Mária
-6 °C
-2 °C

A .gov weboldalak sem biztonságosak?

c|net
2003.02.06. 13:03
A Bush-kormány leállított egy .gov weboldalt, ugyanis a domaint nagy valószínűséggel egy nem létező szervezet regisztrálta. Az ügy igen kínos, ugyanis megkérdőjelezi a kizárólag kormányzati intézmények által igénybevehető .gov végződésű címek hitelességét.

Az AONN.gov weboldal az elméletileg több mint kétezer embert foglalkoztató Access One Network Northwest (AONN) ügynökség tulajdona. A szervezet állítólag kiberháborús ügyekkel foglalkozik, és az USA védelmi minisztériuma támogatja munkáját.

A gond csupán az, hogy az AONN neve nincs rajta az ügynökségek hivatalos listán, amelyet az U.S. National Institute of Standards and Technology tart fenn. A .gov domaineket futtató General Services Administration (GSA) ezért ezért január 24-én letiltotta a domain használatát.

Az AONN.gov weboldala több ismert személyiségre hivatkozik tevékenységével kapcsolatban, akik azonban azt állították, hogy nem ismerik a szóban forgó szervezetet. A Pentagon szóvivője szintén azt hangoztatta, hogy az Egyesült Államok hadseregének semmi köze nincs az AONN-hoz.

A Cnet kapcsolatba lépett az AONN.gov oldalon fellelhető, önmagát Robert L. Taylor III-nak nevező személlyel, aki egy telefonos interjúban elmondta, hogy felfedezett egy biztonsági rést a bürokráciában, részleteket azonban nem árult el, így egyelőre senki sem tudja pontosan, miként regisztrálhatott egy ismeretlen személy vagy szervezet .gov domaint.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.