén: Mandrake, SuSe, Slackware, RedHat és Debian.

A Nimda vírus a múlt negyedévben 721 ezer euró kárt okozott a számítógépes adatkommunikációban. Ez a vírus egy éves jubileuma ellenére tartja magát, folyamatosan jelen van és fertőz a neten. A Panda ActiveScan által az internetes felhasználók számítógépeiről 2002-ben a leggyakrabban eltávolított vírus a Nimda, bár a Klez verziói is erősen feljövőben vannak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.