Natália
-3 °C
8 °C

Háború bontakozott ki a neten is

MTI
2003.03.25. 02:11
Az Irak elleni háború megindítása informatikai támadások sorozatát robbantotta ki, számítógépes kalózok az interneten számos honlap muködését zavarják. Erre figyelmeztette hétfőn az amerikai külügyminisztérium a multinacionális vállalatokat.

- Ezek a numerikus támadások zavarokat okoznak, megrongálják a magánvállalatok számítógépeit és kereskedelmi portáljait. A kormányzati és a katonai számítógépes rendszereket is támadások érték, de jóval kisebb mértékben - áll a külügyminisztériumnak az AFP által ismertetett jelentésében.

Indonéziából, Marokkóból, Pakisztánból, Egyiptomból, Szaúd-Arábiából, Törökországból, Franciaországból, Brazíliából, Mexikóból, de még egyes kelet-európai országokból is próbálkoztak számítógépes kalózok, például számítógépes szolgáltatásokat nyújtó cégek, elektronikus levelezési rendszereket megbénításával, vírusok terjesztésével, adatbankok, különösen pénzügyiek feltörésével.

A vírusok és egyéb informatikai támadások felbukkanását figyelő magáncégek szintén jelezték, hogy megsokasodott munkájuk.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!