Judit
-2 °C
8 °C

A KvVM szerint a környezetvédelem versenyelőnnyel jár

MTI
2003.03.04. 16:27
A környezetvédelmi előírások teljesítése nem csak kiadást, hanem versenyelőnyt eredményező fejlesztést is jelent a cégek számára - hangsúlyozta Kóródi Mária, környezetvédelmi és vízügyi miniszter a Magyar Business Leaders Fórum és a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület keddi közös rendezvényén Budapesten.

Rakics Róbert, a tárca helyettes államtitkára a környezetvédelem közvetlen előnyeként említette a cégek számára az úgynevezett integrált szennyezésmegelőzésről (IPPC) szóló rendeletet. Az EU-konform szabályozás lényege, hogy a jelentősebb környezetterhelést okozó vállalatoknak legkésőbb 2007. október 30-ig a számukra elérhető, legkörnyezetkímélőbb technikát kell megvalósítaniuk. Rakics Róbert elmondta: a fejlesztések ugyan költségekkel járnak, de rákényszerítik a cégeket a korszerűtlen technológia lecserélésére, ezzel megspórolnak anyagot, energiát.

A környezetvédelmi tárca korábbi közlése szerint a szabályozás alapján a környezetbarát fejlesztéseket 1000-1200 magyarországi üzemnek kell teljesítenie, ami összesen mintegy 450 milliárd forintjukba kerül majd.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.