Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Blair és Livingstone is Nagy Testvér-díjat kapott

BBC
2003.03.26. 12:34
London főpolgármestere, Ken Livingstone nyerte el a Nagy Testvér-díj legrosszabb közalkalmazottaknak járó díját. A polgármestert azért jelölték a díjra, mert egy utazókat és szállítókat megfigyelő rendszert építtetett ki a fővárosban és annak környékén, hogy elősegítse a közlekedési dugók elleni küzdelmet. A Privacy International szervezet ezzel a díjjal kívánja felhívni a közvélemény figyelmét a vállalatok és a kormányok titokszférát fenyegető cselekedeteire.

Simon Davies, a szervezet vezetője elmondta: a zsűrinek idén nehéz dolga volt, mert igen sok jelölés érkezett. Elmondása szerint azért, mert a szeptember 11-i támadás óta számos politikus és vállalat támogatta az indokolatlan biztonsági intézkedéseket.

A vállalatoknál a kormányzati megfigyelőrendszerek és adatkezelő rendszerek mögött álló Capita kapta az elismerést, a kormányzati szervek közül pedig a rendőrségi vezetők szövetségének munkáját díjazták. Tony Blair egy ’életműdíjat’ kapott a civil szabadságjogok sorozatos támadásáért.

A pozitív díjat Dr. Roger Needham és Teri Dowty kapta, akik egy gyermekek jogait védő szervezetet irányítanak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.