Gusztáv
-11 °C
-2 °C

A vártnál több új mobiltelefon

MTI
2003.03.10. 11:56
A hirtelen évvégi felfutás miatt tavaly végül is több mobiltelefon kelt el a világon, mint amennyire az elemzők számítottak, jelentette a Gartner Dataquest szakmai kutatóintézet. Az intézetben még nagyobb növekedésre számítanak az idén.

Tavaly a fogyasztók szerte a világon 423 millió mobilkészüléket vásároltak, 6 százalékkal többet mint egy évvel korábban. Az öt legnagyobb gyártó piaci részaránya nem sokat változott az utolsó negyedévben. Az első helyezett Nokiáé változatlanul több mint kétszer akkora, mint a második helyezett amerikai Motoroláé, de Nokia a Gartner Dataquest szerint 2002 utolsó negyedévében már nem növelte a piaci részét a többiek rovására. A Nokia piaci részaránya 36,8 százalékos volt a negyedik negyedben, az egy évvel korábbi 36,9 százalék helyett.

A Gartner Dataquest kutatói az idén az eladott készülékek számának 10-15 százalékos növekedését várják. Utoljára 2000-ben gyarapodott a szám kétszámjegyű százalékos ütemben, akkor közel 50 százalékkal első ízben 300 millió fölé.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.