Gusztáv
-11 °C
-2 °C

A Symantec visszautasítja a Slammerrel kapcsolatos vádakat

Yahoo!
2003.02.17. 14:26
A vírusirtó alkalmazásokat fejlesztő Symantec visszautasítja azt a feltételezést, hogy a vállalat elhallgatta, illetve csak a fizetős ügyfelek számára tette elérhetővé a Slammer féregvírus terjedésével kapcsolatos információit.

A DeepSight Threat Management System révén kikerült feltételezett exkluzív előre figyelmeztetés nem más, mint egy automatikusan generált üzenet a rendszer felhasználói számára, közölte a Symantec. A vállalat szerint a 180 országban hálózatfigyelő posztokkal rendelkező rendszer január 24-én felfigyelt arra, hogy a 1434-es portra szokatlanul sok lekérdezés érkezik. A rendszer automatikusan riadót fújt, és az ilyen esetekben értesített ügyfélkör tudomást szerezhetett a szokatlan aktivitásról. A figyelőrendszer egyébként havonta átlagosan 15 szokatlan esemény miatt fúj riadót.

A levél megszületésének pillanatában a Symantec sem volt annak tudatában, hogy a megnövekedett forgalmat egy féregvírus okozza. Amikor az elemzések a később Slammernek nevezett vírus ténykedésére utaltak, értesítették a nyilvánosságot, és a többi biztonsági céget.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!