Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Átadták az Infopark központi épületét

MTI
2002.11.27. 09:24
Átadták az Infopark központi szolgáltató épületét kedden. Az Infopark Fejlesztési Rt. mintegy 10 milliárd forintos beruházásában elkészült épület megnyitóján Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kiemelte: Magyarország számára létkérdés az információtechnológia fejlesztése az Európai Unióval és a világ fejlett országaival szembeni jelentős lemaradásának behozása. Ezt a célt jól szolgálja az Infopark mintegy 100 ezer négyzetméter hasznos alapterületű négy épülete.

Az Infopark Fejlesztési Rt. 99 százalékban a német IVG Holding Ingatlankezelő Részvénytársaság tulajdonában van. A központi épület csaknem 10 ezer négyzetméter bruttó hasznos alapterületén egyebek között inkubátorházat is kialakítanak. A központi épület mellett szintén kedden adták át a hasonló méretű B épületet is, ahol irodák lesznek.

Bernd Kottmann, az IVG Immobilien AG igazgatósági tagja elmondta: eddig 175 millió eurót fektettek az Infopark beruházásba és terveik szerint még további 100 millió eurós fejlesztést valósítanak meg a következő években. A bonni székhelyű IVG Immobilien AG 3,3 milliárd eurós ingatlanvagyonnal rendelkezik 11 európai országban. A cég évi 223 millió euró bérleti díjbevételével Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.