Auguszta
4 °C
22 °C

Törölték egy sokkoló weboldal címét

PC World.com
2003.02.14. 11:33
Németországban példa nélküli módon tiltották le az erőszakos, sokkoló és gyomorforgató fotókat és videókat tartalmazó Ogrish.com weboldalt: az ügyben eljáró ügyész nem a weboldal tartalmát töröltette, hanem a domain regisztrációját. A közvádló a németországi Joker.com regisztrátor segítségével járt el.

Egy internetes cég információi szerint a domain egy amerikai állampolgár tulajdona, akire az USA alkotmánya vonatkozik, tehát nincs jogi alapja a letiltásnak. A Register.com szerint az Ogrish.com a holland Dany Klinker tulajdona. A Joker.com mindenesetre könnyen elveszítheti ügyfelei bizalmát, ha kiderül, hogy nem volt jogos a domain törlése.

Mivel az Ogrish.com egy ideig semmiképpen sem lesz elérhető, a tulajdonosnak más megoldást kellett keresnie, ezért weboldalát egy virginiai szolgáltatónál, Ogrish.prohosters.com néven indította újra. Ted Hickman, a Pro Hosters vezérigazgatója és Klinker nem ismeretlenek: Hickman vállalata tavaly arról lett híres, hogy az oldalain elérhető volt Daniel Pearl, a Wall Street Journal riporterének meggyilkolásáról készített videofelvétel.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!