Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Az IHM és a MKIK együttműködik az információs társadalom kiépítésében

2003.03.07. 11:35
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megállapodott, hogy a jövőben összehangolják az informatikai és a hírközlési irányú kormányzati feladatokkal, a gazdaság általános érdekeinek előmozdításával, az EU integrációval, valamint az információs társadalom megteremtésével kapcsolatos tevékenységeiket.

Az aláíró felek – Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, valamint Dr. Parragh László, az MKIK elnöke – a megállapodás hangsúlyos céljának tekintik a hazai számítástechnikai tevékenységet végző vállalkozások Európai Uniós integrációját, piacra jutásuk elősegítését, különös tekintettel a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások versenyképessége érdekében informatikai kultúrájuk javítására.

Az együttműködő felek egyetértenek abban, hogy Magyarország számára sincs más modell, mint a tudásalapú, információs társadalom. Kedvező gazdasági feltételeket kell teremteni az infokommunikációs szektor gyors fejlődésére, valamint arra, hogy a hazai vállalkozások minél előbb bekapcsolódjanak az elektronikus gazdaságba. Az IHM és az MKIK a jövőben közösen keresik a kisvállalkozások számítógépes felszereltségének bővítési lehetőségeit piaci esélyeik erősítésének érdekében.

Az együttműködés keretében nagy súlyt kap a vállalkozások infokommunikációs felszereltségének korszerűsítése és bővítése, mint a piaci esélyek javításának eszköze, illetve a szakképzés rendszerében a számítógépes ismeretek elsajátításának kiemelt kezelése.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.