Ambrus
-7 °C
3 °C

Előkerültek az General Insurance adatai

Yahoo!
2003.02.05. 11:50
Az IBM kanadai adatkezelő leányvállalatánál (ISM) január közepén eltűnt merevlemezt megtalálta Saskatchewan tartomány rendőrsége. A körözött számítógép az adathordozóval egyetemben épségben került elő. A merevlemez egy befektető cég 650 ezer ügyfele, a General Insurance biztosító 180 ezer ügyfele adatait tartalmazza.

A kanadai Globe and Mail napilap szerint az időközben világhírűvé vált merevlemez a fentieken kívül a SaskPower energiavállalat 10 ezer ügyfelének személyes pénzügyi adatait, 3 ezer polgár egészségbiztosítási kártyáját és betegkartonját, 3 ezer jogosítvány adatait, ismeretlen számú közalkalmazott adatait, illetve a tartomány üzemanyagkedvezmény-rendszerének leírását tartalmazza. Az utóbbi két tételt Saskatchewan tartomány pénzügyminisztériuma állította össze.

A merevlemezt most igazságügyi szakértők vizsgálják meg. A hivatalos információk szerint nincs nyoma annak, hogy bárki hozzáfért volna az adatokhoz, vagy használta volna őket. További részleteket szerdán, a helyi idő szerint 10 órakor tartandó tájékoztatón közölnek. Egy személy ellen készül a bűnügyi feljelentés. Ennek összeállítása során problémát jelenthet, hogy nem tisztázott pontosan miért kell törvény előtt felelnie. Ha az adatokhoz nem nyúltak hozzá, csak a csekély értékű hardver eltulajdonítása miatt vonható felelősségre.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!