Orsolya
7 °C
17 °C

A Quam egymilliárd eurót követel vissza

dpa
2003.01.22. 13:23
A Quam mobilszolgáltató a megbukott UMTS üzlet miatt több mint egymilliárd eurónyi adót követel vissza a német államtól. A Quam az ÁFA teljes visszatérítését akarja elérni, jelentette ki szerdán Münchenben a vállalat egyik szóvivője. A DMEuro gazdasági magazin korábbi értesülései szerint a vállalat decemberben olyan számla kiadását követelte a német távközlési felügyelettől, amelyben részletesen fel van tüntetve a licencdíjak és a forgalmi adó összege. A hivatal a megkeresésre mostanáig nem reagált.

Kedden a felügyelet szóvivője megerősítette, hogy a Quam és egy meg nem nevezett másik társaság írásban követelte vissza a nekik kiutalt UTMS licenc mellett felszámított adót. Mivel a vizsgálat eredménye még nem ismert, a felügyelet nem foglalt állást az ügyben.

A Quam a spanyol-finn tulajdonú Group3G márkaneve. A konzorcium 2000 augusztusában a D1, D2 Vodafone, E-Plus, Viag Interkom és a MobilCom mellett licitálva több mint 8 milliárd eurót adott ki a harmadik generációs mobilrendszerek németországi üzemeltetési jogáért. Tavaly a vállalat sikertelenségre hivatkozva beszüntette az operatív működését, a licencet viszont megtartotta.