Előd
5 °C
12 °C

Paks a világ legbiztonságosabb reaktorai között

MTI
2003.01.16. 17:28
A Paksi Atomerőmű teljesítményét és biztonságát tekintve a világ legjobb atomerőművei közé tartozik - összegezték tapasztalataikat az Atomerőműveket Üzemeltetők Világszövetségének (WANO) vezetői csütörtökön, Pakson sajtótájékoztatón.

Hajimu Maeda, a 14 évvel ezelőtt alapított, 34 ország részvételével működő és az atomerőművek nukleáris biztonságának növeléséért dolgozó szervezet elnöke közölte: Pakson az elmúlt 10 évben komoly biztonsági fejlesztéseket valósítottak meg. Rámutatott: ennek is köszönhető, hogy a legújabb felmérések szerint a világon működő mintegy 440 erőművi blokk közül 2 paksi a 20 legjobb között van.

Hajimu Maeda elismerően szólt az erőmű vezetésének az élettartam-hosszabbításra vonatkozó terveiről, amelyek véleménye szerint komoly szakmai hátteret és nagy erőfeszítéseket tükröznek. Az erőművet 2012 és 2017 között kellene leállítani. Az élettartam-hosszabbítást biztosító elvi engedélyt a társaságnak 2007-ben kell kérnie az Országos Atomenergia Hivataltól. Az üzemeltetés ideje így akár 20 évvel is hosszabbodhat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.