Judit
-2 °C
8 °C

Programozói versenyt hirdet az IBM

2003.03.26. 14:29
Az IBM Magyarországi Kft. programozási bajnokságot hirdet a magyarországi egyetemek, főiskolák diákjai számára. A 48 órás, háromfős csapatok közt zajló versenyre a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán kerül sor, 2003. április 25-én 14 órától 2003. április 27-én 14 óráig.

Idén a kiválasztott terület a környezet- és természetvédelem, a programozási feladatokat e tevékenységekben érintett non-profit szervezetek fogalmazzák meg. A verseny két korcsoportban folyik, a legfeljebb harmadéves egyetemi vagy főiskolai hallgatók első, a többiek a második csoportba kerülnek. Az IBM célja a verseny meghirdetésével, hogy támogassa a hazai fejlesztőket, együttműködjön a csapatokat felkészítő tanárokkal, és erősítse kapcsolatait az oktatási intézményekkel. A cég nem titkolja azt sem, hogy saját szakmai utánpótlását is megtalálhatja az indulók között.

A verseny során létrehozott programok többségének forráskódját ingyenesen elérhetővé teszik az interneten. A díjazottak SuSE Linux operációs rendszert és IBM szoftvereket kapnak, az első helyezettek személyi számítógépet is nyernek. Az első három díjazottat felkészítő tanárok egyéves IBM ösztöndíjban részesülnek.

A versenyre a csapatok az attila_andresi@hu.ibm.com e-mail címen 2003. március 24-én 0 óra és április 7-én 24 óra között jelentkezhetnek. A versenyre szakértők jelentkezését is várják, 2003. április 10-én 24 óráig. A szakértők a versenyzőket segíthetik a verseny alatt, de a versenyzői kérdésére érkezett választ mindenki megtekintheti az esélyegyenlőség biztosítása érdekében.

A versenyen a SuSE V8.1 operációs rendszer, az IBM DB2 8.1 adatbázis-kezelő, WebSphere Application Server V5, vagy WebSphere Studio Application Developer V5, továbbá Java fejlesztői környezet használható.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!