Miklós
-7 °C
4 °C

Nokia berendezésekkel bonyolították le az első TETRA hívást Bulgáriában

2003.03.07. 09:27
Bulgáriában az elmúlt napokban először hoztak létre kapcsolatot TETRA-hálózaton. A határőrség hálózata heteken belül elkészül.

A TETRA hálózat tesztelése során elsőként Nyikolaj Vassziljev bolgár miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter hívta fel Valeríj Grigorovot, az Országos Határőrszolgálat ezredesét. A hívás alkalmával jelen lévő Jari Vilen, Finnország külkereskedelmi minisztere a finn kormány nevében szólt az Országos Határőrszolgálathoz. Az első bulgáriai hivatalos TETRA hívást Georgi Parvanov bolgár elnök és az ő meghívására hivatalos bulgáriai látogatáson tartózkodó finn kollegája, Tarja Halonen jelenlétében bonyolították le. A Balkán-félszigeten ez az első TETRA hálózat.

„A Nokia a projekt során tudása és technológiája legjavát nyújtotta, és a Bulgária biztonságának növelését szolgáló, valamint az országot az európai rendszerekhez közelebb vivő, legjobb megoldásokat telepítette” - mondta Veli Sundback, a Nokia Corporation Oy ügyvezető alelnöke, amint a TETRA berendezést Vassziljev miniszternek átnyújtotta.

Az egész világon szabványos TETRA technológia a közbiztonsági- (rendőrség, készenléti szervek, polgárőrség, biztonsági szervek, stb.), és az államigazgatási szervek (parlament, államelnök, kormányzati hivatalok) igényeit elégíti ki. A TETRA technológia minimálisra csökkenti az állami tőkebefektetés és a működési költségekhez szükséges hozzájárulás mértékét, mivel a létező hálózatot egyszerre több szervezet, hivatal és minisztérium is használhatja függetlensége megőrzése mellett. A rendszer a kapcsolat kódolása révén fokozza a titkos információk biztonságát, válsághelyzetben és természeti katasztrófák idején az egyes virtuális magánhálózatok egyetlen kommunikációs környezetbe kapcsolásával pedig hatékonyabbá teszi a különböző szervezetek és minisztériumok közötti együttműködést.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.